Собственикът на Ботев (Пловдив) Антон Зингаревич се съгласи да даде ексклузивно интервю за Sportal.bg, в което отговори на доста въпроси, касаещи жълто-черната общественост.

“Мисля, че добре се развива подготовката. Мисля, че и мачовете показват, че ставаме все по-добри. Имаме доста футболисти тук, което бе и идеята, за да видим как се справят и младите момчета. Още един мач имаме, но като цяло мисля, че лагерът мисля премина доста добре. Треньорът докара своята атмосфера в съблекалнята, Ивелин Попов също доста спомага за връзката в отбора, Краят на полусезона бе добър и се надявам, че ще продължим така. Естествено винаги има грешки, но с моето идване в клуба искахме да наложим модел на работа, за което се изисква време. Имам пълно доверие в ръководството и мисля, че сме на правилния път”, започна Зингаревич.

“Финансовото положение на Ботев е стабилно. Като цяло времената са трудни за всички клубове, но състоянието на клубовете не трябва да зависи само от собствениците, а да се наложи модел, през които отборите могат да се самоиздържат. Това изисква време, за да се адаптираме и това неминуемо имам промени в клуба. Вече мисля, че имаме стабилност и сега трябва само развитие”.

“Нямам никакви отношения с Илиан Филипов, само договорни. Той има бокс на стадиона. Той се опитваше да се постави в позиция да може да вземе клуба, което аз не мога да разбера откъде идва това. Аз никога не съм си и помислял да се оттеглям.

“Знам само някакви неща от пресата за проблеми с някои от феновете. През миналата година имахме проблеми с охраната и трябваше да се направят промени. Мисля, че трябва да се отправят въпроси към оперативното ръководство. Мисля, че ще се проведат някакви разследвания и ще видим по какъв начин ще се развият нещата. От това, което знам всичко идва от показания на един човек, който си променя думите. Има органи, които проверяват тези твърдения.

“В България има един клуб, който е над всички финансово. Нашата цел е да сме финансово стабилни самостоятелно. С настоящия отбор, който е доста млад, искаме да постигнем добри неща в следващите години. Опитваме се да вземем всеки мач, а след това ще се опитаме да стигнем до Европа. Във футбола всичко може да се случи, така че няма да казваме, че няма да се опитаме да постигнем нещо. Сега ще пробваме да стигнем до Европа, а през следващия сезон ще се опитаме да подобрим още представянето си. Първите шест мача наистина ни убиха този сезон, надяваме се да имаме по-постоянни изяви. Надявам се да вземем Купата”.

“Имаме партньорство с отбора на Виста. Имаме добри отношения и сме разменили доста играчи. Те имат проект, който градят от доста време и имаме добър партньор в тяхно лице.

Инвестирали сме около 3 милиона лева като клуб в стадиона. Мисля, че ще продължим в тази линия. Ще построим фенмагазин и някои други неща, но най-важното е да бъде довършен изцяло стадионът. Коматево мисля, че е в доста добро състояние, разбира се има идеи да продължим развитието и там, но ще го правим стъпка по стъпка.

Имаме доста голям състав в момента и мисля, че ако някой не си тръгне, това ще е положението до лятото. Възможно е Бароан да напусне. Той има договор до лятото, ние му предложихме нов, но отказа, което го разбирам. Беше над две години с нас и иска да направи следваща стъпка в кариерата си. Привлякохме Георги Николов и се подсилихме доста така. Винаги имаме варианти, но към момента мисля, че имаме балансиран състав.

“Имаме добри отношения с Душан Керкез и се надяваме да подпишем нов договор. Той се присъедини с 12-месечен, но искаме да продължим работата си. Мисля, че вече има разговори по този въпрос със спортния директор.

52 КОМЕНТАРИ

  1. ЧИСТИТ ПРАЗНЕК КЪНАРЙЕ ЗА НАЗ КЪНАРИТУ И ФСИ4КИ УСТАНАЛИ ПЕДЕРУНГЕЛИ ДНЕЗ Е ПРАЗНЕК

  2. 9
    3

    АХ КОЛКО МЪКА ИМА ТОЗИ СВЯТ .
    ПАК ПЪЛНО ЖАЛКИ КОМПЛЕКСИРАНИ КЮСТЕНДИЛ И В ТЕМИТЕ ЗА ПЛОВДИВ .
    САМО ТАКА ВИ ИСКАМ НИЗШИ СЪЗДАНИЯ .
    ТАКА ЩЕ Е ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВИ ЖАЛКО СЪЩЕСТВУВАНЕ !,,😏

    • 2
      5

      Бе пидерас нещастен жълт! Що трябва да ни занимавате с жалкото си съществуване. Умрете в жълтите си лайна! Митко Христолов ми е любимия ви президент!

      • 2
        2

        Бог да прости г-жа Христолова. Ама така е при Митко, опита се да погребе “Ботев”, но погреба жена си.

        • Дано господ прибере и твоята но като те знаем какъв педал си надали си виждал жена изрод жълт

          • Едно е “истината и само истината”, друго е да кълнеш като дърта циганка. Но, то при вас “като” е напълно излишно. Просто сте мангали!

  3. 8
    6

    Илиан е решил да ликвидира всичко което постигна като Изпълнител на Колежа! Защо Илиане? Някой ти мъти главата, или приказките и твърденията че си Ботевист в кръвта и мозъка на костите си, ще излезнат приказки хвърлени на вятъра?

  4. 4
    4

    Не харесвам Зингата щото е руснак! Но два пъти повече не харесвам Ляката щото се държи като педерас,мутра и хиена едновременно!

    • 4
      3

      Ами трябва да познаваш Зингаревич за да имаш мнение! Само защото е руснак, не означава че е путинофил!

  5. 8
    5

    На мен почна да ми писва на кура от тоя Филипов. Не разбирам откъде накъде си е наумил да става собственик и шеф на отбора. Защо? По силата на какво?
    Как въобще си го представя да се случи?
    Аз ако съм на Зингаревич ше сложа на клуба една цена от 300 милиона евро, който иска да заповяда да преговаряме.

    Бахти мутренските номера, дай им да усвояват и да крадат.

    • 8
      11

      И на мен ми писна от Зингата!!То не беше Валентич,събличане на отбора,борба да не изпаднем,ОПГ и биене на фенове.И в ,момента с отбор със спорни качества, който играе на почти празен стадион който му го подариха.

      • 7
        4

        Лаутаро, еби си майката и млъквай, смърдиш на циганин отдалеч

  6. 12
    9

    Илиан ако е Ботевист, да си седне на задника за да не загуби уважението на феновете за това което направи за стадиона! Никога не е късно да станеш за резил! Сега когато отбора тръгна и Зингаревич напипа правилните хора, не трябва да има деление! Трябва ли да напомням на Илиан, че беше се заклел да забрави за клуба и никога да не стъпне на мач?

  7. 9
    9

    Футболисти пестъпници, ръководство рекетьори, “собственик”-поставено лице търговец на негри… и най-отзад аз…

    • 11
      5

      Празнувай черно-бял педалино. Купи си лепило и дишай. Миризливец.

      • Всички жълТУРЦИ сте двулични курви на ВСЯКА власт
        1
        2

        Ми то не е от скоро, Андрей…

  8. 5
    12

    Ти ли не знаеш, пуска пиянко…???!!

    • “Пуска” – не той, а дъщеря ти пуска. На всички.

      • 1
        2

        Щом се правиш на интересен заради typo, Бонке, ще ти го забия като кайа че има си НЕГРАМОТЕН и ПАК имаш граматическа грешка!
        Напрегни си папагалския мозък да я разбереш… ако можеш…

  9. 5
    11

    Едно е да ни бият буфери друго е да го правят от клуба който подкрепяме , това на кво ви прилича ,изродска работа

    • 7
      13

      С това ръководство и фенове станахме за подигравка.Пълна трагедия.Да слагаме направо жълтите фанелки на Виста и отбора е готов!!

      • 7
        1

        Нещо, както нахлузиха фанелите на Велбъжд Кюстендил ли?

  10. 9
    17

    ИСТИНАТА Е, ЧЕ НЯМАМЕ БЪДЕЩЕ СЪС ЗИНГАРЕВИЧ

    • 11
      4

      Имаме бъдеще само със селяндура с “Ролс-Ройс-а”!!!

  11. 6
    7

    Абе, Зингаревич, нали ми плащаш да , малтретирам, бия и изнасилвам бултраси?Как така не знаеш, че ги бия , малтретирам и изнасилвам???

    • 10
      4

      Станиславчо, и в тая ли тема после ше кажеш че нямаш и един пост?
      Разбери бе мойто момче, прозрачен си и под сто ника да пишеш малоумната ти плешивима се подава като шамандура отгоре-готова за чимбери хаха майка ти дейба малоумна.

      • 4
        6

        Аз съм известен с това , че казвам само истината. По възможно най- грубия начин, но само истината…

        • Истината, ама за крана излъга! Каква лъжлива мастия си самоо!

    • 3
      2

      Майка ти също знае нещо по въпроса , питай я , още повръща жълто от всички дупки

  12. 22
    8

    Поредното културно и смислено интервю на Зингаревич. Личи си колко е различната класата с всички други президенти в България, да не говорим за онези, които искат уж да наливат пари в Ботев, а схемата им е да затрият клуба. Поздравления!

    • 9
      13

      Е, да, различна е класата на Зингата. Другите президенти си нямат лична бригада за побой на собствените си фенове. В ботевЪ се доказва твърдението: БИЙ , ЗА ДА ТЕ УВАЖАВАТ!!!…

  13. 9
    1

    Гълъбов ако вземем не ни трябва никой друг до лятото.И да не го вземем, ако Чернев не направи няква тъпотия и замине да яде пици и паста в Италия сме ок.
    Тамм/Чернев и Конте в средата, по беците Балоянис и Укаки, пред тях Перера и сме шесплюс.

    • 10
      1

      Пропуснал си Видев, който прави много добро впечатление в момента на лагера в Турция. Той си е наш юноша. Отделно се говори, че Диабате също е наш футболист.

      Защитата се нуждае не само от добри играчи, но и от тактическо сработване. Трябва бековете и централните да знаят по всяко време на играта, къде им е позицията и как се припокриват, така че да няма празни зони.

      Не знам от колко години гледате Ботев, но аз гледам мачове от много години и защитата ни винаги е била по-слаба от атаката. Никога този отбор не е бил дефанзивно построен.

      • 3
        1

        Точно, точно. И за Видев и за необходимото време да играят заедно си е точно така.
        Иначе гледам Ботев от времето когато ляв бек ни беше Ванката Кочев. 😂😂

      • 5
        1

        Начи, по времето на Мъди Хасковския каун имахме един период в който играехме някво глупаво катеначо отзад и биехме с по 1-0 2-1, бяхме стабилни в защита, но на кой му пука, тва никога не е била нашта игра.
        Милион пъти предпочитам да бием с 5-3 отколкото с 2-0.

        Жога бонито.

Коментарите са затворени