Колубиецът Джеферсон Гранадо, който е собственост на Ботев Пловдив, но играе като преотстъпен в Крумовград, е пред трансфер с Азербайджан, научи PlovdivDerby.com.

Джеферсон Гранадо Манярес, както е цялото му име, бе привлечен в Крумовград от Вили Вуцов през ноември 2022-а година. От тогава до сега крайният бранител, който може да играе и като крило, е под наем в тима, играещ мачовете си на базата на канарчетата. Гранадо бе спряган за завръщане в Ботев Пд през лятото, но тогаващиянит наставник Станислав Генчев не го привлече. По ирония на съдбата Генчев в момента му е треньор в Крумовград. През миналия полусезон колумбиецът е взел участие в 10 мача за тима, като е изиграл малко повече от 400 минути на терена.

Манярес е роден на 9 април 2003 година в Сан Хуан дел Цар. В Колумбия е играл за Атлетико Кали и Формантекуиа.

Според transfermarket играчът все още е собственост на Ботев Пд и не е изключено при канарчетата да влязат финансови средства от трансфера. Гранадо пристигна в Ботев Пд от руския Виста, от където канарчетата постоянно привличат млади чуждестранни футболсити.

Припомняме ви, че още двама играчи на канарчетата ритат под наем в Крумовград. Това са юношите на жълто-черните Димитър Тонев и Бисер Бонев. Първият е изиграл 14 мача, в които е записал близо 900 минути на терена, вкарал е два гола и е асистирал за още два, а вторият има 8 мача, в които се записал 200 минути на терена.

2 КОМЕНТАРИ

Коментарите са затворени