Първа копка на спортна площадка в село Войсил направи кметът на Община Марица Димитър Иванов. „На днешния благословен християнски празник Трифон Зарезан поставяме началото на изграждане на 10-то мини футболно игрище. Тази инвестиция е за всички млади хора от Войсил и Община Марица, за организиране на детски турнири и празници. Продължаваме да работим в името на това – децата ни да са щастливи“, каза Димитър Иванов.

Игрището ще е с размери 20х40 метра, с изкуствена ударопоглъщаща настилка, универсална за мини футбол, волейбол, баскетбол. Оградата около спортната площадка ще е с височина 6 метра.

„Благодаря на общинските съветници, които гласуваха средства за реализацията на този проект. Благодаря на моя екип, който помогна за контрола по проектирането. Възлагам на кмета на Войсил Стоян Черкезов да наблюдава изграждането на спортното съоръжение. Аз също ще контролирам работата на строителите“, заяви Димитър Иванов. Той апелира фирмата да изпълни качествено и в срок новото спортно съоръжение, чиято инвестицията е 285 хиляди лева.

Кметът поздрави децата от НУ „Св. Климент Охридски“, които изразиха готовност да играят футбол на новата спортна площадка. На нея ще тренират и новите надежди на „Вихър“ – Войсил и „Пловдив сити“ заедно с Петър Кумановали, известен с кариерата си на футболист във ФК „Марица“. „Повече от 20 деца от Войсил, Бенковски, Съединение и Пловдив ще тренират на тази спортна площадка. От следващата година ще се включат и още футболни надежди“, уточни Кумановали. Той допълни, че съоръжението ще е подходящо и за любители, които ще имат възможност вечер и в почивните дни да тренират. Новото спортно съоръжение в Община Марица ще е осветено и снабдено с денонощно видеонаблюдение.

Първата копка бе осветена от отец Георги, а след това кметът Димитър Иванов символично разби шампанско в багера, който постави началото на новия проект. На празника присъстваха председателят на ОбС Виолета Христодулова, заместник-кметовете Гергана Титюкова и Николай Стаматов, служители на администрацията и жители на Войсил.

Девет спортни площадки са изградени в Община Марица и радват любителите на футбола, баскетбола и волейбола в Бенковски, Костиево, Радиново, Царацово, Маноле, Калековец, Граф Игнатиево, Войводиново и Желязно.