Ботев Пловдив не успя да постигне победа в първия си мач след подновяването на сезона. Канарчетата завършиха 1:1 като гост на Крумовград на собствената си тренировъчна база в пловдивския квартал Коматево.

 Още в петата минута на мача домакините поведоха в резултата с гол на своя нападател Алекс Колев. Националът беше изведен от Антонио Перера, който допусна голяма неточност в опита си да подаде топката назад. Колев напредна, спечели доста метри с дрибъл, след което шутира мощно. Топката беше насочена право в сглобката и не остави никакви шансове за намеса на Матвей Игонен.

Ботев можеше да изравни веднага. Две минути по-късно удар по земя на Антонио Перера беше спасен с една ръка от Янко Георгиев. При добавката обаче Николай Минков стреля в гредата, а след това защитата изчисти. В 11-ата минута Джеймс Ето’о центрира меко в наказателното поле. Георги Николов се позиционира добре, до не успя да преодолее Янко Георгиев с глава.

В 23-ата минута Ботев получи правото да изпълни дузпа. Ивелин Попов изведе Георги Николов. Янко Георгиев излезе, за да пресрещне нападателя, но закъсня и го фаулира. Главният съдия Георги Кабаков веднага посочи бялата точка. Зад топката застана потърпевшият Николов, който не сгреши, пращайки Георгиев в обратния ъгъл на вратата.

В 37-ата минута Ботев организира бърза контраатака. Самуел Акере проби по левия фланг и центрира по земя. В наказателното поле Георги Николов изпревари защитата и стреля към вратата, но в аут.

В 43-ата минута Вячеслав Велев засече с глава центриране на Серкан Юсеин, но не успя да обърне удара си към вратата и стреля в аут. Полувремето завърши с удар на Конте с глава след центриране на Ивелин Попов. В 61-вата минута Ивелин Попов пусна пас в коридор към нахлуващия в предни позиции Константинос Балоянис. Бранителят центрира остро по земя, но защитник изчисти пред крака на Георги Николов.

В 66-ата минута появилият се от пейката Укаки центрира зад гърба на защитата. Акере изскочи зад бранителите и вкара топката във вратата, но бе останал в положение на засада и голът не бе зачетен.

В 77-ата минута още един гол на Ботев беше отменен заради засада при подаването на Ивелин Попов към Укаки. Три минути по-късно Укаки стреля от далечна дистанция, но в ръцете на Янко Георгиев. Малко след това и Мартин Секулич беше неточен с глава.

В 86-ата минута Крумовград можеше да нанесе звучен шамар на Ботев. Клайдер Машедо копна топката под горната греда, но Ивелин Попов изчисти с глава от голлинията. Две минути по-късно Жак Пехливанов стреля от фаул, а вратарят се намеси. В наказателното Алекс Колев опита удар с глава, а Дилан Мертенс спаси с ръка. Последва дузпа и червен картон за халфа. Зад топката застана Алекс Колев, който беше безпощаден и реализира за 2:1.

71 КОМЕНТАРИ

  1. 5
    2

    Когато мача се играе всичко е възможно. Когато някой отбори го нагласят, тогава не е. Футбол е, страхотен гол на Колев, евала. Черкеза обърка смените. Също на Мертенс не трябваше да се дава червен картон, защото вече е отсъдена дузпа – двойно наказание. Ще гоним купата, ако не стане здраве да е. Мисля, че маркетинговия отдел работи добре и се мъчи да създаде една европейска визия на отбора, но още сме много далеч в другите аспекти. Тея трябваше да са ни уж сателит, но ни биха на 2 пъти. Има сериозни чепкания в момента между чорбаджиите, иначе можеше и да ни пуснат. В България без да уреждаш мачове не става.

    • 4
      1

      Аз не искам да ни пускат,искам да бием. Което с игра на ходом и очакване че на нашта база пред наште фенове нещата сами ше се случат няма как да стане.
      Да им е обеца на ухото тва.

  2. 5
    3

    АЛЕКС КОЛЕВ!!!! Може да е юноша на говедата, но игра със сърце и душа и за нашият отбор. Винаги е показвал уважението и любовта си, нищо, че вече има 3-4 гола срещу нас. Но….. в 3 или 4 мача за нас , има и 3-4 гола срещу сините венци. А това е БЕЗЦЕННО!!!! Благодаря ти Алекс.За мен поне ще си останеш един от нас. А за днешният мач….. питайте Платек и Керкез, защо Николов а не ти Алекс, игра за Ботев???? И нека не ср измъкват с възрастта.

  3. 12
    2

    НАЙ СКЪПАТА И МОДЕРНА БАЗА НАЙ СКЪПИЯТ И МОДЕРЕН СТАДИОН И 9 МЯСТО И ТЕ ШИБАТ СЕЛЯНИ КАТО КРУМОВГРАД
    ДА МРАТ В ЛАЙНА РУСКИТЕ БОКЛУЦИ И ПРОДАЖНИТЕ РУСОРОБСКИ ФЕНЧЕТА!!!

    • 4
      3

      Написал си го много точно. Само дето си объркал ПОМАЦИТЕ със селяните. Селяните са в Ботяф а тези от Крумовград са чисти помаци.
      И сега става много интересно. По искане на ФИФА и УЕФА, БФС е изпратил всички необходими документи в централата в Нион, касаещи далаверите на Зингаревич при трансферите на Африкански футболисти от един от своите сателити, в друг. Има голяма вероятност УЕФА да забрани на Зингата да се занимава с футбол за дълго време а на Ботев да наложат запор върху трансферите за 3 години и да заплатят солидни глоби.
      И тогава става най-интересното. Юлиян Филипов може да поеме клуба, което би означавало че Христолов ще им се стори като светец. Накратко, циркът “Колежа” ще започне много скоро да ни развеселява.

  4. 3
    2

    Мангалите умират.Добре дошли на стадиона на мечтите

    • 5
      4

      Нещо за резултата ще напишеш ли ,жълта мастийо?Мангали официално като фен клуб в нашия град имате вие ,бе мухльо,жълтите епилирани проститутки!

  5. 5
    4

    Ах, как обичаме шестоъгълния, насладата е вечна!

  6. 7
    7

    ВЪН РУСКИТЕ КУРВИ И ПЛАТЕНИТЕ РУСОРОБСКИ ФЕНЧЕТА

  7. 8
    5

    Стоян канара пита защо не са го набили днес на мача и сега ще трябва да са сбъхте с коча в Стряма ва да гоейба.

    • 6
      5

      Илиян:В Коматево паркинга е целия в кал, а и не аз съм строил там, там феновете не ги бия. Н о на Колежа, който не ходи по тротоара бия шамари и опъвам уши.

      Зингата: търся новия Въльо и пак ги почвам с боя, ше почна от бат Стоян канара, да не бара коча в Стряма.

  8. 5
    5

    Тотото излезна … йес вързахме сезона !

  9. 11
    8

    Следващият мач на Източен 10 ще се пее само ВСИЧКИ ВЪН ВСИЧКИ ВЪН ВСИЧКИ ВЪН

  10. Стиксчо, вален, мангал от шекера и лошото куче харесват това
    4
    5

    Кеф! Мъка за селяните и тези от родопската яка!

  11. 11
    9

    На едно ботявистче му заявих през седмицата: “Вашият мач с Крумовград няма да го гледам, защото и двата отбора сте под нивото ми! На зрител, на естет, на горд пловдивчанин… Защото произхода ми не ми позволява да зяпам два СЕЛСКИ отбора!!!” Той се обиди: ама ний вика ни сни селяни! Ний ни сни ут село, ний веки сни ут Плоудюф…” Е, сега пускам нета и гледам ЕДИНИЯ СЕЛСКИ ОТБОР ПОБЕДИЛ ДРУГИЯ… С две думи и накратко: СЕЛСКИЯТ ОТБОР ПОБЕДИЛ ПО-СЕЛСКИЯ… СЕЛСКА ИДИЛИЯ, МАЙНА…

  12. 7
    10

    Пинко и хрантутниците му са доволни, това е най-важното

    • 11
      6

      Най-важното палячо е че цяла зима разтягахте локуми и сега с пръст в гъзЪ ! Извади го и ги подуши…. хареса ли ти?

    • 9
      4

      Кой създава умишлено напрежение върху клуба и отбора?КОЙ???

  13. 11
    6

    Днеска не ни би Въльо, Зингата или Илиян, ама пак ядохме бой. Това моето живот ли е???!!! Всеки ни бие и унизява! А тия в Локото са горди синове на Пловдив. За тях не е толкова важна победата, а да излезнат с чест от битката.

    Да си ботевистче е огромно наказание. Кой ли не ме би, кой ли не ми опъваше ушите, за да го разбера. Има само едно спасение: САМО ЛОКО И ВИНАГИ С ВАС

    • 4
      4

      Ние се спасяваме с алкохол и наркотици. Не ставай от льокото а стани един от нас BULTRAS

  14. 6
    5

    стикстчо, зеки байрам, вален и байозни харесват това хахахахахах

  15. 5
    2

    МИТКО КОМАНДОСА Е ВИНОВЕН НО НИЩО СВИКНАЛИ СМЕ СЕГА Е ВРЕМЕ ЗА КАКА РАДКА ЖЪЛТАТА ПИРАТКА И…. ОП СА… ОП СА

  16. 6
    6

    Мрете цигани.Мръсни черно и по малко бели мангали.

  17. 9
    4

    Мон4етата пла4ът в съблекалнята съдята уграби труда на мон4етата

  18. 8
    5

    Цитата от бултра$$$: “Хайде да почва първенството, да затворим циганските усти, а ние да продължим с възхода. Ще има да им показваме класирането!”

    Как е класирането глупци? Погледнете класирането!КЛАСИРАНЕТО ВИЖТЕ КЛАСИРАНЕТО!!!

  19. 6
    8

    Отново го набутахме на жълтите циганори. Пак елате!

  20. 9
    8

    Съдията е виновен, хахахаах жълта трагедия. Индианци нали ви разправях, че с тези наемници нищо добро не ви чака. Изпадането е много близко. Този мач беше мъка за гледане. То бива бива бездарници, ама чак пък толкова.

    • 5
      6

      Едните нямат пари за тока и ще се борят отново за топ 6! А другите просто ги дават по телевизията отново!

  21. 10
    8

    БАЗАТА БЕШЕ ДЕСЕТ ГОДИНИ ПРАЗНА ДНЕС ПАК ПРАЗНА. Мършоядите в жълто нямат нужда от нов стадион! Коматево им е голямо!

    Поздрави от Алекс Колев, ама как ви го заби два пъти! Другия път си новете вазелин, че всичко стана в кръв днеска :)))

  22. 8
    8

    Йес майна пак са приборихми за 8мото място честито на всички фенуви на Великия ботев…язък чи цяла зима си чупихме пръстити майна да пишим колко сми големи майна….дано майна утри майна локуту да паднат майна чи ептем смисъл няма да има майна и тоз сизон майна за нас ….и дано ся бати Филип плейна да ни нъ набии майна че толкова сме големи майна

  23. Асоциация на ходжите от родопската яка - необрязани /АХРЯН/
    8
    6

    ВАЙ, ВАЙ, ВАЙ АЛЛАХ КВО СЪ СЛУЧИ, ЧЕ КРУМЕТО ПАК НИ ГО НАБУЧИ.
    ВАЙ, ВАЙ, ВАЙ АЛЛАХ МАЧА СВЪРШИ И С КЕРКЕНЕЗА СМЕ СЪЩИТЕ МЪРШИ.

  24. 9
    5

    КЮСТЕНДИЛСКАТА ИЗМЕТ ПАК Е ГЛЕДАЛА ВСЯКА СЕКУНДА ОТ МАЧА НА ОТБОРА НА ПЛОВДИВ .
    ТАКА ВИ ИСКАМ АМЕБИ ЖАЛКИ

    • 7
      7

      То как няма … всеки мач ви е като цирков спектакъл..! Клоуните на Пловдив… честито 8-10то място тъпир!

    • 3
      5

      Анонимна курво,вие сте нашите курви и естествено трябва да следим развитието ви!Много 🥖 ще трябва да хапните ,за да се доближате до ,,отбора на Пловдив”!Сега твърдо сте обсебели Столипиново и се гордейте,че сте единственият отбор в Пловдив с фен клуб в най-голямото циганско гето на Балканите Изгрев бойс!

  25. 7
    5

    Убау чи купйими некои мач щяими да сми на дънцето

  26. 9
    11

    Какво ви е виновен Кабака и БФС?!Да викате кур за БФС при положение,че дузпата е абсолютно измислена предвид,че Николов сам потърси контакт със защитника е пълно безумие, което може да се види само в Коматево?!

    • 9
      5

      Тебе са те изпускали на глава като бебе в Столипиново бе хахах

      • 2
        4

        “ТЕБЕ” теЕБЕ, който те хване неграмотен ахрянин и гледай “ТЕБЕ” някой да не те изпусне и да си паднеш на празната глава олигофрен!!!

    • 1
      2

      Тези са на принципа крадеца вика дръжте крадеца

  27. 7
    5

    Тоя долен,гнусен съдия за втори път ни ебе яко!!! Абсолютно никакъв фал няма за пряк свободния удар….само чакаше удобен момент за нещо подобно…. второто полувреме играхме слабо,но фала който даде е факт….

    • 9
      5

      Довечера ще празнувам с Тишо Наполито и Петър. НАЗДРАВЕ!!!

  28. 6
    6

    Минков, Перера и Диланс са за Б група. Момчето Видолов има още доста за А група.

    • 3
      3

      Е той пипна топката един път за петте минути бе, как па прецени бахти

  29. 8
    3

    Мнеее, няма да стане така пичое…сковано,бавно, мудно…без никакво желание, на ходом, сякаш очаквахме че тия сами ше се бият, няма как да стане.

    Минков-на терена, Акере-отляво..

    Преди някой да каже нещо за съдийството-никакви претенции няма с изключение ма червения картон, който трябваше да бъде жълт, засадите-засади, дузпата-дузпа.

    Просто Крумовград искаха повече да бият и отказаха да се бият сами.

    Твайто…

    • 11
      3

      Честно казано дори мисля е по-добре, че даде червен на Мертенс, защото това означава, че другият мач няма да влезне!

    • 2
      4

      И този е голям разбирач,затова има резултати от рода на: ,7:3 ,0:2 ,6:0 !

  30. 7
    9

    Щяха да наваксват 9 точки на Локомотив за три кръга, но жълтите доказаха, че пак са си същите Мърши като при Петата и Христолов.

    • 10
      5

      Направи ли си чикийка от кеф Станиславчо?

      • 4
        5

        И ти се изпразних в устата,защото в задника ти има пета и шест бахура!

        • 4
          1

          Ше те видя някой ден на живо колко си отворен курво, когато посмееш да си покажеш пъпчивия нос от на майка ти лилавата путка.

    • 2
      1

      Вълчовците утре на катун ли ще пътуват за Кърджали , десант от Зрънкови се очаквало

Коментарите са затворени