Спортният директор на Шльонск Вроцлав Давид Балда даде интервю пред Дарик радио. Той сподели, че нападателят на Ботев Пловдив Антоан Бароан е интересен футболист. Балда сподели, че дясното крило на “канарчетата” Самуел Акере също е невероятен играч. Той заяви, че клубът не може да купи футболист от Лудогорец, ЦСКА или Левски.

“Аз съм много отворен. И мисля, че в Полша оценяват това. Обичам да говоря за имена. Например, в Ботев има един интересен нападател, Бароан. Антоан. През последната половин година се съсредоточихме върху него. Антоан е страхотен нападател, може да вкарва голове, има скорост, достатъчно силен, но решихме да не го привличаме, защото виждам нещо, което не е наред и просто мисля, че не може да се впише много добре в нашия манталитет в клуба. Той е топ нападател може би за друг клуб, но за съжаление не и за нас, защото ще очаква да играе. А ние имаме Ерик Еспосито, който е топ нападател. Антоан е страхотен играч, но в момента нямаме нужда от него.

Другият играч, който ми хареса, е Самуел Акере от Ботев, дясно крило с ляв крак. Невероятен играч, който когато започне да бъде по-ефективен в нападение, мисля, че може да бъде наистина топ трансфер в топ пет, топ седем първенствата в бъдеще. Но не мисля, че ще бъде от Ботев. Той се нуждае от средна стъпка, в по-добра лига, да продължи да вкарва, да прави асистенции, тогава може да се премести. Така че това бяха двамата играчи, върху които се фокусирахме най-много през последните месеци от чужденците в българското първенство.

Другите играчи не съм убеден, че ще ни помогнат или просто нямаме нужда от подсилване на определена позиция в момента, а и не искам да правя българска колония в моя клуб. Така че имаме двама, мисля, че трима са максимум. Това, което разбрах е, че в България в момента има наистина добри централни защитници, но не толкова добри крила, офанзивни играчи.

Това е грехота. Това е поколение, знаете, понякога имаме поколение от най-големите таланти в нападение. Понякога има страхотни играчи в защита, за следващите три, пет години. Така че в момента харесвам защитници от България, но, разбира се, ще следим пазара и може би ще има някой, който наистина ми харесва и ще бъде достъпен, на добра цена, защото, както споменах, не можем да купим играч от Левски, Лудогорец или ЦСКА. Те искат твърде много или вече печелят твърде много”, заяви Давид Балда.

7 КОМЕНТАРИ

 1. Акере ще донесе много пари на клуба. Очаквам поне 3 милиона евро. Момчето е голям талант и е още много млад.

 2. 5
  7

  Защо Мартин Христов играе редовно в Ботев Враца, а ние вземаме негър на неговото място? Ще си го върнем ли обратно? После нашите юноши не ставали!

  • Ботев Враца се борят да не изпаднат. Христов там трупа минути. Той е играч на Ботев Пловдив и ще се върне при нас. Има дълъг договор.

 3. 5
  5

  Всички го харесват, ама викат вземи го ти!

 4. ГОРД ЖЪЛТ ПОТНИК 1912 БЪРЗАТА БАНДА СПРИНТ БОЙС
  1
  15

  Ай КАНАРЙЕЕЕ БРАТЯ РОМИ И ДЖЕНДАРЙЕ
  НИЩО ЧЕ СМЕ ГНУСНИ И СМЪРДИМ НА ПОТ И ОЦЕТ АМИ И БУФЕРИТЕ НИ ЕБ*Т И БИЯТ НАВСЯКЪДЕ ИЗ ПЛОВДИ,

  • Да, буферите ни бият чикии,където ни видят! А и гейове от дружинката – ебачи, не се връзва.

 5. 8
  1

  Абе я си еби майката бе полска курва, КУР за вас а не Акере!

Коментарите са затворени