Старши треньорът на Гигант (Съединение) Манол Георгиев говори пред официалния клубен сайт дни преди подновяването на сезона в Югоизточната Трета лига. В първия двубой на 17 февруари от 14:00 часа тимът гостува на ФК Сливен.

Господин Георгиев, доволен ли сте от изминалата подготовка и контролите, които изигра Гигант? 
– Да, тренирахме в добро състояние, изиграхме добри контроли, в които постигнахме резултатите. Разбира се, те не са най-важните на този етап, но все пак е важно как ще излезеш от един двубой, макар и приятелски.

Имате ли притеснения преди подновяването на сезона? 
– Все още има какво да се желае от представянето на отбора, но целта е да не сме във върхова форма в първия или втория кръг на пролетния дял от шампионата, а да се подобряваме всеки следващ кръг.

Със сигурност отборът ще се нуждае от още малко време, защото бе подсилен с доста нови попълнения. 
– Радващото е, че създадохме добър колектив. Разбира се, че ще ни трябва време и то ще работи за нас, но ние няма да се оправдаваме с това. Излизаме още в първия мач за победа и победа ще преследваме във всеки двубой до края на сезона.

Предстои ви дебют, различно ли е усещането да сте на ново място? 
– Има разлика, разбира се, но работата си е работа, независимо къде е. Имам огромно желание да се доказваме във всеки мач и да показваме добро лице. Искам да видя отбор, който играе добър футбол и мисля, че в контролите го показахме.

Променихте ли нещо по време на подготовката в сравнение с отбора от есента? 
– Промених някои неща. Все пак всеки нов треньор идва със своите виждания и идеи. Промените ще се видят още в първите мачове.

Какво искате от отбора, какво ще ви направи доволен? 
– Искам на всеки мач и във всяка тренировка да дават това, което могат. Нищо повече! Защото те могат много и имаме страхотен потенциал да държим високо ниво. Когато го правим, ще повишим още нивото и ще сме сред първите отбори в класирането.

 

Спортал

Гигант (Съединение) – януари 2024