Старши-треньорът на Локомотив Александър Томаш направи обръщение към феновете преди подновяването на мачовете от Първа лига:

„Локомотивци,

Преди старта на пролетния дял ще ви кажа това, което ще кажа на играчите в съблекалнята. Няма да използвам различни думи, защото за мен тези на трибуните и тези на терена са едно цяло. Вие не полагате по-малко усилия от нас, които сме на и около игрището, но повярвайте, че ние не по-малко от вас искаме Локомотив да побеждава.

За съжаление има моменти, в които отборът, за разлика от феновете, не успява да спечели. И точно тогава усещаме вашата любов. Тогава разбираме колко голяма нужда имаме от вас. Вие накарахте всички нас, които дойдохме като “външни”, да живеем с идеята “Локомотив”. И най-много боли, когато знаем, че сме ви разочаровали. Знам, че ще има такива моменти и за в бъдеще. Наясно съм, че новите футболисти няма да заменят продадените, всички в клуба правим най-доброто и се надяваме, че времето им за адаптация ще бъде кратко. Но няма да търся оправдания, защото те са признак на слабост. Да, ще бъде трудно, но явно такава е съдбата на този клуб. Ако беше лесно, нямаше да е Локомотив, но и нямаше да е сладко и истинско. Ако беше лесно, може би и аз нямаше да съм тук. Обстоятелствата ни принудиха да отстъпим крачка назад и да започнем отново да градим.

Ние нямаме комфорта и възможностите на другите, но това няма да ни накара да наведем глави и да се откажем. Конкурентите ни имат пари, възможности, опции, но ние имаме вас. Имаме сърца, имаме страст. И вашата любов, отдаденост и безрезервна подкрепа ни задължават да направим всичко по силите си, за да успеем и да изпълним целите си.

Ние ще продължим да следваме мечтата. Моята, на хората от екипа ми и на играчите е Европа. Не мога да обещая, че ще я изпълним, но мога да се закълна пред вас, че докато съм в Локомотив ще поставям на първо място интересите на клуба и ще направим и невъзможното всеки път да излизаме от терена с високо вдигнати глави, за да имаме сили да ви погледнем в очите. Дължим го на вас, дължим го на клуба и на онези, които са носили преди нас черно-бялата фланелка. Вярвам, че когато отбор, публика и ръководство са обединени и гледат в една посока, ще успеем да се справим с всички трудни моменти, които ще имаме, за да се насладим заедно на постигнатото след това!“

28 КОМЕНТАРИ

  1. 5
    2

    Селския треньор на селския отбор е излязъл с изявление което може да се резюмира по следния начин:

    Скъпи цигани,

    Този полусезон ше ни ебат зловещо в лилавите анални колайдери, но вие се дръжте, защото Циганската любов освен че е кюмбе, освен че е нехигиенична и понамирисва, също така е вечна.

    С овлажнение,

    Когато баща ми беше майка.

    • 2
      3

      Ава уй бат Стоян канара каза да си мажем 6-те бахура с куромелата и да не гледаме в канчето на големите ва да тейба.

      • 2
        1

        Кои са големи ва,Кюстендилските навлеци ли?

  2. Браво мангали, четете ли всичко за мъжете си, който ви шибат по 6 тека.

  3. 4
    2

    А гу,сина кандидат за президент на БФС,нещо,някоя приказка няма ли и от него за феновете?
    Да измъдри нещо,що аджеба,като е толкова разбирателен във футбола и бизнеса,има само едни десет и пееса в джеба за харчалък по Локото!
    Щял да строи стадиона,за да се възползвал и той от общинския бюджет!
    Аве сульо,той тоя стадион,ако си мислиш че с лопати,кирки и общаци ще се строи,като през комунизма,кандидатствай!
    Къде с тоя гол,дърт гъз ще строиш?Ти пари нямаш да оправиш на момчетата заплатите!

  4. ФЕКАЛ КЛОАК БУФЕРОФФ с клоакомотифф ф серсету!:)))))))))))
    1
    1

    АПАПИ, АРТЪКПЪРТЪЦИ, СИРСЕМИ, НАС НИ КРИПИ СТУЛЮПИНСКИА ДУХ И РОМСКЪТА ВОЛЯ!!!Братя буферляци, бургуджии, кошничари,турлукчии, демирджии, вретенари, гребенари, калайджии, калдараши, копанари, артъкпъртъци и сичкия катун!!! ИНТРИГАНТИ! ИБРИКЧИИ!!! ГЕЙОВЕ!! АБИТА! КЛОАКОМОТИФЦИ!!!!!
    БИГОМ ПУ КАЗАНИТИ ЗА БАКЪР И АЛЮМИНИУМ!!!! НЕМА МАНГИ ЗА ВАЗИЛИН, ДАЖИ ЗА ГРЕСЧИЦА!!!! АПАПИТИ ГЛАДНИ КЪТ КЬОПЕЦИ ВИЙ ТУКА МОАБЕТ ША ПРАЙТИ??? ВЕЛИКАНИТЕ ОТ БОТЕВ ПЛОВДИВ СА ДУБРЕ, НИЙ СТУЛЮПИНСКИТИ ЛАЙНУМЕТИ ДА МУ МИСЛИМ!!!! ПАРОВОЗА Е ДУ КУМИНЯ Ф ГУВНЪ!!! НАПРЕШ ЗА СТОЛЮПИНСКИТИ ДУГАНИ!!! НАПРЕШ ЗА СЛАВАТА НА НАШИА РОМСКИ КЛОАКОМОТИФФ!!! ПУФ, ПАФ!:)))

    • МАНЛИХЕР КАРАБИН АДЖАСАНСКИ.......С КЛОАКОМУТИФ Ф СЕРСЕТУ:)))
      2
      2

      САМУ СТУЛЮПИНСКИ ДУХ, РОМСКА ВОЛЯ И МОШТИН НАПЪН, МОГЪТ ДА ИЗВАДЪТ ПАРОВОЗА УТ ГУВНЪТЪ!!!! ПУФ, ПАФ!!:)))))))))))))))))

  5. 9
    4

    Банда гейове няма да ми дава наклон на оная работа

  6. 4
    8

    Ботев все повече заприличва на африкански отбор, в който лицемерието е висша сила. Време е в емблемата на Ботев да се вплете африканско животно, което да отговаря на африкано-лицемерния статут на отбора.

    Хамелеон- мени си цвета и символизира лицемерието на феновете в жълто.

    Хипопотам- отваря огромна уста и символизира многото говорене на бултрас въпреки тоталното им падение.

    Хиена- известен мършояд, символизиращ какви мърши са в Ботев.

    Сурикат- все бяга, крие се и е бит от всичко над половин метър, символизира женската природа на бултрас.

    Жираф- високо животно, символизира как ботевистите гледат отвисоко, сякаш в ШЛ, а се борят за изпадане или седмо място.

    Слон- известен е с паметта си, но в жълтия случай се гледа дългия му нос, символизира БЕЗКРАЙНИТЕ ЛЪЖИ на ботевистите.

    • Колко време от деня си отдели да измислиш тази безподобна простотия? По какъв начин ти помага на ежедневието?

      Губите си времето с глупости вместо да направите нещо полезно за себе си, да се осъвършенствате… минава времето в нищоправене и накрая животът става труден и мизерен.

    • На Локи кн е лесно-шарим една узрела круша и сми топ!

  7. 3
    8

    Ибах мама му колкото сме повече, толкова повече ни бият. Срамна работа всяка фтора новинъ е за бити бултраси

  8. 4
    5

    В Локомотив обединени в един юмрук, чакат с нетърпение първенството. Въпреки финансовите трудности в Локомотив са на позиция за преследване на Европа и тя ще бъде преследвана със сърце и душа.

    Съвсем друго е положението в Ботев. С безкрайни милиони, пълно разделение по трибуните и в отбора. Феновете на Ботев със свити сърца чакат началото на първенството- ще има ли още бити фенове, ще има ли опънати уши, трябва ли да вървят само по тротоара феновете?

    • 6
      2

      Мокрият блян на сектата на Свидетелите на Стикса. След първият кръг и очертаващата се загуба от Арда целият ентусиазъм отива в канала. След това има три много лесни мача в Пловдив, в които 9 точки са задължителни – Хебър, Крумовград и Етър. След тях ще последва поредица от загуби – Славия, Лудогорец, ЦСКА-, Черно море… накрая остава два равностойни мача с Берое гости и с 1948 на Лаута. Потенциално Локомотив може да спечели 10-12 точки преди разделянето на първенството на три части.

      • 4
        4

        Доказано е, че нямате срам! Всяка година ни пращате в Б група, закривате ни, а ние си печелим купи и медали. Обявихте и най- важния мач в историята на пловдивския футбол, финала на финалите(в който щяхте да биете с 5-0) за мач като всеки друг, за който нямало смисъл да се говори. Петата се равнявала на центъра, пълни откачалки!

        Щом предричате 10 точки, значи ще са поне 20 на брой!

        • 7
          1

          Станиславе, едно и също ден след ден. Времето минава, ти още си в деня на финала… ти си човек без настояще и без бъдеще!

    • Шъ пиши ли на фланелките “МЪНИ +” ?А на свирчовците?

  9. 6
    1

    Ясно е какво се подготвя…

    “За съжаление има моменти, в които отборът, за разлика от феновете, не успява да спечели. ”

    “Наясно съм, че новите футболисти няма да заменят продадените”

    • 1
      2

      “Вярвам, че когато отбор, публика и ръководство са обединени и гледат в една посока, ще успеем да се справим с всички трудни моменти, които ще имаме, за да се насладим заедно на постигнатото след това!“”

      • След 2-3 загуби ще го награби публиката и ще бъде обявен за некадърник. Вече имаше такива нагласи есента.

  10. 6
    1

    Никой не го интересува.Ако ще да обещае шампионска лига

  11. 7
    6

    Браво. Само да кажа на Томаш да не се стресира, защото Локомотив навакса доста с купите, медалите и мачове в Европа през последните години.
    Тъй, че и да пропуснем Европа нищо фатално няма да стане.

    Естественно е чивек да има винаги високи цели, но това не означава на всяка цена. И най вече след като спечелихме финала на финалите най важната купа в усторията на Пловдив, всичко друго губи стойността си.
    Успех Томаш, бъди себе си и влагай всичко, за успехите на Локомотив, пък каквото стане, ние сме с вас.

    • Купи в Пловдив е имало и преди Велбъжд да се прекръсти на Локу!Я кажете как Бойко нареди да бъде взета от Кюстендил където я беше занесъл оня мъжкар?

  12. 8
    7

    Много силни думи на Александър Томаш. Едно цяло ли сме, отбор, ръководство и фенове, сме способни на чудеса…

    САМО ЛОКО И ВИНАГИ С ВАС!!!

      • 1
        4

        Не бъди скромен, вие не пръцкате, вие се осирате! Като те бият своите в съотношение 10 към 1, удрят кой където свари, просто се насираш в гащите!

        • Репликата ми е за поредния социален олигофрен, който се прави на културен и грамотен. Поедният въшкар, заблуден циганин с комплекси и пришки на гъза. ЙЙЙеби си майката миризлива!

Коментарите са затворени