Един от любимците на “Лаута”, който спечели 3 купи с Локомотив Пловдив в рамките на 2 години – Момчил Цветанов, даде любопитно интервю от Турция. Халфът е в южната ни съседка на лагер с отбора на Крумовград, където ще продължи кариерата си, след като напусна Ботев (Враца).

Чико каза изключително интересни неща за престоя си на “Лаута” и призна, че очаква един ден именно там, в “неговия дом” той да приключи кариерата си.

Ето какво каза Цветанов за престоя си в двата пловдивски гранда, както и за треньорите и шефовете, с които е работил в Ботев и Локомотив:

Да, бях близо до завръщане в Локомотив. Там не знам какво се случи, но ще го разкрия. Държахме постоянна връзка с Александър Томаш и до последно нещата бяха така, че ако не подпише един футболист, ще вземат мен. Дойде футболистът и предпочетоха него. Хубавото е, че е българин. Пожелавам му успех в Локомотив. Така аз не успях да се завърна в моя дом. Визирам Ангел Лясков.

С ръка на сърцето мога да кажа, че в Локомотив Пловдив намерих точното място за мен. Това беше липсващата част от пъзела, за да се почувствам наистина важен и значим. Намерих правилния ритъм, правилната съблекалня, правилното ръководство, правилния треньор. Благодаря им, че ми дадоха този трамплин да стигна до националния отбор и да изляза в чужбина.

Две са най-ценните ми купи. С ЦСКА изпитах неописуема еуфория. След това с Локомотив (Пловдив) беше черешката на тортата. Стигнахме до финала с Ботев, а те бяха в по-добра позиция. Никой не вярваше в нас, освен треньорът ни и ние самите. Тази Купа стои на много важно място в моя живот и витрината ми с трофеи. Купата срещу градския съперник е много по-сладка, защото видях какво е да празнуваш и половината град да бъде щастлив и да се радва. Колкото до последната дузпа срещу ЦСКА във втория финал с Локомотив, аз изявих желанието да бия петата дузпа. Надявах се да бъде решава. Бях изключително спокоен. Даже жена ми, след като свърши мачът, ми каза, че не е гледала дузпата, защото е знаела какво ще стане, ако изпусна. Тя беше най-щастливият човек на стадиона.

Много са треньорите, с които съм работил. Като започнеш с величия като Любослав Пенев, Христо Стоичков, Красимир Балъков, минем през Бруно Акрапович, млади специалисти като Александър Тунчев… Двама са треньорите, които са ми направили най-силно впечатление и това са Любо Пенев и Бруно Акрапович. Говоря откъм дисциплина, работа и това, че са директни към всеки един футболист.

Искам да ти кажа, че когато пристигнах в Ботев, първо бях разговарял с Любослав Пенев, след това с изпълнителния директор Тервел Златев. Велислав Вуцов ме посрещна много топло и ми каза, че очаква от мен да играя като раздвижен централен нападател. Малко се бях стъписал, защото за първи път щях да играя на тази позиция. Мисля, че му свърших работа. Той е изключително забавен треньор. Обича да се шегува с футболистите, да се закача, да има някакви облози след тренировка, както във видеото. Той е изключително добър треньор. Купих бонбони за целия отбор, след като загубих облога си с Вили.

Ако се стигне да играя на “Колежа“, ще има по-специален заряд за мен, но аз съм професионалист и ще подходя с нужното уважение. Надявам се отново да отбележа гол срещу Ботев.

Моето желание е да завърша кариерата си в Локомотив. В момента се чувствам прекрасно на тези години, поддържам тялото си и съм в отлична форма. Скоро не мисля за отказване, защото усещам тялото си. Мога да дам още на футбола. С г-н Христо Крушарски и г-н Гриша Ганчев съм имал най-топла връзка, която поддържам.

Интервюто е на Sportal.bg

5 КОМЕНТАРИ

 1. 1
  1

  Много обичам Локото и исках да се върна, ама без заплата не се живее.
  Ваш: Момчил Цвиганов

 2. При липса на пари Крушарски взема стари каруци за да плаща пенсия.Спокойни старин Момчиле!

 3. “С г-н Христо Крушарски и г-н ……………… съм имал най-топла връзка, която поддържам.”
  Добре дошъл при нас, Момчиле ! Не се срамувай да заявиш себе си. И ние те обичаме. При нас има и по-млади момчета, г-н Крушарски е малко престарял за теб.

Коментарите са затворени