ЦСКА – София иска да привлече крилото на Ботев (Пловдив) Самуел Акере, твърди „Тема Спорт“.

От “Армията” имат желание да вкарат 19-годишния нигериец като част от сделката за Станислав Шопов.

Както е известно, Ботев напира да си върне родния младежки национал, като откупи правата му от “червените”. “Канарчетата” са излезели с конкретна оферта към ЦСКА – София за Шопов, която обаче засега не е по вкуса на столичани. Като контрапредложение от “Армията” са поискали да включат в трансфера привличането на Акере под наем до края на сезона с опция за откупуването му.

На този етап от Ботев не са склонни с тази алтернатива, като са предложили да включат друг свой играч в сделката. Става въпрос за вратаря Даниел Кайзер. Полякът е предлаган и на Хебър (Пазарджик), след като Матвей Игонен ще е опция №1 за поста на „Колежа“, а Хидайет Ханкич продължава да е при “канарчетата” и ще е резерва.

Вчера спортният директор на пловдивчани Артур Платек е бил в столицата за среща с ръководството на ЦСКА – София, за да продължат преговорите по сделката за Станислав Шопов. Той бе част от “жълто-черния” клуб до есента на 2020 година, когато бе продаден на нидерландския Хееренвеен. Атакуващият халф обаче не успя да пробие в Ниската земя и “армейците” се възползваха от това да го върнат в България през лятото на 2022 година. И в ЦСКА – София обаче той не успява да разкрие потенциала си и да се наложи в титулярния състав. Самуел Акере подписа с Ботев през май 2022-а, като в началото бе в дубъла. През ноември миналата година удължи контракта си до лятото на 2026-а. През този сезон има 20 мача, 4 гола и 2 асистенции в efbet Лига.

11 КОМЕНТАРИ

  1. ПАПАГАЛИТЕ И – ПРАСЕТАТА СПОРЯТ ЗА ЕДНА ПЕЧКА ПЕРНИК.

  2. 1
    8

    елянина шопов в селския тим. А чорбата тряаса луди да вземат тоя черния, дето има една бързинакато на заек и още толкова акъл в главата

  3. 6
    1

    Акере ще стане футболист, но се иска още мнооого работа с него. Дали ще успеем да го развием зависи от Керкез. Това момче заедно с Уме имат огромен потенциал, но и огромна дупка в развитието си! Това че футбола е колективен спорт те не го знаят, тактика, пласиране, подаване…..Иначе скорост и експлозивност имат в излишък, сега остава да се впрегне в полезно действие.

  4. 2
    8

    Акере е чернилка трябва да го задържим на всяка цена!!!!!!!!!!!!!! Без негри няма Ботев!!!!!!!!!!!!!

  5. Харесвам много Шопов, но Акере не бива да го изпускаме в никой случай. Той е безценен за нас в момента, а след година две спокойно ще му вземем 3 милиона евро.

    • Акере е бетон. Наскоро му удължиха договора до 26-та година.

  6. 6
    2

    Пълни глупости на жълтурите ХА ХА ЦСКА искат Паскалев Но Крушарски не го дава Да си жив купоносителю Крушарски Целувам ти ръка

  7. Джуджето може да получи само кура на Акере, да си го смучка. Дейба педалите свински.

  8. 11

    Ако искат, даваме Ван Хертъм. Резерва за резерва. Акере е титуляр!

  9. Вземете някоя звезда на локуто бе… те имат повче негри от нас и все звезди !!!

  10. Да си стои Шопов при тирето, ако ще го сменяме с Акере. ГГ едва ли ще извади още 2-3 милиона евро за Самуел.

Коментарите са затворени