Ботев Пловдив се класира за полуфиналите за Купата на България след победа с 2:1 над втородивизионния Спартак Варна. Победата за канарчетата не дойде никак лесно, а гостите от морската ни столица показаха, че не са дошли на разходка до града на тепетата.

 
В 3-ата минута удар на Укаки беше блокиран от защитник и топката излезе в корнер. От статичното положение Ботев имаше реална възможност да поведе в резултата. Даниел Начев загуби топката в наказателното поле, но ударът на Антоан Конте беше много неточен и премина над вратата.

В 8-ата минута гостите организираха добра атака по левия фланг. Ахмедов центрира успоредно на голлинията, а на втора греда Ивей Ромееш протегна крак и опита да отбележи. За радост на вратаря Матвей Игонен топката излезе в аут.

В 20-ата минута Спартак записа втори голям пропуск на сметката си. Лошо върната топка към вратаря можеше да се озове във вратата, ако не бе навременната намеса на Игонен срещу атакуващия Ивей Ромееш. Тези два пропуска бяха наказани от Ботев две минути по-късно. В 22-рата минута Самуел Акере зарадва публиката на “Колежа” с хубаво солово изпълнение. Той влезе от десния фланг навътре, стигна до границата на наказателното поле, след което стреля силно с левия си крак. Стражът Георги Георгиев плонжира и закачи топката с ръка, но тя попадна във вратата му.

В 31-вата минута Укаки шутира от дъгата на наказателното поле, но в аут. В 37-ата минута опасен шут на капитана на Спартак Виктор Митев от воле премина над вратата. Полувремето завърши с комбинация между Ивей Ромееш и Румен Руменов. Шутът на последния беше много неточен.

Второто полувреме започна с удар на Ахмед Ахемдов с глава, насочен в обратния ъгъл на вратата. Игонен внимаваше и улови. Минута по-късно Ивей Ромееш шутира по земя, но и този път вратарят на Ботев хвана топката. Феновете на варненския тим запалиха факли и създадоха атмосфера, докато в отсрещния сектор, където са поместени бултрасите, гръмнаха две бомбички. Беше запалена и димка, която покри сектора.

В 64-ата минута Ботев организира добра атака по десния фланг. Джеймс Ето’о тръгна смело напред, стигна до аутлинията и сви топката към свободния Акере. Голмайсторът на Ботев пробва удар в далечния ъгъл с левия си крак, но не успя да завърти топката и тя излезе в аут. Две минути по-късно гостите от Варна имаха претенции за дузпа. Ахмед Ахмедов падна в наказателното поле, показвайки, че е бил задържан, но главният съдия даде знак играта да продължи.

В 72-рата минута Ботев направи важна крачка към полуфиналите на Купата. Самуел Акере влезе на скорост в наказателното поле и върна топката около точката за изпълнение на дузпа. Там Ивелин Попов овладя и насочи удара си право в празния ъгъл на вратата за 2:0.

В 87-ата минута Спартак се върна в мача. Мехмед получи отдясно на наказателното поле от Руменов. Той центрира, а Ахмедов изпревари Игонен и прати топката във вратата за 2:1.

49 КОМЕНТАРИ

  1. 5
    6

    Големи разбирачи брей ….той Жоро Николов има точно два официални мача и вече изводи за него , а че кьорав пас не е получил от никой …проблема на Ботев е , че няма Неделев и подобни , той и Стивън Петков имаше въздух за 15 минути ама кичеше наред …Наско Илиев, въздух за 25 минути ама Големия Тошо пак му беше зад гърба …халфове липсват , за крила да не говорим , щом имаш футболист като Минков, който има една муха в главата …Ето О е кръгла нула , Акере хипер лакум

      • 2
        4

        Бароан е негър , явно затова ти допада , вярно че в Ботев черните са на почит

      • 1
        2

        До Анонимник ! Бароана колкото е изтървал ти толкова на мачове не си бил аре ходи да лижеш африканци

        • Бароан е французин, тъп, прост малоумен селянино.

  2. 3
    13

    Aва ако добутаме до финала Лудогорец дали ще ни пуснат пак както преди ва да гоейба.

      • 2
        7

        Бъркаш ме със себе си, Андрей

    • Да. Време е да сме ВИЛИКУ пак!!
      Какво тук значи някаква си честност!?

      • Ей, проститут лаутарски, за каква честност смееш да грухтиш след порното с Пазарджик бе майка ти дейба умрела дейба.

    • Аваа Локуту с кой са ваа джанго

  3. Андрей Спасов (Фекала) е плешив психопат. Факт!
    1
    8

    Андрей, няма ли пак да тичаш с пяна на устата с телефона след съдията?!

  4. 17

    Абе някой знае ли локото с кой играе за купата

      • 11

        7-ми сме. Събуди се. Първенството е от 16 отбора. Ние сме над средата и много далеч от дъното. Успех срещу Левски за купата на загубеняците.

  5. 16
    1

    Слаб мач, вече четвърти мач не може да намерим формата си от края на миналата година, и тогава не бяхме кой знае какъв отбор, но играта се получаваше и беше приятна за гледане. Жоро Николов, такова бягане за здраве му хвърля, думи нямам, дано се окопити, защото играем с 10 човека, когато е на терена.

    • 12

      Е сега разбра ли, че “формата от миналата година” всъщност беше благодарение на няколко мача, които ви купих, соколе мой?!

  6. 11

    Искам Хебър за полуфинал, а Лудогорец за финал !

  7. 15

    КЪНАР АГБАР АЙЙЙЙ КЪНАРЙЕЙЙЙЙ ЖАНПѝОНИ СНИ БАХ ГИ ТЪПИТИ РИБИ ОРАААА

    • 17

      Koлку я жалку да съм миризлива циганска мастия. Саде Круши, саде Локу, да са спразна на Стикса в гърлуту дълбоку!

    • 1
      13

      Купата ли зехми ва? Банкет жъ има ли?

      • Жа има уа майка ти кът си змий скумрията ша мой съ ибе за стинки и коричка ляб да ти донесе

  8. 18
    1

    Класирахме се!!! Наздраве! Точка.

    Оставете Манго Джери да вилнее.

  9. 23

    Добре де, сега кой корумпиран политик ще отговаря защо се похарчиха милиони народна пара за стадион, вярно с найлонова козирка, но все пак стадион, заради комплексите на 200 човека от село…?!

    • 16
      4

      Добре де, сега кой корумпиран политик ще отговаря защо се похарчиха милиони народна пара за стадион, вярно с картонена козирка, но все пак стадион, заради комплексите на 20 циганина от махалата…?!

      • 2
        9

        папагала си е папагал – той няма мозък да измисли нещо. Той е просто животинче, което има инстинкт да повтаря нещо, което чуе от човека

        • 13

          Мангала си е мангал повтаря и пише едно и също като мангал папагал!

    • 16

      Ти нали беше в чужбина бе педераст плешив недъгав, пфахахах, казах ли ти че ше довтасаш да нарушаваш хигиената с гнусното си зловонно присъствие, майка ти дейба удушена.

      • Летя за Мексико и ще участвам Donkey Show! Било най-голямото и гледаемо представление и аз ще съм главен герой!

      • Абе за него да отиде в чужбина е като отиде от Столипиново до Шикера!

  10. 5
    16

    ЖАЛКА ИГРА ОТ ЖАЛЪК ОТБОР.
    ВЪН РУСКИТЕ КУРВИ И ПЛАТЕНИТЕ СДРУЖЕНЦИ

  11. 21
    2

    Честита победа!Изключително много теми за поуки и разбор на контролите и официалните мачове на отбора през 2024 година.”Ботев”Пловдив има двама футболисти лидери ,това са Ивелин Попов и Антоан Конте.След като наскоро Чернев беше герой,сега изигра изключително слаб мач.Груба грешка на Керкез със смяната на Конте ,която можеше да струва много скъпо на отбора!!!Първото 100% положение на гостите беше копие на това пропуснато от “Етър”.Само “Ботев”!

  12. 21
    3

    Единственото хубаво на тоя мач пичое, е че се класирахме напред.

    Пак купища сгрешени пасове, Ето’О и Янис се надпреварват кой да направи по-голяма тъпотия, добре че са Акере и Попето.

    Супер съм разочарован от Жоро Николов, тоя пич е някво бледо копие на Бароан засега-муден, статичен, бавен. Седи в наказателното и чака-не се връща, не изнася и е супер лесен за хващане.
    То не че Секулич е цвете за мирисане де, в момента и двамата ни централни нападачи са жив ташак, няма кво да се лъжем.
    Минков тоя мач се включи изненадващо добре.

    Като цяло положението не е особено обнадеждаващо, първия по-силен отбор ше ни разкрие много лошо, ама квото е тва е.
    Надявам се Керкез вижда същите неща и ще вземе необходимите мерки.

    • 7
      5

      И какви мерки да вземе? Това има това използва. Да не вади зайци от ръкавите. Поредна година неадекватна селекция. И Гуардиола да дойде същото ще е.

      • 12
        1

        Съвсем примерно-да остави някаква постоянна схема за поредица мачове. Ти например днес разбра ли Укаки какво игра? Каква роля изпълняваше?
        Щото аз не-ляв бек, ляво крило, ляв халф…
        За да има стабилност трябва всеки да си знае ролята, да могат да си подават топката със затворени очи, комбинациите да могат да ги правят и насън.
        Така както е сега никой не знае кво точно играе и в резултат-ебати хаоса.

        • 8
          1

          Не може в началото на сезона да сме на 100 процента. Ще набираме инерция и за важните мачове ще сме в час.

          Сега имаме четири мача, които да изиграем умно, за на отидем 6ти. Две точки ще са точно в графика.

          За полуфиналите си пожелавам ЦСКА.

    • 12

      Николов никога не е бил добър футболист, майна.Съвсем случайно вкара някакви голове и нашите “скаути” лапнаха. Ниво Б група- тича като кон с капаци, ръга, блъска и дотам. Футболен интелект-0,0!!!!Да се надяваме с времето, да попие от хората в нашият отбор с футболни качества. Но и те не са много, така, че съм силно притеснен.Дано да бъркам.

      • Много работа ше трябва с тва момче, истина е.

        • Андрей, вече сам ли си говориш?!
          Или не е от скоро

          • Асане,имам няколко кокалчета за теб! Може да вземеш вода от Марица да запалиш огън до коша за боклук,в който спиш и да ги свариш.Тва е от мен! Все пак съм добър човек и на мангал като теб давам огризките.

          • Пак халщцинации, Бонке.
            Така е като Нешко отдавна не те е ебал. Но не му се сърди – та кой ебе затлъстяли баби.. освен Макрон…

Коментарите са затворени