Ботев Пловдив отстъпи с 0:2 на лидера в Унгария ФК Пакши с 0:2. И двете попадения паднаха през второто полувреме. Това бе трета контролна среща на жълто-черните. Преди това те завършиха наравно с Марица (2:2) и загубиха с 3:4 от полския Гурник Забже.

Трета контролна среща пропуснаха две от най-големите звезди на Ботев Пловдив. Това са лидерът в голмайсторската листа на Първа лига Антоан Бароан и досегашният титулярен страж на канарчетата Ханкич. От видео публикувано във facebook страницата на канарчетата ясно се вижда, че двамата тренират на пълни оборити наравно със съотборниците си и със сигурност не става въпрос за контузии. Бароан е с изтичащ договор след 6 месеца и за момента не е преподписал с канарчетата, като желанието му е да бъде трансфериран в Западна Европа. Ханкич имаше оферта от американски клуб, който обаче си намери вече вратар.
Трансферът на Ханкич се провали, тъй като отказа да възстанови 50 000$ транш, който му е даден при подписването на новия му контракт, а американците го искаха без трансферна сума. Сега Ботев са готови да го пуснат без никакви претенции, но Ханкич ще трябва да си намери отбор. Той има договор за още 2.5 години с канарчетата. Припомняме ви, че по наша информация стражът на Хебър Матвей Игонен се присъедини към лагера на Ботев Пловдив в Турция вчера вечерта, a днес сутринта трябва да е преминал и медицински прегледи. Очаква се жълто-черните да подпишат договор с естонеца.

Още след само 8 минути игра прехвърчаха искри между играчи на двата отбора, след като Мартин Секулич влезе грубо в краката на противников футболист. В 14-ата минута дойде първото добро положение в мача. След кратка атака играч на унгарците стреля от средна дистанция, а Смъркалев с добра изява изби. В средата на полувремето пловдивчани изнесоха играта в половината на Пакши и стигнаха до няколко центрирания, но липсваше завършващият удар. Такъв не дойде и в 26-ата минута, когато опасно центриране отляво прати кълбото към Янис Карабельов, който бе на чиста позиция, но не успя да стреля. В 34-ата минута Карабельов отправи опасен удар, вратарят изби и Секулич бе близо до добавка, но бранител изби кълбото.

Второто полувреме стартира с два бързи гола на унгарците. В 48-ата минута Балоянис изчисти лошо топката, последва центриране, Боде овладя и стреля от 10-11 метра за 0:1. В 51-ата минута защитата на Ботев подходи много елементарно към атака на унгарците чрез Боде, който през няколко бранители успя да вкара втория си гол за 0:2. С течение на времето Душан Керкез направи множество промени в състава си. Игрови минути получиха и играчите от Виста, които са на тренировъчен лагер с “канарчетата”. В 70-ата минута Георги Николов стреля от малък ъгъл, а вратарят на Пакши изби с крак. Секунди по-късно Бадиги отправи опасен удар, който също бе париран от стража на унгарците. Унгарците отговориха с кратка суматоха в наказателното поле на Ботев, а в ответната атака удар на Николов мина над гредата. В 84-ата минута Георги Николов се отчете с добър рейд по левия фланг, центрира към играч от Виста и той влезе в контакт с противников футболист, но съдията не отсъди дузпа.

—————-
0:1 Боде (49)
0:2 Боде (51)

Ботев (Пловдив): 77. Смъркалев, 15. Ето’о, 38. Балоянис, 44. Видев, 79. Чернев, 10. Попов, 20. Перера, 28. Карабельов, 31. Уме, 9. Секулич, 31. Фаустас

Резерви: Кайзер, Русев, Папазов, Укаки, Татаров, Играч на проби, Балтанов, Колев, Мертенс, Видолов, Минков, Акере, Павлов, Батиги, Нвачукву, Николов, Найденов

Пакши: 1. Сапонош, 20. Ковач, 3. Селпал, 2. Кинк, 12. Вас, 11. Осват, 21. Пап, 26. Мезей, 22. Виндекер, 7. Шкрибек, 9. Хан

26 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    6

    Работата става все по зле. Първите два мача поне вкарахме. Днес не можахме да се разпишем. Грешките вместо да намаляват, се увеличават. Централния защитник ще го вземем като свърши подготовката, или азиатското първенство. Може би ще докарат пак някой пенсионер. За обиграване на отбора няма да има време. То не, че сега е избистрен състава. Всяко полувреме сме с различен състав както в отбрана, така и в нападение. Какви връзки създаваме, отиграваме, затвърждаване, не виждам. Важното е всеки да потича, да порита, да се поумори. Минков, Мертенс, Балтанов защо ги мъчат още, не знам. Ами дайте им свободно и да си ходят при Изруда. Кога ще играят вече при нас, никога. То само с мерак не става. Той и Изруда искаше да е треньор, но не стана. И няма да бъде!

    • Прати си CV-то на ръководството на клуба. Ще е жалко такъв блестящ аналитичен футболен ум да се ограничи само с приказки по интернетя.
      Убеден съм че на секундата ще те наемат и веднага ше станем шампиони 23 пъти подред.

  2. Цветан Василев: Проксито на Пеевски управлява БотевЪ
    2
    3

    Ей какво нещо – Пеевски не им купува мачове и глей кво става!!!

  3. 5
    2

    Локомотивци ги разбирам в коментарите – това им е нивото! Сон шонж мон! Пазете се от отрепките на Плейна! Тоя, прословутата поставена слуга на Дебелянчо, в стремежа си да открадне ползването на стадиона, ще унищожи отбора!

  4. 3
    5

    Докато не се изхвърлят всички футболисти селектирани от ИЗРУДА, отбор няма да имаме! Краен срок: лятото!

    • 1
      1

      И кои са тези футболисти селектирани от Валентин,които играят в момента Изброй ги

  5. 2
    6

    Внимавайте момчета, тук има един ебач, иска всички да ни шиба с 200! Вай, вай, уплаших се!

  6. 5
    10

    Боде, Боде, два пъти ни го забоде! Оха, аха, пак нъ ибаха!

    • 7
      2

      Тебе ше те пляка тва новото белгийско момче, ше те гали с черната мамба по плешивата тиква, ше ти дава да го лигавиш и после у гъза с 200, хахаха несретник плешив.

      • Неее, този обслужва дъртата гюдерия на Круши! Та никой друг не може да си пъха мамбата. За този има цяла гей дружинка!

  7. 6
    2

    Внимавайте ко пишете, щото Вальо ще го пуснат! Само положителни отзиви и нищо за анцуга!

  8. 3
    9

    Миналия път бяхме уморени, а сега не бяхме си починали. Времето беше слънчево, а тревата не беше подстригана. Чакаме централен защитник, нямаше го и собственика да ни ръкопляска. При всички тези утежняващи обстоятелства просто не ни се играеше. Тези не сме ги чували и не ни бяха никакъв дразнител. Ако беше Локото, щяхме да им се хвърлим здраво, но защо да рискуваме да получим някаква контузия. Като дойде първенството ще мачкаме. Кой хванем ще го побъркаме. На есен ще играем в Европа.

    • 13
      4

      Хуй сплескан, играем с първия отбор в Унгария, играем добре изпускаме положения, правим две грешки в защита, падаме и ти идваш тука да смърдиш ли бе, майка ти дейба тъпа дейба, ти си по-зле от плешивия урод.

      • МЮМЮН РЕЗАКУФ УТ СТУЛЮПИНУУ, .....с клоакумутиф ф серсету:))
        2
        1

        ЧИ Е УТ НАШТЕ СЕ ЗНАЕ, АМА Е НЕИНТИГРИРЪН!!! ЯШАР СА КАЖУВА, БРАТЧЕТ Е НА ПЕШКАТА ЪНДРЕИФ!!!! НИСКУГРАМОТИН Е!:))))

  9. 10
    11

    А сефте. Нищо ново. Слабият си е слаб. Дънни риби. Със Зингито само надоло, с тези негри.

    • 9
      4

      Нагоре надолО, ше ви ебем на голо, хахаха майка ти дейба урод лилав.

  10. 10
    4

    Ако някой посмее да критикува Стефчо Вратарчето искам да му напомня че Смъркалев е на 16 години и вече пази на мъжкия отбор на Ботев Пд.

    На същата възраст вашето най-голямо постижение е било да си направите 3 чикии за две минути.

    Да. И още-тва момче Батиги не е лошо.

    • Е, и? И на 26 да стане,най много да стигне нивото на ония малоумник Станев,който също на подобна възраст почна да пази! 6:0 винаги ще му се привижда и ще се пита дали и на него няма да му се случи!!!

  11. 4
    9

    За пореден път жълтите бити на и извън терена. Два унгарски бахура и бой от Вальо. Прекрасен ден.

    ТАКАВА Е ЖЪЛТАТА СЪДБА

    • 9
      4

      Пфахаха плешив урод неграмотен миндил, моли се през пролетта да не се налага да играете с нас щото разчекването ше зловещо и Столипиново ще потъне в плач и мъка.

  12. 5
    8

    Толкова с тази псевдо селекция. Важното е сергията да е отворена.

    • 2
      7

      Ква сергия бе, тва си е направо битпазар!

Коментарите са затворени