Кандидатът за президент на Българския футболен съюз (БФС) Христо Крушарски отличи детско-юношеския футбол, съдийството, методиката на работа и строежа на нов национален стадион като приоритети в неговия евентуален първи мандат като ръководител. Той добави, че е нереално да гарантира светло бъдеще и заради това обещава да въведе “ред и порядък” в родния футбол.

Изборният Конгрес на БФС е насрочен за 15 март.

“Проблемите се решават по един начин – с ред и порядък”, заяви Крушарски на въпрос какво е първото нещо, което иска да промени в БФС.

“Футболът не е по-различен от едно предприятие. Той трябва да се управлява правилно. Първата ми задача ще бъде да огледам екипа и да преценя дали той може да работи. Трябва да се изберат точните позиции, защото в БФС вече има хора, които са влезли в проблемите. Те просто трябва да се управляват правилно. Първата сбирка ще бъде със зоналните съвети. Ще им представя моята визия и който може да работи, да си вдига ръката и да почва да бачка. Който не може, да си тръгва с бърза скорост”.

Крушарски добави, че кани всички кандидати за президент на среща, на която да бъде излъчен фаворит за президентския пост.

“Върти ми се в главата една може би полезна идея – да поканя всички кандидати на едни боянски ливади (на базата на БФС в “Бояна” – бел.ред). Да седнем, да си поговорим и да видим кой какво мисли, както го правим в Локомотив. Дай Боже, може би и да се спрем върху една личност, която да бутнем и да тръгнат нещата. С боричкане няма да стигнем далеч”, продължи съсобственикът на Локомотив Пловдив.

“Използвам тази трибуна (пресконференция, на която представя програмата си – бел.ред) и ги каня. Ако намерим допирни точки, да се обединим около една фигура. Всички говорим за нещо, обаче никой не го е виждал”.

Крушарски отличи и най-големите проблеми, с които ще се захване при успешен за него изход на изборния процес.

“Най-важното нещо са Детско-юношеските школи (ДЮШ). От всички кандидати кой и какво е направил? Мога да кажа за себе си. В Локомотив първото нещо, което направих, е да вкарам ред в ДЮШ. Родителите знаят, че не могат да присъстват на тренировките. Правя две игрища, които ще бъдат готови напролет. Направена е поливна система и оставя затревяване. От Локомотив започват да излизат кадри и това ще го видите скоро. Ще завърша ДЮШ със сигурност, независимо дали като президент на БФС, или като съсобственик на Локомотив”, започна Крушарски.

“Друго важно нещо е съдийството. За да се подготви за тежка битка, на един съдия му трябва време. Защо трябва да му сервирам, че утре ще свири Левски – ЦСКА? По-добре му кажи един месец предварително, за да може той да се подготви. Ще застана твърдо зад съдиите и ще ги защитавам от тези, които искат да им влияят. Ако има такива опити и ако съдията е съвестен, аз лично ще спра това.

“Мога да ви гарантирам, че националният отбор ще промени облика си още на втората година. Материал има, но той трябва да се подбере и този, който води националния отбор, се нуждае от сигурност. Той трябва да бъде човекът, който гради цялата пирамида. По неговата методика трябва да се готвят всички юношески отбори. Това са трите неща, които са най-важни за мен и са лесни за направа.

“Крайно време е да се изгради и национален стадион. В Аржентина направиха едно бижу в най-голямата криза в страната. 100 или 200 милиона за една държава са никакви пари. Крайно време е някой да започне да ръчка и да бута, за да се стигне до края. Другата тема е разговорите с държавата. Започваме една инициатива, която е изпратена до всички клубове от ‘А’ и ‘Б’ група. Това е инициатива за отделяне на част от данъците, които влизат в държавата от хазартния бизнес, да се разпределят във футбола. Ако това се направи, в аматьорските отбори ще бъдат гарантирани бюджетите за една година. В аматьорските групи е нужно държавно подпомагане. За тези теми само се говори, а никой не ги гони.

“Аз съм колективен играч и приемам критиките. Ние, като хора, ставаме агресивни от такива неща. Аз обаче не се притеснявам. Няма да ламтя, няма да не слушам, а ще преценявам. Обещавам и това, че за една година ще подготвя човек, който да ме смени, ако утре изчезна. Някой трябва да продължи каузата”.

Крушарски разкри, че води разговори с клубовете, но не им обещава светло бъдеще и не им разнася безплатни топки. Той казва, че познава техните проблеми от опит и ще опита да ги разреши.

“Имам разговори с клубовете. Обяснявам им какво ще направя. На Конгреса ще изляза, ще си представя програмата и който застане зад мен, да гласува. Аз не обещавам светло бъдеще, а ред и порядък. Говоря с клубовете по теми, които знам, че са болезнени за тях. Знам какви са проблемите и няма какво да ги убеждавам. Аз ще помагам да решаваме проблемите. Един от тях е законът за спорта. Има юристи и финансисти, които ще подготвят тези неща и ще ги тропнем на масата”, каза още той.

Запитан какво ще се случи с акциите му в Локомотив, ако стане президент на БФС, Крушарски отговори: “Не съм 100% собственик. Аз съм на 67 години и си подготвям човек за заместник. Както е по закон, ще прехвърля акциите на него”.

37 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    1

    ЕВЪЛЛАРКЪТА!!! ЛОКОНДОФРЕЙ ША ГУ БЪДИ!!!! ПУФ, ПАФ!:)))))

  2. 4
    1

    Щом и на “курво плешива” се обръщаш… Ясна е работата. А това за крана забрави ли го? Ти го каза. Лъжец долен. Ти си срам за локомотивите. Ти си олицетворение на ТЪП БУФЕР и МАНГАЛ ПРОСТ.

  3. ДО ВСИЧКИ КАНДИДАТИ ЗА ПРЕЗИДЕНТИ НА БГ ФУТБОЛА ГОССПОДА ВМЕСТО ДА ОБЕЩАТАВАТЕ СВЕТЛО БЪДЕЩЕ ПО ДОБРЕ СЕ СЪБЕРЕТЕ ВСИЧКИ И НАПРАВЕТЕ ЕДНО ОПЕЛО ЗАЩОТО ЗА НЕЩО КОЕТО Е УМРЯЛО СЕ ПРАВИ ТАКА НЕ НИ ЛЪЖЕТЕ ЧЕ ЩЕ ВЪЗКРЕСИТЕ МЪРТВЕЦА СЪС НОВИ СТАДИОНИ БАЗИ НЕ СМЕ СЛЕПИ КОЙТО ГО МОЖЕ ГО ПРАВИ И ВЪВ СРУТЕНА ДЪРЖАВА ТОЧНО ТАКА ЗА ЙОРДАНИЯ СТАВА ВЪПРОС ПРЕДИ 5 ДНИ АМЕРИКАНЦИТЕ Я СРИНАХА КЪДЕ ИГРАЯТ ТЕЗИ ХОРА КЪДЕ ТРЕНИРАТ ЙОРДАНИЯ ПОКАЗА ЧЕ И ВЪВ РАЗРУШЕНА ДЪРЖАВА МОЖЕ ДА СЕ ИГРАЕ ФУТБОЛ СТИГА ДА ИМА ЖЕЛАНИЕ И НАЙ ВЕЧЕ КАЧЕСТВЕН МАТЕРИАЛ ТАКА ЧЕ НАПРАВЕТЕ ЕДНО ОПЕЛО ЗА БОГ ДА ПРОСТИ БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ А ОБЕЩАНИЯТА СИ ГИ ЗА ДРЪЖТЕ ЗА ВАС

  4. 7
    6

    Стана ли президент забранявам резултата 6:0. Това анално унижение трябва да спре. При 5:0 мача свършва.

    • 4
      3

      Значи няма как втори път да падне Локото от Славия с 9:0 или от Оксер със 7:1.

  5. 3
    1

    Преди – “Аз, ако някога стане този стадион, ще се обеся на крана”!

    Сега – “Вече не минавам по Източен”.

  6. 3
    1

    Ей, курво плешива, ние да говорим за вашите починали легенди? Ама мангала си е мангал. Възпитание никакво. Венец лилав, всеки ден доказваш, че си по-тъп от вчера.

    • 3
      5

      Мен са ме възпитавали да говоря само истината!Тежко е , но един ден и вие може да станете честни хора, трябва да следваш божиите заповеди, в които лъжата е зло! Аз съм добър човек според божиите заповеди, какъв съм според битите от Зингаревич хулигани е от значение на пропадналата шайка на ботев…

      • 4
        1

        Уникален психар! 🙂 🙂 Отново забавлява. Всеки ден го гаврят, а той продължава да идва тук и да поема.

          • 2
            1

            Пахахах даже не се усеща, че целия форум го гаври. 🙂 🙂 Станиславе, не спирай, пиши!

      • Защо не кажеш истината че Локо е преименуваният Велбъжд.Има документи за това.Или споменаваш истини,които ти изнасят.Бил добър човек Добрите хора не парадират с това.

  7. Всеки нормален човек знае, че половин истина е по-опасна и от най-голямата лъжа. За да разбереш човек като Крушарски, трябва да си на ти с времето и тези 67 години. Посредствен специалист, но завидна комсомолско-комунистическа номенклатура. Личен антураж на някогашния първи и довереник на неговия внук. Лице на бизнеса на последния, който няма нищо официално като дейност. Започнал от прословутите куфарчета и бил винаги от онова задкулисие, което въртеше и червени, и сини, и гербаджии и сегашните отрепки. Но този човек има качества, които го различават от известните други поставени или нахендрени собственици на клубове в Пловдив. Крушарски не можеш да го сравняваш с Марешки, Инсата, да не говорим за Христолов. Знае си мястото и поема “задължението футбол”, към бизнеса който му е осигурен, но с правото да поставя условия и това му даде възможност да осигури на Локото лаври, които винаги ще се помнят. Колкото до БФС? Просто изпълнява поредната задача: Да бъдат разбити на малки порции гласовете против Перуката. Нещо като партийно поръчение!

  8. 2
    1

    Какво иска да каже с това че ще въвежда ” ред и порядък? Та то е едно и също! Да не е имал предвид, че реда ще е по- рядък? Нещо, като дрисня?

  9. Мръсни подли жълти изчадия, няма да говорите лошо за моя Ицко със сладкото носле, че ще ви издера завистливите очички с нокти!
    И о е най-милото и сладко коте на света, алкохол не близва въобще, само мен лиже.
    Довечера ще му врътна три свирки да го успокоя от тая мръсна жълта завист!

    И да не стане президент на Бефесето, той ВЕЧЕ е президент на моето сърце!

    Целувам ти кура, куроносителю Крушарски,да си жив!

  10. 3
    0

    Крушарски е точният човек за БФС. След Батето (RIP) и Боби, няма как човек, който не пие да стане президент. Жалкото само е, че никой няма класата на Иван Славков, само пороците му имат.

    • 2
      3

      Аха, значи пиянството е порок, а!? Значи Динко Дерменджиев-Чико е един порочен човек, опорочил ботев с пиянство???

      Лично съм виждал пияндето Чико да се налива с ракия от сутринта, Крушарски няма такива подвизи. А зад гърба му са три купи и много бахури, болката е голяма в жълто, но Крушарски знае как да побеждава…

      • И? Какво като си виждал Чико да пие? От него да зависи съдбата на един футболен клуб? Той да е бил някога шеф на БФС и да е командвал футбола? Правиш ли разлика или просто Чико е символ на Ботев и дай сега да му ровим кокалите? Грозно и недостойно, но присъщо за теб Станиславе, грозен, плешив пизофреник.

        • Не съм казал нито една лъжа! Няма закон за кокалите, има истина и неистина! Ако не казваш истината, то нарушаваш божиите заповеди, а това е грях! Няма да ставам грешник! Всички знаят, че Чико е пияница!

          Ако Крушарски пие, да продължава, помага на Локомотив!

  11. МАХНИ ГО ТОЗИ НАЦИОНАЛ . ДАЙ НА СТОЙЧО ГЕНЪ СПЕРМОЯДА И СТИКСЪ ДА ВЛИЗАТ С ЕДНА КАРТА ДВАМАТА ПЕДАЛА НА ДЖАМИЯТА .
    ЩЕ ТИ ПРАВЯТ ФЕДЕРОСИ ДО КАТО ИЗСЪХНЕШ

    • Ами гледай си козите и овцете в Коматево и не говори глупости!

  12. Нали знаеш, кой в крайна сметка е най-глупавият и излишен човек на планетата? Това е авторът на следния цитат – “Аз, ако някога стане този стадион, ще се обеся на крана”. Бъди жив и здрав шизо и продължавай да ни забаваляваш поне до фалита на любимия ти отбор. След това очакваме да се покриеш

    • Вие се стремите да обидите един човек. Аз обиждам цялата жълта общност. Смешно ми е но е факт…

      • 5
        1

        Никого не обиждаш. Ти забавляваш, ежедневно. Ти си един шут за жълтите. Дори не го разбираш, което е още по-смешно.

  13. Как така твърди, че ще оправи нещата в БФС и българския футбол, като неговата къщичка едва се крепи ?! Доскоро Локомотив Пловдив бе със запорирани сметки от НАП, дължи заплати на футболисти и служители, изпокара се със Сотков и хората му, заради грандоманията му еднолично той да коли и беси. Облизва се да дострои стадиона, но няма строителна фирма, нито сериозни позиции и контакти в тази сфера. Административно клубът му е пълен батак. Не си е плащал наема за стадиона на Община Пловдив и там се трупат задължения също. Футболистите му гледат как да избягат, никой с изтичащ договор не иска да преподпише. Голямата му гордост – терените за дюш ги строи от три години, въпреки непрекъснатите подаръци и съдействие от Община Пловдив. За капак спортния му директор не си говори с треньора, който доскоро искаше да бяга от потъващия кораб. Та, как този човек може да вкара в ред българския футбол, е една много голяма загадка ….

    • Въпреки тези въпросчета Пловдивския любимец е с ДЕВЕТ точки пред ботевЪ! Въпреки тези въпросчета Крушарски е с три купи, сребро, два пъти футболист на годината, Тотнъм, Страсбург, Копенхаген! Не заменят Крушарски за Зингаревич, претрепал от бой бултрас!

      А ето и други въпросчета:

      Какво означава:ВСИЧКИ ВЪН???!!!
      Какво означава:МАХАЙТЕ СЕ???!!!
      Какво означава собственик да бие фенове???!!!
      Какво означава половината ръководство на ботевЪ да да е в ареста???!!!
      Какво означават Петата и Бахурите???!!!!…

      • Aхахаха, само след три кръга от тея девет точки ше е останал само един голям ХУЙ, който Крушата ше ви подаде да го лигавите.

        Пазите ли още транспаранта “Крушарски вън” или ще рисувате нов?

        • А вие новогодишно ще събличате ли чернилките …а забравих вече са ви любимци … истинските курви майни

  14. 2
    4

    Единият се стреми да оправи футбола в Бг , другият се чуди как да бие хората които обичат Ботев , разни хора разни идеали

    • Сега чакаме битите бултраси от Зингата да скочат и да говорят за пиянство при Крушарски. При което ще им се припомни най- голямата пияница във футбола и спорта Динко Дерменджиев-Чико, живеещ по правилото- буден ли съм пия, пия и само пиене…

  15. 1
    5

    До три-четири месеца Пловдивския любимец ще има два нови терена за тренировки в “Тракия”. Реално Локомотив удвоява тренировъчната си база. Крушарски помага на Пловдив градът на Локо Пловдив.

    • Това през коя година ще се случи? Ходил ли си в Тракия да видиш, какво е направено?

      Кога ще оправи терена на Лаута, който прилича на нива? Общината направи килим на Лаута, който просто трябваше да се поддържа… резултатът го виждаме – нива. Да е жив и здрав куроносителя.

  16. 1
    6

    Поредното интелигентно и компетентно мнение на господин Крушарски. Човекът е с висок коефициент на интелигентност, доказа го с Петата, Бахурите и Европа. Крушарски може спокойно да влезе сред ултрасите на Локомотив, правил го е и е говорил с тях. За разлика от него Зингаревич ходи с охрана и наема хора да бият ултрасите на ботевЪ.

    Два свята, две вселени, Локмомотив и ботевЪ, злато и ръжда…

Коментарите са затворени