Община Пазарджик сваля доверието си от ръководството на ФК Хебър. Това съобщи кметът Петър Куленски, който разкрива, че от футболния клуб отказват да предоставят информация как се харчат парите, въпреки че част от тях идват именно от Общината.

Кметът определя действията на ръководството като “компрометирани пред гражданите и феновете на отбора”, но все пак Куленски уверява, че Общината ще продължи да подпомага развитието на детско-юношеската школа.

Ето какво написа Петър Куленски:

“Община Пазарджик сваля всякакво доверие от ръководството на футболен клуб Хебър, което се преизбра самостоятелно в миналия ден.

На този етап Общината ще подпомага усилено само и единствено развитието на детско-юношеската школа.

Считаме предишното “ново” ръководство на клуба и неговите действия за окончателно компрометирани пред гражданите и феновете на отбора.

С отказа си първо дори да допусне Общината до финансовите показатели, а впоследствие нееднократно и в течение на месеци да отказва да предостави подробна и прозрачна информация как са се харчели ресурсите на клуба, респективно – на гражданите, ръководството за пореден път затвърждава усещането, че не може да му се има доверие. Никъде не съществуват условия, в които орган, който е финансирал една институция, да получава отказ от информация как са харчени парите му.

Паралелно с това пред управата на Общината е споделено от служители на клуба, че лице от ръководството е накарало всички треньори да подпишат декларации, които им забраняват да говорят и да дават каквато и да е информация на общински служители. Общината счита това за абсолютно потъпкване на всички норми и дълг към обществеността и няма да спре да настоява с всички инструменти на закона гражданите да получат пълна прозрачност за действията и разходите на футболния клуб.

Община Пазарджик ще оперира и ще подкрепя инициативи само в условия на адекватна отчетност на дейностите и на харчените публични средства. И административният орган, и общността на Пазарджик не трябва да допускаме повече своеволия с публичен ресурс, в това число и употреба на спортни клубове като лост за политическо въздействие”.