Отборът на “Марица” продължава своята подготовка за съботния двубой от първия за пролетния дял на шампионата кръг срещу “Янтра”. В отлично настроение “жълто-сините” проведоха днешното занимание на стадион “Марица”.

Двама юноши от школата на клуба тренираха днес за пръв път с представителния тим. Това са Петър Шаранков от набор 2007 и Хасан Байрям от набор 2008. Двамата се включиха в заниманието и показаха старание в отделните елементи от тренировъчния процес.

Междувременно “Марица” U19 провежда подготвителен лагер в град Сандански, където тимът на треньора Абип Конедарев ще изиграе няколко контролни мача. Също в Сандански са и децата от набор 2011, които пък ще вземат участие в турнир в югозападния град. Участие в турнир в неделя ще вземат и децата от набор 2012 с треньор Красимир Иванов. Надпреварата ще се проведе в неделя в Стара Загора. Малчуганите от набор 2015/2016 завършиха на 7 място в турнира за Купата на Кока Кола, който се проведе в четвъртък в зала “Оптимум”. Възпитаниците на треньора Александър Николов определиха класирането си след убедителна победа със 7:1 над асеновградския “Беломорец”. Още два отбора от школата на “Марица” започват пролетния полусезон с шампионатни двубои в своите възрастови групи. Това са U15 и U14, като и двата тима ще гостуват в Бургас.