Капитанът на Ботев Ивелин Попов бе избран за “Футболист на годината“ на Пловдив за 2023 година. Това стана в традиционната анкета на агенция “Темпо Нюз“, в която гласуват спортни журналисти.

За разлика от миналата година, този път победителят спечели убедително приза, с голяма преднина в класацията. В битката за първото място Ивелин Попов събра 133 точки, с цели с 82 точки повече от вратаря на Локомотив (Пловдив) Динко Хоркаш, който остана втори с 51 точки.

Третото място с 35 точки заслужи доскорошната звезда на Локомотив Джовани Бариани, като бразилската перла изпревари със 7 точки екснападателя на Ботев Антоан Бароан, събрал 28 точки.

На петото място с 16 точки се нареди капитанът на Локомотив и трикратен победител в анкетата – Димитър Илиев.

Шести с 14 точки остана направилият силен сезон вратар на Ботев Хидайет Ханкич, а след него с по 11 точки се наредиха съотборниците му Атанас Чернев и Самуел Акере.

Девети с 6 точки е бившият таран на Локомотив Георги Минчев.

Любопитното е, че място в анкетата намериха голмайсторите на Марица и Спартак Веселин Марчев и Георги Лазаров, Християн Петров от ЦСКА-София, Евандро, Петър Андреев, Серкан Юсеин, Красиан Колев и Ангел Лясков.

Общо 51 спортни журналисти от 35 медии гласуваха тази година в седмото поредно издание на анкетата “Футболист №1 на Пловдив“, като те лично дадоха своя вот за призьорите.

В номинациите на спортните журналисти Ивелин Попов бе поставен от 38-ма “пишещи братя” на първото място, а от 7 на второто.

Хоркаш пък бе определен за №1 от 10 журналисти, а в 9 бланки той бе класиран втори.

Анкетата за определяне на футболист №1 на Пловдив се проведе за 7-ма поредна година, след като през 2017-та бе възродена от екипа на информационна агенция “Темпо Нюз“.

В досегашните анкети на медията Тодор Неделев на 2 пъти спечели приза – през 2017 и 2018 година, а Димитър Илиев – 3 пъти поред – през 2019-та, 2020-та и 2021-ва година.

През 2022-ра година победител в традиционната класация пък стана бившият нападател на “Локомотив“ (Пловдив) и настоящ играч на ЦСКА 1848 – Бирсент Карагарен.

19 КОМЕНТАРИ

  1. Селяни с кални цървули надуват дудуши и балони

    За какви заслуги , за това, че е капитан на дъното или за “Шибай жълтите!”?

    В Булгаристан всеки си п прави класации и се прави на специалист.

  2. Тия Темпо нюз,явно са познати само в Родопската Яка! Тая класация си я наврете отзад!!!
    Пълен смях е циганина от Коньовица за три месеца в село Коматево и 10 мача за жълтокожите да бъде футболист на град ПЛОВДИВ!!!

    • Спокойно! За вас оставяме приза Футболист на Столипиново?

  3. БРАВУ УА ИВЕЛИНЙЕ СИЧКУТУ КЪНАР ВЪРТИМ КЮЧЕЦИ И ПИЙМ МАСТИКА С СЛАНИНА ГУРДЕЙМ СА ТЕБИ ТИ СИ ИСТЕНСКИ КЪНАР КАТ НАЗ ОТ ИЗГРЕВ БОЙС СИЧКУТИ МАНГАЛИ УТ СОФЕЯ И ПЛОЙДИФСКИТИ ПАЛАНКИ СНИ СТЕБИ УА АЙЙЙ КЪНАРЙЕЕЕЕЕЙ И ДА СА МАЖИШ С КРУМОВГРАТСКИЯ ВГАЗЕЛИН ДА НИ ТЪ БУЛИ

  4. 4
    2

    От тоя грозник кокошките на Стоян канара спряха да снасят ва да гоейба.

    • 0
      1

      А пък Зюмбюла, на Вълчо Нелегала, заченала от кума Чарли ва маук!

      • А Фанкото на Стоянчо зачена от Рамзито-стрямския ебач.

  5. В Столипиново казаха ли нещо по повод класацията за Футболист на Пловдив? Нещо не ги чувам? По-силничко може ли?

    • Те от Столипиново изгрев бойци си го избраха този черен циганин!

    • 1
      1

      Митко празнува победа над Арда!

      Поздрави от Алекс Колев!

  6. 1
    4

    Един стек аулин и 2 литра блек рам … барем лилавия ми венец избледнее

  7. Поздравявам Попето, както и всички привърженици на пловдивските отбори и им пожелявам много емоции през пролетта! А, това може би означава и пълни с хора стадиони.
    И тъй като няма нарочни теми по въпроса, а считам, че той е важен за всички фенове, ще си позволя тук да напиша следното: Много е важно да се спозва реда на футболните мачове, но това не означава, че до базкрай трябва да бъдат търпяни частни гардове, а за съжаление и полицаи, които нямат представа от правилата, за които да съблюдават! Обяснете им най-после, че придружители се искат за малолетни младежи /до 14 години/, когато мачовете са през деня и за непълнолетни, но само до 16 г., когато мачовете ще завършат след 22 часа. В тези случай се изискват и декларации за отговорност от придружителя. Освен това обърнете им внимание, че пластмасовата бутилка до 500 гр /естествено с вода или сок/ няма забрана да бъде внасяна на стадиона. Разбирам, че както на държавна заплата в полицията, така и частните фирми за охрана се назначават наши хора, които друго рядко могат да вършат, но поне им прочетете тези точки от закона, че излагат пагона,а на мен ми омръзна да се разправям с простаци!

  8. 6
    8

    Лицето ивелин попов заслужава приза ИНДИАНЕЦ на годината.

      • Митко няма нищо общо с изгрев бойс Столипиново,там са само мангали!

        • Изгрев бойс и Столипиново? Замисли се какво общо имат Изгрев и Столипиново, освен че граничат един с друг!

Коментарите са затворени