Днес в зала “Пловдив” на хотел “SPS” в града под тепетата се състоя традиционното съвещание с представители на клубовете от Югоизточната Трета лига.

Участие взеха Огнян Златков – Председател на ЗС на БФС – Пловдив, Румян Вълков – Президент на АФЛ, Атанас Узунов – Координатор на ЗС на БФС – Пловдив и Председател на Общинския съвет в Пловдив, Милко Якимов – Секретар на ЗС на БФС – Пловдив, Йордан Гулев – Председател на Съдийската комисия при ЗС на БФС – Пловдив, председателите на всички Областни съвети на БФС на територията на Зоналния съвет, представители на клубовете от Югоизточната Трета лига.

Председателят на ЗС на БФС – Пловдив Огнян Златков даде разяснения за пролетния полусезон в групата, за програмата и междинните кръгове, за картотекирането на състезателите (полугодишната актуализация на медицинските прегледи). Златков обърна изрично внимание на вписването на треньорите по футбол в Регистъра на Министерството на спорта, чийто срок изтече на 31.12.2023 г.  Той разясни още, че до 23 февруари 2024 г. тече записването за първия курс към Треньорската школа по футбол за “Инструктор по футбол”, който ще има право да води тренировки при Футбол 5 и Футбол 7. В Пловдив курсът ще започне на 11 март.

Председателят на Съдийската комисия Йордан Гулев загатна, че и през пролетния полусезон за назначенията на срещите в Югоизточната Трета лига ще разчита предимно на съдии от ниво Трета лига, тъй като тези от Първа и Втора лига са непрекъснато заети в професионалния футбол.

Президентът на АФЛ Румян Вълков пожела първенството на Югоизток да завърши с феърплей и най-подготвеният отбор да намери място при професионалистите. Той припомни, че и през настоящия сезон наградният фонд за Купата на АФЛ е 30 000 лева (20 хил. за носителя, 5 хил. за финалиста и по 2500 за полуфиналистите). “Ще се опитаме и през настоящия сезон да проведем преглед на “В” групите” на базата в “Бояна” за играчи до 21 години”, каза още Вълков.

В дискусия между представителите на няколко футболни клуба се засегнаха въпроси за събирането на такси от футболните клубове от футболистите-деца и обвързването им с ниското ниво на футбола. Клубовете предложиха БФС да посредничи при събирането на подписка в подкрепа на бетинг-компаниите. Във връзка с предложенията за завишаване на данъците на букмейкърите, няколко футболни клуба се оплакаха, че компаниите вече са предупредили, че ще намалят финансовата помощ към тях.

10 КОМЕНТАРИ

  1. Няма изречение, което да е написано грамотно. Не е просто грешка. Всяко изречение е с правописни грешки. Срамота. Интелекта на един човек е от голямо значение, когато се опитва да налага, изказва мнение в дадена дискусия.

  2. По скоро правописната грешка е допусната от невнимание тва не е чак толкова важно,важното е в най скоро време ЗС ПЛОВДИВ да има председател на НИВО.

  3. Лудия с тези правописни грешки,сам се издава.Неграмотник ходил до 5 клас на Училище.Скрий се в Гората БОКЛУК

  4. Пише се оТбори. Хубаво е, когато се изказва мнение да има правопис и граматика на ниво. Иначе виждаме, че за футбол сте “големи разбирачи”, но правописа нула.

  5. Дано на следващото събиране на ръкъводителите на одбори този Огнян да бъде сменен ,многокротно доказа че не става за тази позиция.

  6. СРАМОТА Е ОГНЯН ЗЛАТКОВ ДА Е ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ЗС ПЛОВДИВ.

    • Ти ли да станеш отрепка Огнян е най добрият избор , клубовете сме зад него

Коментарите са затворени