Матвей Иго̀нен официално е футболист на Ботев (Пловдив). Вратарят е третото ново попълнение на „жълто-черните“ за тази зима.

188-сантиметровият страж парафира дългосрочен контракт с „канарчетата“. Роденият на 2 октомври 1996г. естонски национал е бивш играч на Инфонет, Лилестрьом, Флора Талин, Подбескидже и Хебър (Пазарджик). Той остави силни впечатления с изявите си със „зелените“ от Пазарджик през настоящата кампания.

В националния отбор на страната си дебютира през 2017 г., като до момента е записал общо 14 официални срещи за Естония. Бивш национал на Естония в гарнитурите до 16, 17, 19, 21 и 23 години. През март 2021г. той дебютира и в официален двубой за националния отбор на Естония.

Стражът вече се присъедини към лагера на Ботев в южната ни съседка. Той премина успешни медицински прегледи и ще бъде на разположение на старши треньора Душан Керкез в утрешната среща с Вайле Болдклуб. Матвей ще носи номер 32 на гърба си.

ПФК Ботев (Пловдив) приветства Матвей Иго̀нен с добре дошъл и му пожелава много успехи и сухи мрежи под рамките на “жълто-черната” врата.

62 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    5

    Много гадна ситуация за жълтите. Все пак някой от тях са и от Пловдив. Какво да изберат? Евроатлантическа Европа или копейкин и Въльо?? Наистина шибан избор

    • 3
      1

      Евроатлантиците искат да заличат българите- теб , мен, жълтура. Вече искат премахването на Вазов и Аз съм българче, нямаше честване на Христо Ботев в софия.

      Костадин Костадинов, напротив, иска всичко българско да бъде запазено. Изборът е между България или превръщането на Мизия, Тракия,Пиринска Македония, Софийското поле в небългарски територии, имащи същата съдба като: Северна Македония, където българин е престъпна дума!!!

        • 1
          1

          Стикс ли си микс ли ти си типичен папагал, нищо общо с теб

        • 1
          1

          Аз не жаля, че съм българин!А за теб мога да кажа, че младостта допуска грешки. С времето ще израстеж и ще разбереш, какви глупости си написал.

          И САМО ЛОКО

          • За Костадин Костадинов гласуваха 370 000 българи. Ако задраскваш така Локомотивци Лаута ще опустее. Както казах млад си…

      • Слона , Начо , Ди Киро , Кольо , Катя Добри Тонев , ще се обърнат в гроба , Альоша

        • Защо според теб са за джендър идеологията???

  2. 1
    3

    Tолкова им липсвам на жълтите, че сами пишат за Станислав и сами си отговарят. Стикс и ботевЪ са свързани завинаги. Нямам много време за тях напоследък, но жълтите ме търсят , не могат без моите критични истини…

    • 2
      1

      Ахахаха абе ти тука живееш бе прошлек кирлив, кого лъжеш майка ти дейба плешива умряла, нямал бил време…

  3. 2
    3

    Абе, кво стана с новия централен защитник? Минаха двата дни, а никакъв не се е появил! И той ли ще е бял? От коя държава ще е?

    • 2
      1

      Ама Станиславчо, Керкез още ли не ти се е обадил да ти каже? Ц-ц-ц как мое такова нещо, мислех че ти казва всичко за всеки трансфер..пфхахахаха майка ти дейба удушена дейб, глей си там столипинския коптор и мълчи мишка…

      • 1
        1

        Мойта е в гроба. Твойта ти е под ръка. Еби си путката майна и не се занимавай с мен, кретен!

        • 2
          1

          Ако имах син като тебе и аз щях да съм умрял, то с такъв срам трудно се живее…😂😂😂

  4. 7
    4

    Сганта на пимка квичи на умряло. Ботев взима качествени бели футболисти и се развива на пук на душманите. Да го духате и вие и вашия спонсор филипов. ВЪН ОТ БОТЕВ ЗАВИНАГИ!!!

    • 5
      2

      Качествени бели футболисти😂😂😂😂бели😂😂😂какво сте вие бе селяндури сдруженски.Най голямата загуба в дерби в историята лежи на Вашата съвест.
      Ние няма да забравим ние няма да простим

    • 4
      2

      Пимка ако е голям Ботевист, да си седи на задника и да си гледа бизнеса! Все един ден ще му дойде времето да управлява Ботев. Тогава ще разбере как е да даваш пари за отбор, да харчиш собствени средства и да те плюе някоя фракция.

      • Откъде нкъде? В смисъл как го измисли тва че все един ден ше управлява клуба?

        • 1
          1

          Защото няма президент на клуб да е управлявал пожизнено даден отбор! Ех, изключвам “онези тримата” на Локото президентите.

          • Така е да, но тва че Зингаревич ще си тръгне един ден по никакъв начин не значи че на негово място ше дойде Филипов.
            По начина по който се развива клуба няма да се учудя ако на негово място дойде някой с далеч повече от мизерните 9 милиона които обещава Филипов.

            Да не говорим че той е човек който няма абсолютно никаква представа от управление на такова нещо.

  5. 4
    3

    Някой ще обясни ли защо изпускаме Ханкич?

    • 5
      2

      А ти ще обясниш ли защо избягаха една камара футболисти на Локо и защо Фризера е пълен? Ханкич е Футболист на Ботев все още!

      • Не съм буфер, ве чикиджия недоклатен. Зададох нормален въпрос, ако може някой , който знае, да коментира. Да тейба майката комплексарска!

        • Ханкич след повиквателната за националния отбор на Босна се помисли за голяма звезда и е поискал трансфер в по-силно първенство. Не иска да играе повече при нас. Няма смисъл да го държим на сила.

    • Ей олигофрен, ПИМК е ДПС! Не си ли го разбрал? Точно в момента “чудовището” се домогва до отбора, но не заради футбола, а заради “застроената площ”! И престани да цапаш това “1912”!

      • А сдружението какво е????
        Престанете с тази простотия за застроени площи и търговски обекти.
        Има 5 магазина на стадиона заради тях ли хора с милиони се натискат.С тях ли ще издържаме отбора моля хора с доход до 3000 лв на месец да се въздържат от коментари от икономически характер

  6. 7
    8

    Много хора и сдружението пишат тук и възхваляват руснака същия този руснак който преди това плюха и не искаха.
    Уважаеми ботевисти най големия проблем на Ботев е сдружението и жадните за власт и превилегии негови ръководители .
    Сдруженци-Гиздаков -копеленце мръсно ние няма да забравим какво направихте два кръга преди мача с Локомотив и ще си платите за това

      • 3
        3

        Великия предводител Гиздаков влезна в съблекалнята обяви че ще изгони всички и други подобни(има записи)след това изгони балтанов и бандаловски защото на въпросната среща са му опонирали(ако сте забравили имаше кой да дава пари но Гиздака искаше той да управлява)в следствие на това напусна Феро и после загубихме с 6:0 кой освен продажните алчни футболисти е виновен за това може да си отговорите сами
        Да живее сдружението да живее миноритарния собственик.
        За да може Гиздака да дава интервюта и да печели на гърба на Ботев за да може останалите смешковци от това сдружение да се чувстват значими
        Ние няма да забравим ние няма да простим!

        • 1
          1

          Кои сте вие? Подлогите на филипов и ачу ли?

          • Не не сме фенове на Ботев истински със истински доходи ,хора които не искат нищо от отбора освен да играе красив футбол.
            Не искат отбора да се управлява от Гиздаков Стафунски и компания.
            Ние няма да забравим и няма да простим!

      • 1
        3

        Ако там където работиш изведнъж дойда аз(без една стотинка)и ти кажа че заплата няма ако мога ще ти платя но по голям от фирмата няма и ако много мрънкаш ще те изгоня .
        Ти ще работиш ли?
        Гиздаков да отговори!

  7. 6
    9

    Много бързо забравихте ерата Валентич. Забравихте и, че едва се отървахме от изпадане. Забравихте колко треньора сменихме без да имат вина. Забравихте, че този бизнесмен продаде половината отбор непосредствено преди старта на пролетния полусезон. Забравихте и проваленото участие в Евротурнира. И когато някой тръгна да спре тази гавра с Ботев, Зингаревич се усети. Но как? Плаща на едни тролове да го възхваляват! Плаща на една ОПГ да се разправя с феновете. Плаща на Сдружението и КПБП да го защитават. Сега се създава впечатлението, че Зингаревич е идеален. Не….е, всичко е временно. Вълкът козината си мени, но нрава не. Зингаревич ще бъде такъв, докато смачка опозицията! После пак ще започне да се ебава. Феновете това го знаят. Не съм защитник на опозицията. Не ги знам кои са. Не знам как те ще управляват Ботев. Но знам, че докато я има, Зингаревич ще върви по правия път. Знам, че Зингаревич знае кой е този път, т.е. нито е просто, нито глупав! Ето защо съществува опозицията! Да живее опозицията! Да пребъде Ботев! Да сме живи и здрави да видим Ботев на полагащото му се място! Напред канари!

    • 12
      6

      Приятелю, такива полезни идиоти като тебе ще сложат Пимко начело на Ботев след което ни пиши бегали.
      Зингаревич-хубав/лош, нещата се движат в правилна посока горе долу. С Филипов и нему подобни местни усвоители на средства ше заминем за на майка си путката с 200.

      Гледай столипинци и си прави сметка.

    • Сбе каква опозиция сте вие шепа глупаци, които взимате пари от филипов? Търсите си оправдание за съществуването си. Вие сте толкова вредни за Ботев, че дори и дх-с не е бил толкова. По времето на селския взимахте 500 лв.за да си траете. Клуб 500 и хамзата. Хахаха. Опозиция. Хахаха

  8. 14
    2

    Не можем да се оплачем от трансферната политика на Зингаревич. Продаде малко баберек, докара читави футболисти, издържа школа за таланти в Дубай, плюс отбора на Виста е опция за наем и обиграване на млади таланти….Какво повече може да иска човек?

    • 13
      5

      Хубаво е, че не можем да се оплачем, но още по хубаво ще е, ако защитим днешното ръководство от мръсните ръце на тези, които се домогват до отбора, заради стадиона. “Пипнат” ли отбора, жалба ни майка!

      • 8
        1

        Затова има Държава! Да следи за криминални практики и домогвания! Редовия фен си няма хабер, кой е крив и кой е прав за да взима страна. Опре ли работата до война между фракции и привърженици, както става в Левски, работата отива на зле!

        • Сигурен ли си, че има държава и то в Пловдив?

      • 12
        4

        Много точно казано! Тъкмо почна да върви отбора и почнаха 🤬 Всички на подготовка в Турция и интригите не закъсняха 🫤 Строител, кръчмар, бензинджия … Само Бареков липсва 🤬 Жална ни майка, ако тези кърлежи се докопат до отбора

        За отбора – прави се добра селекция, юношите се интегрират, Керкез е пич и разбира от футбол

        За Зингаревич – бизнесмен, който иска да изгради нещо стабилно. Проблема му е в комуникацията. Миналата година по това време трябваше да обясни и да се обоснове – всичко което направи е разбираемо, но трябваше да се каже

        За феновете – подкрепяйте Ботев Пловдив, не се продавайте и не вярвайте на лъжци

  9. 2
    9

    Дано не му набият 6 бахура и на него

  10. 11
    2

    Много ме кефи как наште правят някви хитри клипчета с новите, те момчетата и те сигурно се радват-показва уважение.

    Матвейката като хване пет-шест дузпи през пролетта и ше е идеален.

    Сега кво остана, един централен защитник и май май катчели сме готови да ги почваме..

    • 11
      4

      Определено в отбора се работи по Европейски! Личи си че Зингаревич има идеи за развитието на клуба. Никога до сега сме нямали маркетинг модел подобен на сегашния!

  11. 13
    1

    Много важно, ние пък днес бихме Пирин. Направо ги размазахме. Със сигурност сме шампиони. Целувам ти кура Купоносителю Крушарски!

    • 5
      1

      Жалък преписвач! Името му е Иго! Жълто-черното Иго започва за вас!!!

      • 2
        5

        Нещо като Христолов, Петата и Бахурите ли??? Опиши ни чувствата си за тях, та да разберем какво е иго???

Коментарите са затворени