Нападателят на Локомотив Пловдив Бабакар Дион разказа за своите корени, първите си впечатления от България, феновете на “смърфовете“ и за връзката си с треньора Александър Томаш.

Белгиецът разкри забавни случки от съблекалнята на “железничарите“ и допълни, че желае да остане в Пловдив и след края на договора му, който е до юни тази година.

“Моят баща е професор по латински и френски, обича да учи нови езици. Когато дойдох в България, си устроихме предизвикателство – кой ще научи азбуката. Две седмици бяхме на лагер в Банско и проверявахме кой колко е научил“, разказа Бабакар Дион в предаването “Домът на футбола“ по Диема спорт.

В началото на интервюто си той прочете на български част от текста на една от емблематичните песни за феновете на Локомотив – “Заклех се в теб”.

“Когато съм бил на година и половина, майка ми среща втория ми баща, влюбват се и заживяват заедно. Като бях дете обичах да играя с топка и да пътувам. Баща ми държеше да пазим дълбоката връзка с нашата родина Сенегал. Голяма част от семейството ми е в Сенегал. От три години не съм бил там, но се надявам това лято да се върна. Един ден искам и детето ми да е привързано към двете места“, допълни нападателят на “смърфовете”.

“Александър Томаш ми помага да видя футбола от различна гледна точка. Работи различно от другите треньори, с които съм работил. Във футбола трябва да влагаш смисъл. Взимаш предвид всички фактори. Преди един мач ни предупреди да не губим топката по глупав начин. В един мач докато Матеус бе в отбора, хвърли лошо тъч и загубихме топката. Започнахме да се смеем. В съблекалнята Томаш започна да ни вика и да подскача. По-късно в мача вкарах гол и започнах да го имитирам, подскачайки в радостта си. По-късно клипът бе качен в групата ни на отбора, много се смяхме. Томаш нямаше проблем, защото победихме“.

“Треньорът винаги казва: “Тайната на добрия отбор е в съблекалнята“. Ние сме приятели. Прекарваме време заедно. Това те кара на терена да се бориш за своите приятели“.

“Феновете на Локомотив винаги са с нас, всеки мач. По време на един от първите ни мачове валеше силен дъжд във Враца, дадоха ми сила. Дават много мотивация. На дербито с Ботев е истинска лудост. Страхотно е да играеш за отбор с толкова фенове. Когато имаме труден период, феновете може и да ни критикуват, но го правят с добро. Виждат потенциал“.

“Договорът ми с Локомотив е до края на сезона. Бих се радвал да продължа кариерата си тук. Надявам се един ден да играя и в моя роден тим Зулте Варегем, който сега е във втора дивизия”, завърши футболистът на Локомотив Пловдив.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Аз искам продължа и аз тук няма пита кой

  2. ШАБАН УТ СТУЛЮПИНУУ С клоакомотиффф ф серсету!:)))

    АПАПИ, АРТЪКПЪРТЪЦИ, СИРСЕМИ,Братя буферляци, бургуджии, кошничари,турлукчии, демирджии, вретенари, гребенари, калайджии, калдараши, копанари, артъкпъртъци и сичкия катун!!! ИНТРИГАНТИ! ИБРИКЧИИ!!! ГЕЙОВЕ!! АБИТА! КЛОАКОМОТИФЦИ!!!!!
    БИГОМ ПУ КАЗАНИТИ ЗА БАКЪР И АЛЮМИНИУМ!!!! НЕМА МАНГИ ЗА ВАЗИЛИН, ДАЖИ ЗА ГРЕСЧИЦА!!!! АПАПИТИ ГЛАДНИ КЪТ КЬОПЕЦИ ВИЙ ТУКА МОАБЕТ ША ПРАЙТИ??? ВЕЛИКАНИТЕ ОТ БОТЕВ ПЛОВДИВ СА ДУБРЕ, НИЙ СТУЛЮПИНСКИТИ ЛАЙНУМЕТИ ДА МУ МИСЛИМ!!!! ПАРОВОЗА Е ДУ КУМИНЯ Ф ГУВНЪ!!! НАПРЕШ ЗА СТОЛЮПИНСКИТИ ДУГАНИ!!! НАПРЕШ ЗА СЛАВАТА НА НАШИА РОМСКИ КЛОАКОМОТИФФ!!! ПУФ, ПАФ!:)))

Коментарите са затворени