Ботев Пловдив записа поражение от полския Гурник Забже с 3:4 в първата си контролна среща на турска земя. В състава на съперника на канарчетата блестеше името на Лукас Подолски, който направи блестяща кариера, играейки за отборите на Кьолн, Байерн, Арсенал и Интер. Първото полувреме за канарчетата бе кошмарно, а защитата на жълто-черните буквално бе разпиляна от халфовете и нападателите на Гурник. В дефанзивния вал на пловдивчани заради контузии липсваха Там и стража Ханкич, а както е известно Конте е с националния си отбор. При това положение като двойка бранители започнаха Чернев и халфът Перейра, а на бековете бяха Етоо и Балоянис. И четиримата пред стража Кайзер допуснаха много неточности, които доведоха до цели 3 гола едва за 30 минути игра. В нападение жълто-черните организираха само 2 добри атаки за първите 45 минути. При първата Уме много егоистично не подаде на Георги Николов и провали сигурно попадение за жълто-черните, а при втората шут на новото попълнение бе блокиран от бранител на поляците.

Втората част започна с много промени в състава на канарчетата, като най-съществената от тях бе появата на Фуастас Степонавичюс, който вкара два гола. Литовецът впечатли всички с великолепен гол за 1:3, а след това организира двойно подаване със Секулич за второто си попадение, което бе за 2:4. Изненадващо Фуастас бе заменен през 10 минути преди края на мача и така остана само 40 минути на терена. Въпреки малко по-добрата игра в нападение на пловдивчани защитата и през втората част продължаваше да изглежда доста разконцентрирана и поляците имаха възможност да създадат нови опасни положения.

Ето и как се разви срещата по минути: В 9-ата минута голямата звезда в състава на поляците Лукас Подолски пусна страхотен извеждащ пас към Лоурънс, който пък подаде на Себастиан Мушолик, а последният реализира без проблем в опразнената врата. 3 минути по-късно Адриан Капралик бе изведен очи в очи с Даниел Кайзер и хладнокръвно го преодоля, с което удвои преднината на своя тим. Веднага след това Уме Емануел пропусна отлична възможност за Ботев да намали резултата. Нападателят на “жълто-черните” се озова сам срещу Биелица, но стражът на Гурник се намеси по блестящ начин, а егоистичната игра на Уме вбеси Николов и Мартенс.

Малко преди да измине половин час от началото на мача футболистите на Душан Керкез допуснаха грешка в средата на терена, а полският тим се възползва по най-добрия начин, реализирайки трети гол във вратата на Кайзер. В прегръдките на своите съотборници отново попадна Себастиан Мушолик. Към края на първата част “канарчетата” допуснаха нова грешка в защита и само добрата намеса на Даниел Кайзер предотврати четвърто попадение.

Ботев (Пловдив) започна по-активно след почивката и това даде резултат в 59-ата минута, когато Фаустас Степонавичюс се разписа с фантастичен удар от далечно разстояние, който остави безпомощен противниковия вратар – 1:3. В 65-ата минута Гурник върна преднината си от три попадения. Пьотр Кравчик бе оставен непокрит в непосредствена близост до вратата и преодоля Стефан Смъркалев, който пък можеше да се намеси по-добре в тази ситуация. Малко след това “жълто-черните” реализираха втори гол. Мартин Секулич и Степонавичюс взаимодействаха добре пред наказателното поле, а последният стреля силно в близкия ъгъл и реализира втория си гол. В 78-ата минута Степонавичюс удари греда след като се възползва от преобив и подаване на друго ново попълнение на канарчетата Укаки. В 85-тата минута Колев стреля изнена. В 88-ата минута Колев направи резултата 3:4, след като реализира за пловдивчани. Това се оказа и последния гол в срещата, който на практика оформи крайния резултат, но за това допринесе младия Смъркалев, който извади много опасен удар с глава на полски нападател в самия край на срещата.

БОТЕВ 2:4 ГУРНИК

0:1 Себастиан Мушолик (9)
0:2 Адриан Капралик (12)
0:3 Себастиан Мушолик (29)
1:3 Фаустас Степонавичюс (59)
1:4 Пьотр Кравчик (65)
2:4 Фаустас Степонавичюс (68)
3:4 Красиан Колев (88)

Стартови състави:

БОТЕВ: 22. Даниел Кайзер, 15. Джеймс Ето’о, 38. Константинос Балоянис, 79. Атанас Чернев, 10. Ивелин Попов, 20. Антонио Перера, 28. Янис Карабельов, 6. Дилан Мертенс, 16. Самуел Акере, 31. Уме Емануел, 93. Георги Николов

ГУРНИК: 1. Даниел Биелица, 2. Борис Секулич, 6. Дамиан Расак, 7. Адриан Капралик, 9. Себастиан Мушолик, 10. Лукас Подолски, 11. Лоурънс Енали, 25. Майкъл Сиплак, 26. Рафал Яницки, 27. Доминик Шала, 55. Саймън Круз

52 КОМЕНТАРИ

  1. до стиксова:
    мастИЙО, добре ли ти е?! Хубаво ли ти е, всеки да те обижда!????
    това твоето живот ли е?!
    съвет: помисли над думите ми, това е тежка карма да заливаш с отрова пространството около себе си… да виждаш как хората те ненавиждат…
    нима ти е приятно, да те псуват във почти всеки пост…
    ако не за теб помисли за майка си…
    това твоето е болно състояние!!!
    лекувай се момче…
    та ти постоянно си в темите за Ботев!!!!!!!!
    и после казваш, че си симпатизант на Локо!!!!!!!????????????????

  2. Контролата показа неща ,които лично аз виждам от доста време. Лично мнение-от нашите юноши само Папазов като ляв краен защитник заслужава игрови минути в А група.Другите не са готови и трябва да трупат игрови опит в дубъла.Минков и Мертенс не пасват на стила на отбора а като футболисти вече не подлежат на развитие. На Красиян Колев и Степанавичус да се дава повече време на терена.Всеки разширен състав трябва да има 4 централни защитници като конкуренция и ротация между тях.Тамм-контузен,Конте го няма и останахме само с младия Чернев-млад футболист на който му трябва поне година и половина опит,преди да си помисли за трансфер в чужбина. Душан Керкез е добър треньор и се надявам да сглоби боеспособен тим за пролетния дял на първенството и купата.Само “Ботев”!!!

  3. 4
    1

    По-добре да играем със силни съперници и да загубим, от колкото да цъкаме с втория отбор или някакви слабаци и да мачкаме. Оставете сектата свидетелите на Стикс да се радват. Не им обръщайте внимание. Важни са резултатите в официалните мачове. В контролите е важно да се видят грешките и да се коригират и да не се допускат тежки кунтузии на играчи.

  4. 1
    7

    явно без да купим мач не можем да вземем точка. И Ачо го призна

  5. 3
    3

    Уфффф 4 шпека боли ама поне не са 6

    • 3
      4

      многу були батку, тя и питатъ ни разлаби бая задниците

  6. 12
    2

    Аз едно не разбирам-защо в тема за контролна среща на нашия отбор тук е пълно с раирани чернобели полумаймуни които се лензят, пърдят, серат, пощят си въшките и изобщо-по всякакъв начин се опитват да привлекат внимание върху абсолютно ненужното си съществуване, а в темите за Столипиново няма жив мангал.

    Някой може ли да обясни?

    • 1
      5

      В кенефа се се сере бе селяк, ти какво си мислиш, че се прави?

    • 2
      5

      Наместваме ви Петата и 6те бахура хахахахах, е днес бяха само 4 хахахха

      • Станиславчо единственото което мое да наместиш лилава амебо е двете увиснали съсухрени аржентински мандарини на Крюшо върху гладко полираната си чутура за да му е по-удобно да ти бие чимбери с увисналата краставица, ахахаха, майка ти дейба малоумна…

    • Стикс и Ерол,любовната двойка с по няколко ника

  7. 2
    6

    Днес-морални победители!!! По-нататък-ще видим. Надуваме жълтия балон и квот стане!

  8. Андрей Спасов сам си пише в кенефния форум за да лъже рекламодателите
    3
    5

    тук един трол на ръководството се опитва да оправдае този резил. нормално- на него му се плаща за това. А дали хората му вярват или не показват празните трибуни.
    Ало ръководството – намерете си по-умен трол. С този си давате парите на вятъра – нищо че тези пари са крадени

    • 3
      5

      Недей така – Фекала ще се обеси
      Той така горещо се надяваше …

    • 8
      3

      Защитата съставена от един защитник и един дефанзивен халф с опит като десен бек? Тая ли защита?

      Ние днес отзад играхме Ганкиното ама в такъв състав друго не съм и очаквал.

      • 2
        4

        Ами тогава защо беше тази контрола, г-н професоре?

        • 3
          2

          Според тебе за какво са контролните срещи?

          • 1
            3

            опитваш се да смениш темата защото пак ти влезе, нали Андрей?

  9. 7
    4

    Чернев да се стяга…
    Две грешки имаше фрапиращи

  10. 6
    14

    Пичове, отбора ни е “ЖИВ ТАШАК”. ЛЕШ!!!!
    Да се молим на Пеевски пак да развърже кисията защото изпадаме

    • 15
      2

      Плешива маймуно, единствено можеш да се молиш Крушарски да продължи да ти го подава олигавен да го джвакаш, че я започнете пролетния полусезон я не, марш във фитнеса да дигаш гири майкатидейба малоумна…

    • Стикс,ставаш банален с простотията,повтарянето и лъжите.Само ерол ти се връзва и опъва.

  11. 12
    2

    Интересен и забавен мач. Какви изводи можем да направим? Абсолютно никакви.
    При положение че защитата ни е в някакъв абсолютно импровизиран вид няма кво да се чудим че правели грешки, то никой не си беше на мястото.

    Минков е абсолютно безполезен играч, малкото вратарче не е лошо, Фаустас беше чудесен а на мен лично ми хареса и Краси Колев.

    Продължаваме с подготовката по план, квото е имало да се види Керкез го е видял.

    • 4
      7

      Пич, ти разбираш ли че си глоупав?!
      “Какви изводи можем да направим? Абсолютно никакви” .. после 10 реда с … изводи… хахах

      • 9
        3

        Разликата между забележка и извод очевидно е трудно разбираема за възпитаниците на Стефан Караджа чието най-голямо постижение е да напишат името си Асан с 5 правописни грешки.
        Понякога се чудя дали общото IQ на пишещите тук 3ма циганина е над 100 но при положение че Станислав е оценен на минус 50, съмнявам се.

        • 2
          5

          “Минков е абсолютно безполезен играч” – това забележка ли е, г-н Фекале (Андрей Спасов) или извод.

          Един съвет, основен принцип на всеки фатлмак – като си тъп си мълчи за да не разсееш съмнението…

        • 2
          4

          Не врат, ами шия….
          Андрей, да ти се чуди човек защо си станал треторазряден журналист, а не политик-проститутка.
          Забележка = препоръка
          Извод = следствие…

          Но карай да върви – какво толкова като ти го вкарат публично до сливиците за пореден път..?! Та ти си папагал

    • 2
      5

      Забавно ли ти беше като с титулярите ни набутаха 3 гола за едно полувреме, бе глупак?!
      На мен не ми беше.
      Няма да ви стъпя на стадиона докато не се разкара тая руска пиянка

      • 4
        1

        Няма да е голяма загуба, ти и без тва стадиона само на картинка го гледаш.

  12. 12
    3

    Другари цигани, вие кога играете международна контрола за да наблюдаваме победата ви и да си водим бележки?

    А прокажена лилава пасмина?

    • 3
      9

      Абе жълта мишка лапай циганска пишка и споко

  13. 5
    12

    След Маричката и тези ни пожалиха. Ако бяха продължили, както почнаха, щяха д ни скъсат шортите. Хубаво е, че видяхме кои трябва да изчистим. Без мерак, на сила, не става! Сега да викат Изруда да ги продава!

    • 11
      5

      Жмуньо, колко точки загубихме днес? От кой турнир отпаднахме? Деба малоумниците.

    • 2
      2

      Самата истина

  14. 6
    8

    3:0 с половината от титулярите. Хубаво е!!

Коментарите са затворени