Борислав Михайлов вече не е президент на Българския футболен съюз! По-рано днес Михаил Касабов официално беше вписан от Търговския регистър като изпълняващ длъжността президент на футболната ни централа.

Това стана в 14:02 ч., а името на Михайлов беше заличено в Регистъра. Това решение обаче не е окончателно, тъй като има входирани четири жалби срещу вписването на Касабов и е изключително важно ще бъде становището на съдиите от Софийски градски съд.

Цели четирима представители на Изпълкома – Емил Костадинов, Румян Вълков, Димитър Георгиев и Йордан Лечков, които само само преди 45 дни гласуваха “за” това Михаил Касабов да наследи Михайлов до предстоящия Конгрес, вече са на коренно противоположна позиция.

Постъпката им е не само изненадваща, но е вероятно да се окаже и ключова за бъдещето на българския футбол. На 6 декември 2023 година четиримата гласуваха “за” провеждане на извънредно Общо събрание и до него Михаил Касабов да наследи Боби Михайлов на шефския стол, но след предприетите от тях действия и при евентуален успех в съда съществува сериозна възможност те да бламират решенията на извънредния Конгрес.

Димитър Георгиев. Последният от тримата е мъжът, който танцува до Боби Михайлов в популярното в социалните мрежи клипче, в което президентът на БФС се забавлява на дансинга с Преслава.

Парадоксалното е, че тримата само преди 45 дни гласуваха “за” това Михаил Касабов да наследи Михайлов до предстоящия Конгрес, вече са на коренно противоположна позиция. Единият от тримата

Касабов, който след оставката на Борислав Михайлов единодушно бе избран от Изпълкома за временно изпълняващ длъжността президент на БФС, на 17 януари 2024 г. подаде молба до Търговския регистър да бъде вписан като такъв до провеждане наИзвънредния конгрес.

ТР имаше дребни забележки по подадената от него документация, но след изпълнение на дадените указания очакванията са днес или утре Касабов официално да оглави родния футбол до насроченото за 15 март 2024 г. извънредно Общото събрание (ОС) и тази сага да приключи.

Решението на съдиите от СГС може да е решаващо относно провеждането на Конгрес на 15 март. Едно от най-важните условия, така че в Търговския регистър да бъде вписана поканата за него, е Михаил Касабов да бъде вписан като президент.

Според Лечков причината е, че Изпълкомът не е взел решение за назначаването на Касабов на подобна длъжност и той сам е сезирал Търговския регистър да бъде вписан в него на поста.

“Това е самосиндикална проява, без решение на Изпълкома. Колективният орган е Изпълкомът. Няма решение на Изпълкома Михаил Касабов да бъде вписван като президент”, обясни пред БНТ Йордан Лечков.

 

 

1 КОМЕНТАР

  1. Ей, тия нямат спиране! Всичко това е предварително режисирано с участието и на Михайлов и на Касабов. Малкия Аргир, като виден бивш депутат и той барабар Петко с мъжете. Някой знае ли Мишо Касабов от студентската скамейка (1981) до днес, влизал ли е в съд, като действаш юрист? Или си остана в целия професионален път като човека на Адидас и приятеля на Бекенбауер (Бог да го прости)?

Коментарите са затворени