Ботев Пловдив записа втора победа в международните си контроли на турска земя. Канарчетата надделяха над руския Рубин Казан с 1:0, а победното попадение бе на Мартин Секулич, който прехвърли стража на съперника след опит за изчистване на топка извън наказателното поле.

В самия край на първото полувреме се получи неприятна ситуация с младия Ивайло Видев. Защитникът получи контузия и трябваше да бъде изваден принудително от игра.

В 20-ата минута Ивайло Видев бе близо до втория си гол с Ботев, но ударът му с глава мина на сантиметри от гредата. В 22-ата минута “канарчетата” откриха резултата след груба грешка на вратаря на Рубин. Дълга топка бе посрещната от стража, който я изби много лошо и подари топката на Секулич, който от въздуха прати кълбото в опразнената врата за 1:0. Руснаците отговориха с опасен диагонален удар в 26-ата минута, който след рикошет мина на метър от страничната греда. Последваха няколко центрирания, при едно от които “зелените” отправиха слаб удар с глава, уловен от Игонен.

Второто полувреме стартира с голям пропуск на Ботев. Уме Емануел проби по левия фланг и извади отлично към точката на дузпата, където Дилан Мертенс от движение стреля над вратата. В 52-ата минута Константин Павлов се устреми отдясно, навлезе в наказателното поле и се озова на добра позиция, но преди да стреля бранител изби на шпагат. В 55-ата минута удар на Мертенс рикошира в защитник и топката мина на метър от страничната греда. От последвалия корнер Диабате с глава от близка дистанция пропусна.

В 68-ата минута роденият през 2007 година вратар Стефан Смъркалев се намеси решително. След центриране от фаул нападател в зелено засече с глава, а младият страж с една ръка изби влизащата под гредата топка. Минута по-късно опасен удар от границата на наказателното поле мина над напречната греда на вратата на Ботев. В 79-ата минута играч на руския тим засече с глава центриране от корнер, но топката прелетя далеч от вратата на Смъркалев.

В 83-ата минута Папазов намери Павлов в наказателното поле, но офанзивният футболист не успя да отправи добър удар. Руснаците отговориха с много опасно прострелно центриране в наказателното поле, топката мина успоредно на голлинията, но никой не игра с нея. В 87-ата минута играч на Рубин получи втори жълт и респективно червен картон, като отстъпи мястото си на съотборник.

Съставът на Ботев:

Стартов състав: Игонен, Папазов, Видев, Диабате, Балтанов, Колев, Мертенс, Минков, Уме, Секулич, Фаустас

Резерви: Кайзер, Смъркалев, Ето’о, Балоянис, Укаки, Чернев, Татаров, Попов, Перера, Карабельов, Акере, Павлов, Батиги, Нвачукву, Николов, Найденов

 

52 КОМЕНТАРИ

  1. Станиславе, психо, не разбираш ли, че само по стила ти на писане става ясно, че си ти. Поспрял си да си ползваш ника, но това не пречи човек лесно да те разпознава. Трябва да смениш малко стила, за да се скриеш, че си станал за мезе на всички тук. Как издържаш на тази масова гавра, не знам. Трябва да си много спрял да продължаваш да се набиваш тук и да отнасяш всичко.

    • Каква гавра? Постоянни обиди и псувни , идващи от глупаци. За да се обиждаш от глупци си на тяхното ниво. Аз се смея на болните ви мозъчета, забавлявам се, така е като имаш нещо в главата…

    • И ти се познаваш от пръв поглед, Андрей. Или предпочиташ ФЕКАЛЕ?
      Особено по неграмотното писане

      • В края на всяко изречение се поставя препинателен знак. При теб липсва. Толкова по отношение на грамотността.

  2. В тази тема нямам нито един коментар, но жълтура не може без мен.Шведският синдром мощно ги тресе…

    • Хахах не лъжи путко. Отдалеч смърдиш на тъпотия, столипинска гнилоч, малоумие и плешивитет.

    • Стикс е нарицателното име на локомотивската дебилщина, така като и нарицателното Потник или Циганин. Ако някой се вживява в ролята на Стикс , Потник, Циганин….това е вече еманацията, върха Еверест на дебилщината!

    • Дообре, никой не се сеща, че си единствения олигофрен, който пише нонстоп тъпотии тук. Чак не помниш какво си писал:

      Стикс…ИСТИНАТА Е НАД ВСИЧКО 01.02.2024 At 18:09
      10

      Добре че руснака ви нагласи да победата! Гешев спиш ли къв главен прокурор си? Тото Ботифв с гол отново подарен и то на белия негър Секулич!

    • Честит празник на гей дружината с нивелирите! С пожелание, “Вечно да ви е вътре!”.

  3. 3
    7

    Как може да сте толкова наивни да коментирате ТОТО мач?!
    Че и АНАЛИЗИРАТ даже….
    Шамандури

    • Станиславе,гейпазач в училище,още ли смяташ че освен Ерол,Ерол,Париж Париж ,някой друг ще ти се върже на полираният мозък
      ..Тъпо КОПЕЛЕ.

  4. 4
    0

    Има индикации че Пламен Гълъбов преговаря с Ботев и Арда. Не е лоша опция. В защита търсим качествен и опитен футболист, и ако е българин е най-добре. Там трябва комуникация.

  5. 12
    1

    До тук доста младоци получиха игрово време, да видим какво впечатление са оставили у Керкез. Срещу Динамо най-вероятно ще видим всички гласени за титуляри. Мисля че заминаването на Бароан и Ханкич, няма да се отрази на отбора. Мертенс и Секулич има още какво да покажат, а Фаустас ще е откритието на сезона. Николов…..надявам се да успее да се впише добре. Успех, Красота, Вяра, Борба!

    • 9
      1

      Липсата на Ханкич няма да се усети изобщо, за Бароан не съм съвсем сигурен но съм убеден че Керкез ше нагласи схемите.

      • В нападение имаме футболисти. В отбрана сме зле, а там няма попълнение.

        • 2
          1

          Начи, не е чак такава трагедия..имаме Чернев, Тамм, Конте и евентуално Диабате в центъра, от новите момчета Видев и Папазов може да се включват, имаме Балоянис и тва новото бече Укаки ли беше кво беше.
          Ето’О и Мертенс ше играят дефанзивни халфове, напред сме ясни.
          Не е мега зле положението.

          • Забравих за Перера-невероятно полезен дефанзивен играч.

          • На Уме не знам какво му стана. След онези голове срещу Ботев Враца, изцяло ме разочарова. Ето’о….пълна мистерия и рисков играч.

          • Диабате така и не можах да го видя в игра. Все хващах мача когато беше вече сменен. Там е контузен, Конте няма ръст за в центъра, Чернев донякъде, но иска още обиграване. На бековете също сме дантела, на статичните положения още повече…. Иска се работа в защита и някой стабилен дългуч.

    • На почивката на полувремето, тъкмо беше дошъл, Фаустас ми направи силно впечатление с каква лекота прави всичко перфектно, за разлика от съотборника си, с който разцъкваха. Въпрос на време беше да почнат да го пускат повече и тепърва ще скандираме името му.

  6. 13

    Да оставим разбора на мача,селекцията и избора на титулярен състав на Душан Керкез.Приятна вечер,само “Ботев”!!!

  7. 1
    3

    Абе малкия ,къв жълтур съм аз бе, загубен комунист, аз съм толкова от Локо ,че даже умът ти не може да го побере , глупак

  8. 6
    1

    Добър мач. Наште деца ми харесаха особено Видев. Има огън в тва момче, има желание. Време им трябва и мачове.
    Мертенс ми хареса с изключение на типичното мертенско положение което се състои в тва да вземем топката пред наказателното поле, да замахнем юнашката с десния крак и да я пратим 4 метра вдясно от вратата. 😂 Да е жив и здрав.

    За Диабате почвам да се разколебавам, тоя мач не ми хареса, малко тромав, малко несигурен…де да знам, Керкез да го мисли.

    Дали пък Минков не е по-убу да го ползваме вътрешен халф, балиго днес не беше зле а и има хъс да тича.

    Уме е симпатяга, първото на дясното крило нищо не направи, второто Керкез му вика ай пак отдясно бе, той, а не не, тука ми е екстра от тая страна на терена, екстра е тревата за тичане, оттам е по-смотана. И верно се разтича.

    Абе доволно общо взето, нооооо защитата ни се огъва при натиск и туйто…☹️

    • 6
      2

      Диабате игра много по-сигурно от Чернев а Видев от Татаров.От “децата само Папазов и Видев заслужават минути при мъжете.

        • Ситното,простото,плешивото,станиславе.

          • 1
            1

            Къв Станислав бе брат, хаха, имам предвид Видолов, ма как да го опишеш като той е кинта и двайсе и тежи колко десния крак на Чернев 😂😂

        • Ами напиши Видолов тогава , толкова ли ти е трудно?

          • Още не е заслужил. 😂

            Видолов е голямо име, трябва да заслужи да го наричат така.

        • Да Коцето Видолов си е легенда.
          Ама и малкият има хляб в него и може да заслужи някой ден.

  9. 11
    1

    Някои по инерция или поради клубни пристрастия взеха да пишат глупости както обикновено се случва след мач на Ботев. Истината е,че падна голямо тичане и атлетичните руснаци изглеждаха доста по-слаби и безидейни от отбора на Ботев. Като прибавим и техническото превъзходство и високата преса която се видя през цялата среща то минималната победа беше най-малкото с което се отърва отборът на “Рубин” Казан. Ботев все повече се доближава до това което всички фенове на отбора очакват. Всъщност срещата премина на много високо ниво с много динамика и интензитет. За “тото” мога да говорят само такива които не са гледали мача и говорят това което си въобразяват или, на тях им се иска.

    • То в Татарстан са едни руснаци… И все пак, пети по-големина град в Руската федерация.

      • Татарстан-матарстан ,но са си отбор от руската висша лига и изповядват характерният за руското първенство силов и атлетичен футбол. В снощната контрола се видя,че са доста жилав и корав отбор и показаха много бързина и движение по терена както и доста заучени комбинации. Те са на 7 място са във временното класиране на Русия… На този фон Ботев стоя учудващо добре като показа по-голяма издръжливост през целия мач. Футболистите не се умориха да тичат и да пресират през целия мач и много ясно се видя,че са по-добрият отбор. Преди тази контрола Рубин Казан беше победил Славия с 3:0 или 3:1 не си спомням ,а в мача с Ботев 1:0 за тях беше най-малкото с което се отърваха.
        Та такива работи.

  10. 10

    Добре че руснака ви нагласи да победата! Гешев спиш ли къв главен прокурор си? Тото Ботифв с гол отново подарен и то на белия негър Секулич!

    • 7
      1

      Пахахаха колко ниско може да падне един човек.

    • 4
      1

      На майкааааа тииииииии, ПУУ-ТКААААА-ТААААААА

      • 1
        5

        Ха,ей на жълтучина се издаде! Значи Сарафов е в сгобката и Гешев трябва и него да разследва! Гешев като главен прокурор да разследва заместника си!

    • Да Ти еБА майката комлексирана.Тази която приспа с Изгрев Бойс в градинката на ул.Варшава

    • 5
      1

      Къде можеше да се залага, жалкар? Завистта и злобата никога не спят.

  11. 5
    2

    Добра контрола. Игонен на вратата и централната защитна двойка Диабате и Видев не допуснаха положение пред нашата врата.

    • 3
      1

      Не е тяхна заслугата, първото полувреме ги пресирахме много високо, халфовете ни свършиха работата.

  12. 5
    1

    Анннааа, жъ си режа венътъ нъ негу.

    • 2
      8

      Ти пък сега. Толкова ли болят Петата и 6 те бахура.

      • 8
        1

        Питай майка ти дали боли с петата у шундата и 6-те кура в ануса за жАлти стинки само за коричка леб да те нахрани циганска мършо!

Коментарите са затворени