Директорът на Българската треньорска школа по футбол доц. д-р Емил Атанасов бе избран за декан на факултет “Спорт” на Националната спортна академия “Васил Левски”. 45-годишният специалист, който в последните пет години бе ръководител на катедра “Футбол и тенис”, ще поеме управлението на факултета от настоящия ректор на Академията проф. Красимир Петков, а мандатът му ще бъде до 2028-а година.

През декември 2021 г. Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз утвърди доц. д-р Емил Атанасов за директор на БТШФ. Той е  роден през 1978 г. в Добрич. Получава бакалавърската си степен в НСА „Васил Левски“ със специалност „Треньор по футбол“; впоследствие придобива магистърска степен в направление „Педагогика – Програма „Училищен спорт и спорт в свободното време“. През 2004 г. печели конкурс за редовен докторант към катедра „Футбол и Тенис“ в НСА, а 4 години по-късно успешно защитава дисертационен труд в образователно-научната степен „доктор“. През 2014 г. придобива академичната длъжност „доцент“, а от 2018 г. е ръководител на катедра „Футбол и Тенис“.

Между 2016 и 2017 г. е директор на ДЮШ на ПФК Берое, а между 2019 и 2021 г. работи като главен методист в школата на ПФК Левски (София). В продължение на 6 години е старши-треньор на женския национален отбор на България.