Ръководството на ПФК Ботев Пловдив разпространи декларация, която е адресирана до БФС и е свързана с началните часове на домакинските срещи на “канарчетата”.

От изявлението, подписано от изпълнителния директор Алексей Киричек става ясно, че “жълто-черните” искат мачовете на стадион “Христо Ботев” да се играят не по-рано от 18:30 часа в делничните дни.

“Уважаеми Ботевисти,
Бихме искали да ви уведомим, че ръководството на ПФК „Ботев“ изпрати официална позиция до БФС, в която категорично изразяваме несъгласието си с дните и часовете, в които се провеждат домакинските срещи на представителния ни мъжки отбор.
Заставаме изцяло на ваша страна в нееднократно изразеното от вас недоволство относно провеждането на футболни срещи в работни дни и в часови пояс, правещи невъзможно вашето присъствие и подкрепа на стадион „Христо Ботев“, така нужни на момчетата в „жълто-черно“.
Ние знаем, че футболът е за феновете и това разбиране за тази фундаментална истина ни прави категорични в желанието си да защитаваме безкомпромисно вашите интереси.
Призоваваме отговорните лица, съставящи програмата на предстоящите футболни срещи от първенството и турнира за купата на България, да се съобразят с факта, че Ботев Пловдив разполага с най-модерното спортно съоръжение в България, включително и с най-доброто възможно осветление, за да не се налага всички работещи и учащи „жълто-черни“ привърженици да бъдат лишавани от правото да подкрепят любимия си клуб.
Държавата инвестира десетки милиони в нашия дом, за да може същият да предоставя нужните условия футболните срещи да се играят във време, удобно за всеки един привърженик. Условията за това вече са налице, а ние очакваме БФС да се съобрази с интересите на обществото.
С уважение,
Ръководството на ПФК „Ботев“”

Ето пълния текст на декларацията без редакторска намеса:

Уважаеми дами и господа,

Обръщаме се към Вас по тема, касаеща изготвянето на програмата на футболните срещи от Първа професионална футболна лига и по-конкретно часовите диапазони, в които ПФК “Ботев“ Пловдив е принуден да играе своите домакински срещи.

Знаете, че нашият клуб използва най-модерното спортно съоръжение в страната, което отскоро разполага и с отговарящото на всички световни тенденции висококачествено осветление.

С оглед гореизложеното бихме искали да изразим несъгласието си с ранните часове, в които ПФК “Ботев“ Пловдив е принуден да играе своите домакински мачове.

Срещи, започващи преди 18.30 ч. в делнични дни, са неприемливи за всеки, който обича футболната игра и желае да посети мач на любимия си отбор. По-ранните часове не дават възможност нито на работещите, нито на учащите да присъстват на нашия стадион, с което считаме клуба ни и подкрепящата го “жълто-черна“ общност за незаслужено ощетени.

ПФК “Ботев“ има огромна фенска маса и ние сме длъжни да защитим нейните интереси.

При положение, че държавата осигури милиони за това стадион “Христо Ботев“ да разполага с всички необходими условия за провеждане на вечерни мачове, не разбираме защо е нужно да провеждаме срещите във време, което не е удобно за никой.

Призоваваме Ви да преосмислите началните часове на бъдещите футболни срещи, които ще се провеждат конкретно на стадион “Христо Ботев“, за да отговорите на очакванията на обществото, желаещо да посещава мачовете на своя любим отбор, като му осигури така нужната подкрепа.

Футболът е за феновете и ние вярваме, че ще направите нужното той да продължи да бъде за тях.

22 КОМЕНТАРИ

  1. Ярустну ЖА поемем ощи ШЕС бахура вдивия

  2. Чака ни тежка серия от мачове за шампионата. Така както се изкачихме с едно място след два слаби мача, така можем и да се смъкнем. Керкез трябва да заложи като че ли по-скоро на Купата, и да вкара отбора в ритъм.

    • Така е. За първенството хубавото е че числата, Арда и циганите тепърва ше ги ебат лошо, обаче нашта програма не е много весела от друга страна, нищо не се знае.

      • Естествено, че трябва да гоним купата с всички сили, но и в първенството трябва да се борим до последно за каквото можем. За купата сме поне на 1/2 финал, ако днес не се издъним яко, което се надявам да не се случи. За първенство сме фаворит за 7-мо място, по-нагоре много трудно. Да идем в топ 6 и да се борим за бараж на Колежа изглежда непосилно за момента. Обаче може да се случи много интересен бараж Локо(Пд)-Ботев(Пд) на Лайнута. Това ще е почти като финал за купата. Но и на циганите ще им е трудно да се преборят с Лефски там.

  3. 7
    1

    ИЗПЛУВА ЛИ СТИКСЧО ??? ОТ НА СТОЙЧО ГЕННЪ АНАЛА . МАМА ТИ ДЕЙБА ПРОСТА . КЪДЕ СЕ КРИЕХТЕ ДО СЕГА ? СЛЕД ТОТО ФИАСКОТО . КЮСТЕНДИЛСКА ИЗМЕТ
    СЪЗДАДЕНИ И съществуващи САМО ЗА ТОТО
    НА САПУН АМЕБИ ДОЛНИ

  4. 3
    5

    Дойде денят, в който всеки жълтур да изпита своята сила… Няма да ме има няколко дни в България и всеки бултрас ще трябва да живее без Станислав дълги и мъчителни часове. Жълтия фен не помни какво е да не бъде гаврен всеки ден и час,не помни какво е към него да се отнасят като към човек, а сега ще бъде оставен на произвола на тишината. Тежки дни чакат бултрас…

    • 5
      1

      Глупости, още утре ше цъфнеш тука след като внимателно си изгледал мача за купата, педераст лилав.

    • 4
      1

      Стикс, ти си един завършен олигофрен! В България, в чужбина, това е без значение – олигофрена си е олигофрен! Драскачите тук пътуваме, връщаме се, но досега никой не се сети да го оповести като нещо значимо. Виж, ти си друго нещо. Както казах: олигофрен!

      • ТЦ ТЦ ТЦ и какво излиза, че не е имало хиляди клетви , обиди и заплахи към мен? Вместо да се радваш , пак обидни квалификации. Сам си противоречиш…

    • Хахаха сикикс нямало да го има в България! Абе излизането от коша за боклук и ходенето до шекера така ли му викаш?🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    • На братовчедите в Индия ли ще ходиш на гости?

  5. 1
    5

    Селските отбори играят когато гражданите кажат!

  6. 4
    6

    АЙЙЙЙ КЪНАРЙЕЙЙЙЙ ЯРУСНИ СНИ КЪНАРИТУ БОТЯФЪ АКБАР ВЪН БФС ВЪН РОСНАГА ВЪНКА СИЧКИ ДЕТ НЕ ДАВАТ КИФТЙЕТА БАХ ГИ

  7. 8
    1

    В декларацията няма нищо яростно. Коректно и точно е обърнато внимание на нещо съвсем очевадно. И ако в някои дни мачовете са повече, то утре например мачът е само един и нормалния час е 19,00. , а не 17,30.

  8. 8
    1

    Браво, отново добра реакция от страна на клуба!

  9. 3
    9

    То па кой ли ходи на тия? Падат от Крумово….

    • 6
      1

      Ти са притесняваш се че Алекс Колев и Серкан ше ви разцепат лилавите гъзни фунии в Коматево или кво?

      • 2
        3

        Притеснявам се друг да не вземе купата и да трябва да се изсулваме от националния като марсоли по време на грип. За 15 минути. Питай новия теньор на Арда, той знае.

Коментарите са затворени