Ботев (Пловдив) осъществи входящ трансфер. „Канарчетата“ се подсилиха с литовския полузащитник Матияс Ремейкис от ФК Паневежис.

Роденият на 28 март 2003г. централен полузащитник ще бъде отдаден под наем на литовския отбор до края на сезон 2023-24г и след това ще се присъедини към състава на Душан Керкез.

Матияс има 72 мача, 2 асистенции и 1 попадение с екипа на Паневежис в най-високото ниво на Литовския футбол. Ремейкис изиграва и 6 двубоя в Лигата на Конференциите с литовците.

Матияс печели приза „Най-добър млад играч“ в Литва през 2023г. Той става шампион и печели Супер Купата на Литва с ФК Паневежис. Младият полузащитник е и национал на Литва, в който състав е и офанзивният футболист на Ботев – Фаустас Степонавичюс.

ПФК Ботев Пловдив приветства Матияс Ремейкис с добре дошъл и му пожелава здраве и много бъдещи успехи с “жълто-черния” клуб!

16 КОМЕНТАРИ

  1. Най-добрия млад играч в Литва е същото като най-добрия играч на Гигант Съединение дайте да не се лъжем.

  2. ЮСУФФ УТ СТУЛЮПИНУУ С клоакомотиффф ф серсету!:)))

    КЮМЮРЪТ СВЪРШИ АПАПИ! БИГОМ ЗА БАКЪР И АЛЮМИНИУМ!!! СТИГА СНЕ ГЛЕДАЛИ Ф КАНЧИТУ НА СТАРИА БУХЪЛ, ВЕЛИКАНА БОТЕВ ПЛОВДИВ!!!! ПУФ ПАФ!:)))))))) СЪДЕ КЛОАКОМОТИФФФ! НАПРЕШ АПАПИ, ША СТАВЪМИ ШАМПОАН!!!!

  3. 6
    6

    Тоя човек докато не изкара отбора от групата няма да миряса. Всяка година едно и също- много обещания,щели, да пишат история дрън дрън и накрая борба да не изпаднат. Важното е че капацитета гиздакофф виждал развитие.

    • 5
      8

      Въпроса е ти кога ще мирясаш? Когато останем без финансово обезпечение, когато Илиан и #Кой беше другия обсебят Колежа? Дебелия Шопар с каквото се е захванал все го докарва до фалит и разпродажба! Булгартабак, Лафка, БСТ, КТБ….

      • 4
        1

        Това си е мое мнение. Нямам намерение да споря с никой. Виж посещаемостта. Хората не пасат трева.

        • И аз като заведа детето си и станем свидетели на сцени като завчера, повече няма да стъпя на стадиона? Едно време стадиона се пълнеше от редови фенове, не знаехме какво е фенфракция, днес се нароиха фенчета организирани, чакащи подаяния за да подкрепят отбора си, за да правели шоу и пиротехники. Айде холан! Оставете на мира нормалните фенове да ходим на мачовете, без да ставаме свидетели на междуфенски побоища!

        • 1
          1

          И още нещо. Ако си мислите че отбора не се влия е от враждата срещу човека който им плаща заплатите, значи сте абсолютни олигофрени!

    • 3
      3

      Илиан дава ли гаранции че с неговите 9 милиона на година ще станем шампиони? Нека си седне на гъзъ и да довърши Качествено стадиона, без да подклажда омраза! Същото се отнася и за Сдружението!

    • Коя всяка година се борим да не изпаднем бе тъпак?Тая в която станахме трети или някоя друга?

  4. 6
    1

    Привличането на млади футболисти е отличен ход, но мисля че за сега младите таланти при нас не прогресират по отношение на тактически умения. Акере, Уме, а сега и това новото момче от ляво, играят сякаш нямат съотборници. Ето’о е все по- неориентиран и греши в опитите си да играе индивидуално….Иска се много работа с тях. Спомням си продадохме едно младоче, забравих му името, той дори на тренировките не подаваше на никого.

  5. Защо избрахме пак от буферите вчера за кой път ??

  6. 4
    2

    Повтаря се историята с Фаустас. За съжаление обаче футболът в трите прибалтийски страни е един от най-слабите в Европа, а националните им отбори са почти винаги последни в квалификациите. Виждате и каква е кариерата на Степонавичус при нас – резерва с много малко игрово време, в което не се запомня по никакъв начин. В мача с Етър му дадоха топка, която трябваше само леко да отклони във вратата и той не успя да уцели, като на полувремето беше сменен.

Коментарите са затворени