Николай Домакинов е роден на 11 юли, 1980 година в град Пловдив. Юноша е на  „Ботев“ – Пловдив. През футболната си кариера играе три сезона и половина за варненския „Черно море“ и един полусезон в отбора на Монтана. През 2011 година се връща в родния си клуб „Ботев“ – Пловдив, играл е също и за отбора на Раковски, когато същият се състезаваше във втора професионална лига. През 2005 г. Домакинов записва два мача за Българския национален отбор по футбол по времето когато национален селекционер е Христо Стоичков. Той играе в контролите с Грузия на 11 ноември и Мексико на 16 ноември. Николай Домакинов е бил треньор на отборите „Асеновец“ – Асеновград, „Гигант“ – Съединение и „Левски“ – Карлово.

  • Здравейте, г-н Домакинов! Благодаря Ви, че се съгласихте да дадете това интервю за нашите читатели. Вече почти половин година водите отбора на ФК „Секирово“ как се чувствате в клуба, какви са впечатленията Ви?

– Здравейте! Поех отборът на ФК „Секриово“ на 6-ти септември, 2023 година. Чувствам се добре в клуба. Опитваме се да играем добър футбол, когато поех отбора в него имаше единствено местни момчета. Към момента привличаме нови футболисти, които не са от град Раковски за да си преследваме главната цел, която е оставане в групата. 

  • Как върви подготовката и готов ли е отбора за пролетния дял от шампионата?

-Подготовката върви добре, Изиграхме няколко контроли, предстоят ни и още, работим в посока подобряване на физическата издръжливост на футболистите. Аз съм максималист и искам това да го предам и на футболистите, искам да влагат максимума от възможностите си, както в тренировките, така и в футболните срещи.

  • Разкрийте ни малко за визията си за играта, как мотивирате футболистите?

– Искам да виждам в тях силна мотивация, както вече казах целта е оставане в групата, но за да бъде постигната е необходимо силно представяне във всеки един от оставащи двубои, не просто един или два мача в началото на пролетния дял, а добро представяне, което да е постоянно.

  • Ще видят ли феновете на отбора нови момчета, кои са те и на кои позиции играят?

Да! Нови попълнения ще има. Към момента сме привлекли вратар, двама защитници, подсилихме се и в атаката, очаквам още едно – две момчета. Смятам, че новите футболисти ще помогнат на отбора да заиграе по-добър футбол и да започне да побеждава.

  • Колко голяма е конкуренцията в шампионата?

-В Югоизточна трета лига има сериозни отбори, с амбиции и с много добри футболисти. Тук се състезават вторите  отбори на част от представителите на Първа професионална лига. Тези и други отбори са съставени от млади момчета, които имат огромното желание да се доказват за да се развиват във футбола. Бих казал, че тази група се доближава повече до професионалния, отколкото до аматьорския футбол. Така, че ще трябва здраво да се работи.

  • Кои са целите ви като треньор на ФК „Секирово“ ?

-Целта пред отбора е оставане в групата. Искаме и да се утвърдим в нея. Не отива на клуб като ФК „Секирово“, с такива фенове да е най-отзад в класирането. За това целите са ми всеки мач да виждам как футболистите играят за победа, с хъс и силна мотивация.

  • Много Ви благодаря! Желая Ви успех!

-Благодаря и аз!

 

r-news.bg