Младият защитник на Ботев (Пловдив) Димитър Папазов е попаднал в полезрението на италианския елитен Болоня, съобщава БТА. 17-годишният ляв краен бранител е привлякъл вниманието на Болоня още в края на миналия сезон, когато записа 3 официални мача като титуляр за “канарчетата” под ръководството на Стефан Стоянов.

От италианския клуб са наблюдавали Папазов и в първата контрола на Ботев на старта на зимната подготовка – равенството 2:2 срещу Марица, в която защитникът асистира на Мартин Секулич за първото попадение на “жълто-черните”.

Скаутите на Болоня, който в момента се намира на седма позиция в Серия А, са останали впечатлени от качествата на младия защитник и са го предложили на ръководството на клуба от калчото. Вече са проведени и първоначални разговори с управата на “канарчетата”.

Интерес към Папазов проявяват и няколко отбора от Англия.

През този сезон юношата на Ботев има 2 мача на сметката си в efbet Лига, като и в двата случая се появи от резервната скамейка.

5 КОМЕНТАРИ

 1. Необясними и трудни за осмисляне коментари?!?
  В днешно време юношите които стигат до първия отбор са твърде малко !
  Времената са вече други и когато някой от юношите положи дългогодишни усилия и се докосне до първия отбор трябва да бъде подкрепян и да му бъде даден шанс и ако покаже необходимите качества да заиграе в отбора!
  Да школата е много зле и има нужда от коренна промяна, но ей хора когато някой юноша се пребори и стигне до първия отбор нека му се даде шанс и да го подкрепим !
  Без значение фланелката му жълто-черна ли е или черно-бяла !
  Това са нашите български деца!
  А после искаме национален отбор…

 2. 10

  От Болоня са направили запитване и за леля Пенка чистачката от базата. От клуба очакват оферта в най-скоро време🤪

  • От Скобата Юнайатед обявиха че прекратяват контракта на майла ти. Била превъртяла километража и такава разшлякана ме им трябвала вече.

 3. Всяка зима едно и също. Три месеца без мачове и набедените за журналисти само трансфери сънуват. Естествено, ония левскари от Дарик нямат стигане, но и по пловдивските ширини стана модерно само за трансфери да се лъже.

Коментарите са затворени