Много фенове на Ботев Пд трудно успяват да научат имената на играчите от африкански произход, които се очаква да заиграят в Ботев Пд. Много медии пък дори се объркват, както се объркаха и днес, и от един футболист Иланда Кинтунту, възпороизведоха двама – Иланда и Китундо. По-задълбочена проверка на PlovdivDerby.com, с помощта на работещи в Ботев Пд, показа че не е невъзможно трансферният пъзел да бъде подреден. Канарчетата са един от най-активните отбори през този трансферен прозорец, а 5 от футболистите, които подписаха или се очаква да подпишат са с доста сложни за запомняне имена, което води и до обърквания.

Ето футболистите, за които Душан Керкез днес разкри, че ще подпишат с канарчетата, но все още имат визови проблеми:

Иланда Кинтунту трябваше да присъедини към Ботев Пловдив още преди месец. Футболистът играе като дясно крило и може да се похвали, че е минал през школата на Атлетико Мадрид.

————————————

Кристиян Нвачукву е ляво крило. Той е от школaта на Виста. За него стана ясно, че разполага с много добра скорост и техника, и е сравняван с Акере.

————————————-

От същата дестинация идва и Джон Емануел, който пък е централен защитник. Емануел не впечатлява с физика, но явно е впечатлил Керкез с други свои качества. Той е достатъчно млад, за да може да бъде и преквалифициран на друг пост, ако се налага.

———————————-

Диабате Сирики също е централен бранител и той пристига от втородивизионния френски Амиен. Снажният футболист, който е почти 2 метра висок, взе участие в днешната контрола с Хебър.

Припомняме ви, че Ботев Пд вече привлече Укаки, който също идва от Виста. Роден през 2004г., Укаки играе като десен бек/крило. Той прекара 2 години във Виста (Геленджик). Укаки бе основна част от състава на Виста, който спечели “Botev Cup” през лятото на 2023г. и се отличи с приза за най-добър десен бек на турнира.

На Колежа с шумни трансфери акостираха голмайсторът на Първа лига Георги Николов, както и съотборникът му от Хебър вратарят Игонен. Предстои и привличането на Слави Шопов от ЦСКА-София, за чиито права преговорите са в напреднала фаза.

Така в крайна сметка зимната селекция на канарчетата може да се окаже доста голяма като обем /за качеството би трябвало да даваме оценки поне след няколко месеца/.

Ботев Пд продаде Бароан и ННади. Очаква се канарчетата да се разделят и с Ханкич, а Красиан Колев заминава под наем за Хебър.

Равносметката е такава: Ботев е на път да затвори трансферния прозорец с 8 входящи трансфера и 4 изходящи, или поне такива са намеренията на канарчетата.

Трябва да отбележим и че един юношата на Ботев подписа своя първи договор през този трансферен прозорец. Става въпрос за Велиян Видолов. Роденият през 2006г. атакуващ халф сложи подписа си върху дългосрочен контракт с „канарчетата“.

 

46 КОМЕНТАРИ

  1. КЪНАРЙЕ БРАТЯ ДЖЕНДЪРЙЕ ТУЙ Е БУДУЩИТО НА БОТЕВЪ ЧЕСТИТИ НОВИ БРАТЯ НАПРЕДЪ МОЙЪ БОТЕВЪ

  2. Много е просто за различаване:

    Играч 1-ше ебе циганки

    Играч 2-ше ебе циганки още повече

    Играч 3-ше удушва циганските нападатели и след тва ше ги ебе

    Играч 4-тоя направо няма да им дава да дишат и ше ги праска с двуметрова мамба

    Играч пети е Укаки, той ше пори столипински каки.

    Надявам се сега ги различавате по-лесно.

  3. 6
    9

    Срамна работа. Това не е Ботев. Андрей се опитва да замаже положението, но едно говно ксто го бъркаш повече мирише, нали знаете.

  4. 6
    5

    Годината е 1983-
    Мощен вик раздира небесата-Ювентина,Ювентина…..
    40000 беси,неаполитани и представители на културната общественост превземат Ихтиман.
    Цяла Европа е застинала това е най голямата гостуващата публика съществувала до сега.
    Само безстрашни хулигани които бият наред и отбор съставен от невероятни играчи.
    Това е пловдивския любимец-Ювентина Ювентина(каквото и да значи това😂)

    • 1
      3

      Ще е добре да знаят азбуката до 10 и да са фенове на Локо. Все пак лайна ще се ринат.

    • 12

      Майка ти ги изкупи да си ги навира в миризливата слива.

  5. 8
    1

    Чета и виждам , че нещо не можете всички да смятате- освен изброените ни напуснаха Изнасилвача и Израелеца, Джаспар и Работов също са пътници- май станаха и те 8 ?

    • Ами не е точно така. Изнасилвача и Израелеца бяха освободени, а не трансферирани. Работов и Джаспър са все още наши футболисти, макар че Джаспър с удоволствие бих го освободил.

  6. 15
    2

    Всеки може да си дрънка каквото си ще, но Ботев през този трансферен прозорец направи много силни трансфери! Не, няма да включвам момчетата от Виста, които развинтиха всичко живо на турнира през миналата година? Ще спомена само Николов, Игонен и Слави Шопов. Още една млада надежда е капарирана, но ще я придобием за следващия шампионат. Надцакахме Левски за двамата от Хебър, разбрахме се с Гришата, макар и да знаем какви чувства има към Слави Шопов…..Аз смятам че си заслужава да отворим шампанското. А, за малко да пропусна един от най-силните ни трансфери! Този на Точукво Нади! Бих го носил на гръб до Белгия! Взехме и пари за него. На Ханкич и Бароан едно голямо Благодаря и Успех в новите им тимове!!!

    • 4
      7

      Доста ме разсмя. Николов и Игонен трпърва трябва да се доказват, но едва ли щи стигнст качествата на Бароан и Ханкич, Слави Шопов си е футболист на Цска, незнам защо го броиш. Свали розовите очила да видиш и чернилките с които ни напълниха, работата не е хич добре.

      • 5
        2

        Марш оттука бе циганин лилав, хаха, отдалеч смърдиш на метил и конска пикоч

        • 2
          6

          Къде да отида?Челсито каза ,че всички от изгрев бойс сме от ботевъ и сме с жълти потници!

          • Къде да отидеш ли? Ще бъда тактичен, защото това означава да изпратиш някого по дяволите и той с удоволствие да замине. Достатъчно тактичен ли бях?

  7. Кинтунту, Нвачукву, Сирики, Укаки, много сме
    6
    8

    Ние не еврипейци. Обуча дърветъ и да съ пощим взаемно. съмо ботевЪ

    • 9
      1

      На майка ти кривата, космясала, червива, вмирисана путка! Яж жълт хуй!

      • 1
        4

        Изроде,ти си ЕВНУХ!Само за хуй в гъза ти може да мечтаеш!

  8. 4
    9

    Здравейте велики фенове на Ботев, имате ли банани? Това са продълговати жълти плодове, важно е да знаете, че се белят, разбрахме, че САМИ сте си бутнали стадиона и е важно да знаете за банановите обелки…

    Само Ботев и банани

  9. 4
    7

    Жълтури, започвайте да се катерите по дърветата. Само на дървото можеш да подкрепиш своите…

    • От селски отбор със селски треньор акъл не щем, плешив травестит.

    • Браво на мангалите,да ядат на африканците камбаните и на Ивелин въдицата.Стойте си в Столипиново и гледайте Шекер ТВ.

  10. 13
    1

    По-неадекватен анализ никога не бях чел. Продавали се всички конвертируеми.. Ннади, резерва, Бароан, иска трансфер, изтичащ договор, Ханкич, иска трансфер.

    Новите попълнения гонели антилопи. Идва Виста на турнир в Пловдив и бие всички наред. Акере на 20 години най-добрия ни играч от есента. Двамата от Хебър и те ли гонят антилопи? Единия национал на България при юношите, другия национал на Естония.

    Как въобще ви идват подобни простотии на акъла? Кажете си, че сте расисти и мразите черните, вместо да пишете глупости. Основният слоган във футбола е equal game и no to racism. Тъжно и жалко е да се четат подобни неща в настоящето.

    • Баш. Изобщо не ми пука дали някой е черен, бял, светлозелен или небесносин. Въпроса е да играе и да прави противника да плаче, ако ще златен металик да се боядиса.

  11. 12
    1

    Чакай да се пробвам аз. Че си малко бавен. Хората с изтичащи договори се продадоха. Взеха им се някви пари. Искахме да останат, но те НЕ. Взеха се нови млади играчи (за расистите ДА ГО ДУХАТЕ) които имат някакви качества. Нали искате да се самоиздържаме? Как точно ще стане това? Да продаваме от школата? А дано, но за момента…

  12. 8
    9

    Ще ви го обясня нагледно: Вземате на работа зъболекар и му казвате:
    – Ето ти кабинета. В шкафа са иструментите, а ей там са лекарствата започвай да работиш! – и той започва защото е научен!
    Сега защо казвам това?! Докато другите отбори взимат научени футболисти които знаят как да играят и как да се движат и да комбинират помежду си в Ботев взимат младоци които са ходили единствено на лов за антилопи или пък са тичали за здраве. Такива които бягат бързо но тепърва трябва да бъдат учени на А и Б. Докато се следва подобна политика нито едно от обещанията към феновете няма да се сбъдне. Ще ни баламосват докогато могат. Отборът и днес се видя,че е зле и не се вземат мерки това да се промени. Каквото беше конвертируемо се продаде а новите попълнения трябва тепърва да се учат след което ако в тях има нещо добро и то да се продаде. Няма да стане така тая работа!
    Стадиона е прекрасен но ще пустее ако нещата продължават да се развиват по тоя начин.

    • 3
      1

      Кое е това конвертируемо, което се продаде?

    • 5
      1

      Единия от Амиен, другия през школата на Атлети минал. Антилопи-тъпанар.

  13. 11
    3

    ТОШИТО Е НАВИЛ ДИРМИНЖИЯТА, ДА ЗЕМИ МИТРИТУ ИЛИИФ ГУЛЯМУТУ КАФА Ф ЛУДУГОРИЦ, ШТОТ НЯМЪЛУ КОЙ ДА НОСИ САКУВИТИ И ВУДАТА!! ПУФ, ПАФ!:)))

  14. 10
    1

    Браво на plovdivderby.com за добрия и полезен материал!

  15. 4
    17

    Изгониха ме като непотребен играч от Ботев, а Димитър Илиев е канонизиран за светец на стадион Локомотив. Същата работа като с Бонев и Чико.

    • 11

      Единствената причина досега да остана да гния в тоя селски продънен цигански катун е че никой не прояви интерес към мен. Абсолютно никой. Не ставаш братле-е е стандартния отговор.
      Оня педерас Неделев отдавна е милионер в евро, а аз всеки ден трябва да мисля кви схеми да въртя по бетовете че да вържа някой лев.

      Да ти еба и живота, да ти еба и отбора цигански.

      • 10

        Неделев днес спечели втората си суперкупа, с която вече има повече трофеи от прехваления Брадко Илиев.

        • 2
          4

          Неделев няма нищо общо с Пловдив. Той е сирак в Разград.

        • Спечелил втората си купа вика хаха ама за Ботев ли е спечели ? За родния си отбор ли? Като капитан ли? Футболист на годината два пъти кога?

  16. 3
    1

    С най голямо нетърпение очаквам изявите на Ел Пистолеро и Вили дъ Кид.

  17. 2
    10

    Аз индианец не африканец. пак ни напълниха с незнайни чернокожи. Аз обича прерията не пустинята

    • 15
      1

      Селянин циганин със селски треньор и собственик-алкохолик с патладжан вместо нос.

      Не е лесно.

Коментарите са затворени