Марица загуби с 2:1 от Хебър в контролна среща, която се игра в събота на помощното игрище на стадион “Георги Бенковски” в Пазарджик. Мачът се игра при тежки условия – ураганен вятър, който затрудни много и двата отбора.

В групата за мача не попаднаха Соломон Джеймс и Емилео Макавеев, които са с контузии, Георги Вълков, който е болен, както и Олджай Алиев, който все още тренира на облекчен режим заради травма на кръста. Защитникът от набор 2006 Никола Кръстев бе включен в групата за този двубой, след като тренира с отбора през последната седмица.

Играчите на Марица първи стигнаха до гол. В 20-та минута вратарят на домакините изби центриране, Димо Бакалов посрещна топката и отблизо отбеляза за 0:1. По-късно Бакалов можеше да отбележи второ попадение, но вратарят изби удара в корнер. В края на полувремето домакините изравниха след извеждащ пас, като останаха съмнения за засада.
През второто полувреме много добра атака на пловдивчани завърши с попадение. Веселин Марчев навлезе отдясно, последва много хубав фалцов удар в далечния ъгъл, но вратарят на Хебър с пръсти изби в гредата. Топката се върна, посрещна я Станислав Маламов, който отбеляза за 1:2, но съдията доста спорно вдигна флага за засада. Хебър стигна до втори гол, след като играчите от Пазарджик се възползваха от грешка на вратаря. В края на мача Теодор Андреев можеше да донесе равенството на Марица. Мартин Газиев центрира, вратарят изби топката, която попадна в краката на Андреев, но той бе неточен от границата на наказателното поле.

Следващата контрола на Марица е на 31 януари в Стара Загора, където “жълто-сините” ще гостуват на елитния Берое.

МАРИЦА: Петър Начев, Димитър Аврамов, Атанас Ташолов, Свилен Щерев, Илиян Йорданов, Стефан Попов, Янко Ангелов, Димо Бакалов, Валери Домовчийски – капитан, Станислав Маламов, Веселин Марчев (Илия Николов, Виктор Петков, Мартин Газиев, Ифеани Дейвид, Милен Танчев, Христиан Димитров, Георги Трифонов, Ангел Пеев, Божидар Шехов, Наско Христев, Симеон Сираков, Теодор Андреев, Никола Кръстев)

1 КОМЕНТАР

  1. Важното е, че името “Марица” вчера пак грееше със златни букви – 9 купа за ВК Марица!

Коментарите са затворени