Окръжна прокуратура-Пловдив привлече към наказателна отговорност четири лица за извършени от тях престъпления, свързани с участие във въоръжена организирана престъпна група, създадена с користна цел и цел да върши съгласувано в страната и чужбина изнудвания и принуди на различни граждани.

Спрямо ръководителя на организираната престъпна група Въльо Петров, на 49 г., са повдигнати пет обвинения за изнудвания и принуда, извършени в периода от септември до ноември 2023 г . на територията на гр. Пловдив и гр. Димитровград, обл. Хасково. За тези деяния най-тежкото предвидено наказание е лишаване от свобода от 5 до 15 г., глоба и конфискация на една втора от имуществото.

Спрямо другите двама участници от групата, единият от които е служител на МВР в гр. Пловдив, са повдигнати също обвинения за изнудвания и принуда. Спрямо четвъртия участник в организираната престъпна група, който също е служител на МВР в гр. Пловдив, са повдигнати обвинения само за изнудвания.
По делото е установено, че обвиняемите са изнудвали двама граждани, от които посредством сила и заплаха са отнели обща сума от 35 000 лева. Те са принудили със сила и заплаха и лице от фенската маса на футболен клуб от гр. Пловдив свободно да изразява мнението си по въпроси за футболната политика на този клуб.
По случая, след извършване на необходимите действия, предстои да бъдат повдигнати и нови обвинения, свързани с незаконно притежаване на боеприпаси и неоторизирано боравене с полицейски знаци.

Четиримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на Окръжна прокуратура – Пловдив, като по преценка на наблюдаващия прокурор утре ще бъдат внесени искания в Окръжен съд – Пловдив за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Серия от публикации в медиите разкриха преди повече от 2 месеца, че сплашваните фенове са привърженици на канарчетата. Инцидентът с тях е станал в дните преди мача Ботев Пд – Локо Пд.

Управителят на новооснованата охранителна фирма „Ботев гард” Милен Стоянов е сред четиримата задържани, твърди TrafficNews.

Милен Стоянов е управител на фирмата „Ботев гард” ООД, която бе основна през ноември, като 100% собственик на капитала е „Професионален футболен клуб Ботев” АД. Седалището на фирмата е на адреса на базата в Коматево.  След създаването си фирмата пое охраната на стадиона и базата, като трябваше да пази и футболните мачове.  От Ботев обаче не са получили лиценз за охранителна дейност.

64 КОМЕНТАРИ

  1. Кое точно се нарежда? Мълчанието срещу назначаването в клуба на получовеците и методите за комуникация на ръководството с част от феновете е най голямото ни падение като публика. Лично ти, щом си видял с очите си, че някой може да бъде купен с два лева, давай смело четири лева и си решаваш проблема.

  2. Погнусин съм от мълчанието на Бултрас, Сдружение и т.н. Момчета вие сте с промити мозъци. Идват некви селски мутри и се опитват да унижават наши момчета и ние мълчим като п……. Изобщо няма никакво значение кой кого харесва и кой кого мрази. Няма никакво значение колко купи или титли ще вземем, много по важни са честта и достойнството.

  3. 3
    4

    ТОЧНО КОГАТО НЕЩАТА ЗАПОЧНАТ ДА СЕ НАРЕЖДАТ И ВЕДНАГА СЕ ПОЯВЯВАТ ,,ГОЛЕМИТЕ БОТЕВИСТИ” НА КОЙТО ИЗОБЩО НЕ ИМ ПУКА ЗА ОТБОРА А ГЛЕДАТ ЛАПАНИЦАТА КЪДЕ БЕШЕ ПИМКО ПЛЕЯ ПРЕДИ 3Г. КОГАТО ХОДИХА ЛИЧНО ФЕНОВЕТЕ ДА ГО МОЛЯТ.А СЕГА КОГАТО СТАДИОНА Е ГОТОВ И ВСИЧКИ МЪРШИ ИЗПЪЛЗЯХА ОТ ДУПКИТЕ ЧЕ ДАЖЕ СЕ Е ЗДУШИЛ С ОНАЯ БУФЕРСКА МЪРША ПЕТЛЕШКОВ ТРАФИКА КЪДЕТО ГО ИЗГОНИХА ОТ СТАДИОНА И БАЗАТА И НЯМА ЛАПАНИЦА.А ПИМКО КЪДЕТО НАБИ БОЖКАТА ЗАЩОТО КАЗАЛ НА ,,ЖЕНА,,МУ ,ЧЕ ТРЯБВА ДА СИ ПЛАТИ БИЛЕТИТЕ,ГОЛЕМИТЕ
    СВИДЕТЕЛИ БОЖО И ХАМЗАТА ТИЯ ЗА 2ЛЕВА И МАЙКА СИ ПРОДАВАТ.ВСИЧКО Е СЪС ЦЕЛ ДА СЕ ЗАГРАБИ СТАДИОНА ОСОБЕННО СЕГА СЪС НОВИТЕ 33 МИЛИОНА И ТЕРЕНИТЕ ОКОЛО СТАДИОНА .АКО ПИМКО И КОМПАНИЯ СЕ ДОКАПАТ ДО ОТБОРА ВИ ЧАКА МИТЬО СЕЛСКИЯ-2 .НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ПРОТЕЖЕТО НА ПЕЕВСКИ.

    • 1
      1

      Да гу бутат бах го ф стадьонът и бес тва ми я далечи

  4. “Те са принудили със сила и заплаха и лице от фенската маса на футболен клуб от гр. Пловдив свободно да изразява мнението си по въпроси за футболната политика на този клуб.”

    В това изрезение има сериозно проиворечие. Хем са принудили, хем било свободно, да изразява мнението си.

    Така написано, нищо не се разбира, някой ще внесе ли яснота кой за какво как и с кого се бори? То е ясно, че за пари, де. Но тук детайлите липсват.

    • Липсва едно “не”. Правилният цитат е “свободно да не изразяват мнението си”.

  5. 6
    2

    Това е мн сериозно пичове ,едно е да си бием шамари, друго е да заплашват семествата ни , всички заедно срещо мутрите

    • 1
      3

      Но да взимаме пари и да работим срещу клуба може , мали? Бах та в боклука.

  6. 8
    2

    Кога, ще има декларация от Гиздаците!Опровержение 101 кога?

  7. 6
    6

    Да ви обясня простичко!
    Г-н Цингаревич си тръгва най-вероятно,след като му пребраха Батольон 12!
    А аз като председател на нашето велико Сдружение,ще взимам акцийте.
    С Живко-доносника,Рашко-подлогата и Момчил-предателя ще си управляваме 100 г Ботев!
    А Бултрас,Пимка Ачо-сълзичката и другите палячовци,ще ни събирате пари за да имаме да си харчим!
    Това е великото ни бъдеще!

  8. 11
    8

    Тоя Илиян от политическомафиотската структура ПИМК по всякакъв начин мъче да се домогне до стадиона.А има един,два сайта големи подлоги.

      • Цветан Василев: Пеевски използва “Колежа” за корупционните си схеми!
        6
        1

        Подлогата си ти, Андрей!

  9. 7
    5

    Отново манипулативно заглавия – значи “фенове на Ботев са заплашвани”, а се премълчава че други “фенове на Ботев заплашват”…

    Много си тъп, Андрей! Честно.
    Но по-тъп е този, който ти плаща защото плаща на ГЛУПАК

      • 3
        1

        Ти явно дори не четеш каквото пишеш,Андрей!
        Просто публикуваш каквото ти заповяда господаря ти от ДПС. Жалък си ПОДЛОГО!!
        Боклук

  10. 3
    2

    Абе,не ме занимавайте с глупости!!!! Аз просто искам пак да опъна Христинчето Драганова отзад!!!!

  11. 8
    7

    Тези които са викани и съветвани са божо и хамзата. Същите после са пуснали жалби . След което са минали през касата на офиса на пимка.

      • Хамзата е този дето пимка му направи фен магаз, който той озурпира след смърта на Тоско и не се отчита никъде. Може би само на божо.

  12. 6
    8

    Въльо и Гатьо-олицитворение на бултраНс

    • 7
      5

      Вълю и Гатю!!!!Тези имена говорят сами по себе си за селянията настанила се на Лайнежа. Чакам плюнки от индианците, които още не са прибрани!!!!

  13. 4
    5

    Тъпанарите от 2та лагера да спрат да правят спам?Какво точно става някои знае ли?

  14. 9
    2

    МРЪСНИ ЦИГАНИ,НАРКОМАНИ,ЛЕПИЛАРИ,САМО ЧАКАТЕ И НЕСПИРНО ДА ЗЛОСЛОВИТЕ ПИТАЙТЕ ПЪРВО ТИШО,ВЕНКО И РАЗНИ НАРКОПЛАСЬОРИ ДА ВИ ЕБА МАЙКАТА ЛОКОЦИГАНСКА СГАН

    • 2
      1

      Сопол,кажи къде и те пращам на свиждане при Тоско

    • Помак ти само се напика или тЪ Ибаа и теб,кажи честно?

  15. 4
    4

    Който го ибаа Да си признай, по лошо че имаше и кютек!!!

  16. 4
    4

    МИТКО КОМАНДОСА Е ВИНОВЕН НО НИЩО СВИКНАЛИ СМЕ СЕГА Е ВРЕМЕ ЗА КАКА РАДКА ЖЪЛТАТА ПИРАТКА И… ОП СА…. ОП СА

  17. 7
    6

    Гатю шъ ги замести! Да става на шеф фирмата! Сички индиянци са Гатювци!

  18. 5
    10

    Отиваме в обична Турция на лагера, зъ дъ може футболистите ни дъ ни научат как дъ съ катерим по дърветата и подскачаме от клон нъ клон. Там на дървото никой не мой на стигне и нема да бегаме, шъ сме истински мъже.

  19. 7
    12

    Време е да пусна един коментар, защото бултрас са унижени отново- пак са ги били и насилвали. А аз като пиша им вдигам самочувствието, заплашват ме и не ги бия. Другите нямат пощада, бултрас са все н@еб@ни…

    Как са дупарите, божо, велизаре, радо????

    • Попитай гъза си,Ерол беше отзад.Болен си.Обеси се малоумно копеле

  20. 4
    10

    КОЙ НЪ ФАНИ САМУ НЪ ЕВЕ И ЗАПЛАШВА

  21. 11
    11

    Сашата и Зингаревич са следващите, арестуванети пеят яко, най доброто предстои

  22. 8
    9

    Джуджето Саша е в истерия, пълно ноздри с бяло и трепери, конти требе да изкара Вьльо от пандиза да изкара, не извадили парата , Въльо кат излезе ще го Клати пред Жена му

  23. 6
    10

    Рашко плаче тамън си беше хванал Въльо за гадже… Живко мама ш си караш на руска попара!

  24. 7
    2

    Някой запознат няма ли да напише вече за какво става въпрос?

    • 3
      3

      СТАВА ВЪПРОС ЗАТОВА,ЧЕ ОФИЦИАЛНО КЛУБ 500 ВЕЧЕ Е
      КЛУБ 60 000!…….. ИНФЛАЦИЯ!

  25. Принудили го свободно да изразява мнението си?!?! Четете ли какво публикувате???

    • 1
      2

      Това е Андрей НЕГРАМОТНОТО, бе майна. Той не чете, той пише 🙂

  26. 7
    7

    От както се напиках в офиса на руснака, ходя с памперс

  27. 13
    4

    Абе ние фенове на футболни отбори ли сме или на политико-мафиотски структури? Какви са тези филми?

  28. 7
    11

    Ей за това цяла България им вика индианци.

Коментарите са затворени