Ботев Пловдив завърши наравно 2:2 срещу Марица в контролен мач игран днес на базата на канарчетата в Коматево. За жълто-черните не играха спряганите за трансфер Бароан и Ханкич, както и новото попълнение Георги Николов. Неофициален дебют за канарчетата направи Ехие Укаки, който игра като десен бек цяло второ полувреме. От новите в Ботев липсваше още Нехемие Кинтунту, който е заминал за чужбина, за да подготвя своите документи. В центъра на защита за 45 минути феновете пък видяха още Сирики Диабате, който обаче все още няма договор с канарчетата.

За Марица двубоят пропуснаха Димо Бакалов, Илиян Йорданов и юношата Георги Вълков, които са болни. Емилео Макавеев е с лека травма и му бе дадена почивка, а Олджай Алиев продължава да тренира на облекчен режим, тъй като все още не е напълно възстановен. Мартин Газиев отсъстваше по лични причини. В групата за мача бе включен вратарят Георги Стоянов от набор 2010, който заедно с вратарят на набор 2008 Антон Арнаудов тренираха последните дни с представителния тим.

Първата много интересна ситуация в проверката дойде в 9-ата минута, когато Ивелин Попов намери майсторски Мартин Секулич, но нападателят не успя да засече топката. В 22-ата минута Станислав Маламов изпълни страхотен пряк свободен удар, но младият страж на “канарчетата” Стефан Смъркалев се намеси на ниво, избивайки кълбото в корнер. “Пиратите” продължиха с добрата си игра и логичното се случи в 27-ата минута, когато новото попълнение на тима Янко Ангелов се разписа с удар с левия крак от точката на дузпата. В 36-ата минута Марица стигна да втори гол в контролата. Крайният бранител Свилен Щерев центрира в наказателното поле към опитния Веселин Марчев, който с глава матира Стефан Смъркалев. Четири минути по-късно футболистите на Душан Керкез върнаха едно попадение. В автор на гола се превърна Мартин Секулич, който се разписа след центриране по земя от Папазов.

През втората част темпото падна драстично, като чак в 67-ата минута Фаустас Степонавичюс получи възможност да се разпише, но ударът му премина на сантиметри от целта. В 72-ата минута “канарчетата” изравниха резултата, след като нидерландският халф Дилан Мертенс наказа стража на Марица с перфектен удар от далечна дистанция.

МАРИЦА: Илия Николов, Атанас Ташолов, Димитър Аврамов, Соломон Джеймс, Свилен Щерев, Ифеани Дейвид, Янко Ангелов, Станислав Маламов, Георги Трифонов, Валери Домовчийски – капитан, Веселин Марчев (Петър Начев, Виктор Петков, Георги Стоянов – вратари; Христиан Димитров, Милен Танчев, Стефан Попов, Теодор Андреев, Наско Христев, Симеон Сираков, Ангел Пеев, Божидар Шехов)

БОТЕВ ПД: 77. Смъркалев, 15. Ето’о, 18. Папазов, 79. Черноев, 42. Видолов, 10. Попов, 20. Перера, 30. Балтанов, 17. Минков, 45. Павлов, 9. Секулич РЕЗЕРВИ: Кайзер, Балоянис, Укаки, Сирики Диабате, Татаров, Колев, Карабельов, Мертенс, Видолов, Акере, Владимиров, Фуастас, Найденов.

9 КОМЕНТАРИ

  1. 5
    2

    Кой на фати на шляка а накрая и Маричката на изпляка.

    • 8
      2

      Ето го и първия изтерзан манго. Дано да ти е олекнало, въпреки че все пак това е контрола.

      • Дано на теб да ти е олекнало, въпреки че сте на дъното…

        • 2
          3

          Съвсем скоро ще си сменим местата с вас.

          • 3
            1

            А не! Няма как да ни набутате с полусрутен стадион с козирка от найлон и ламарина и да дойдете на Лаута, Бонке!

    • 1
      1

      Защо? Ебан ли се чувстваш? Помисли си малко и може да се сетиш, как някой ти е запретнал ританките!

  2. 16
    2

    Очакваме изтерзаните ромски души да излеят своята радост от това, че Ботев не е победил в контрола. За тяхно съжаление този мач не носи точки за класирането и не влияе на мачовете в турнира за Купата на България.

    • Андрей, по-скорто се опитваш да избягаш от фалит, но…

Коментарите са затворени