Членовете на Управителния съвет на Сдружение ПФК Ботев съзряха и сигнализираха писменно обществеността, за опит организацията да бъде превзета чрез корпоративно вкарване на нови членове. Припомняме ви, че в последните няколко дни от Сдружението разпространиха серия от публикации, в които разясниха своята гледна точка по някои теми, които касаят дейността на организацията, която е акционер във футболния клуб и която притежава историята и марката на Ботев Пд.

Публикацията, подписана от УС на “Сдружение Ботев” е озаглавена: “Планът за превземането на Сдружението няма да успее!”

“УВАЖАЕМИ БОТЕВИСТИ,

В заключение на написаното от нас през последните дни бихме желали да Ви обърнем внимание на още няколко неща.

Освен разказаното дотук искаме да напомним, че Сдружение ПФК Ботев е приемник след 1990 г. на историята и автентичността на ФК Ботев – Пловдив, основан през 1912 г. Сдружението възстанови футболната дейност на клуба след фалита му през 2010 г. Сдружението поддържа съществуването на клуба в периодите на финансова криза, търсейки нови партньори за неговото функциониране. Сдружението е в основата на всички инициативи, свързани с Колежа, и е активен участник в осигуряване финансирането на строителството на новия ни стадион, както е и ревностен защитник на запазване правото на собственост на Община Пловдив върху съоръжението.

В последните няколко месеца Сдружението работи в синхрон с мажоритарния собственик и с Борда на директорите на ПФК Ботев АД. От времето, когато КТБ бе генерален спонсор на отбора, в Ботев не е имало такава финансова стабилност. Целта ни е с общи усилия на първо време да върнем славата на Ботев като един от най-силните клубове в България, с най-романтичния и красив футбол. Да играем за купи и титли, да реализираме запомнящо се ежегодно участие в европейските турнири.

Всичко това не се харесва на група хора, които ако се интересуват от футбол и от ПФК Ботев, повече се интересуват от друго – чрез превземането на футболния клуб посредством изгонване на „руснаците“ и придобиване на акциите им да си осигурят владението и ползване на стадиона в свой личен и корпоративен интерес. За тяхно съжаление преобладаващата част от феновете на Ботев ги припознаха като новите Христоловци и неколкократните им опити за преврат се провалиха.

Затова сега е активиран заобиколен начин за превземането на Сдружението – чрез обругаването му и едновременно организирано корпоративно вкарване на специално подбрана група нови членове по подобие на случилото се на общото събрание на Сдружението през 2018 г. Безсилието на тези хора засега води до прилагане на хулигански прояви, състоящи се в среднощно шарене по сгради, телефонни заплахи, причакване пред жилищата и др., целящи сплашване на членове на Сдружението и неговото ръководство.

Вярваме в откритостта и публичността, затова и излизаме с това обръщение. На по-късен етап ще Ви представим нови доказателства за случващото се, с които ще запознаем не само обществеността, но и правоохранителните органи. Силата е в истината, пазете Ботев Пловдив, пазете Сдружението!

УС на Сдружение ПФК Ботев”

39 КОМЕНТАРИ

  1. 5
    1

    Който пише, че без смрадливия кенеф русия нямало да има България, да си навре един фишек в дивия и да го запали за начална скорост към кенефа !

    • 2
      1

      КУЧЕ, каня те на бой с ножове, на смърт, който оживее!!! За България…

    • 3
      1

      Смърт за всеки, който иска турското робство, а не освобождението от Русия!!!

      • 1
        1

        Малоумник,то руското робство,не е по различно от турското.Българските възрожденци не са искали помощ от Русия,за освобождение от турското робство.

    • КЪФ КАНАР СИ ТИ УА ГА МРАЗИШ МАТУШКА РОССИЯ БАХ ТЪ Ф ЛИШПЕРА

  2. 3
    4

    Между другото, браво на сдруженците, че най-после си признаха, че истинския Ботев е закрит официално с документ, а това в момента е нов клуб-сдружение, създадено през 2010 година, взело лиценза на Металик Сопот, и така по фалшив начин се създаде новия клуб, който те наричат Сдружение Ботев 2010.

    • 1
      2

      ЕИК/ПИК: 201468114
      Наименование: ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ БОТЕВ
      Изписване на чужд език: Professional Football Club Botev AD
      Правна форма: Акционерно дружество
      Регистрация: 02.03.2011
      Регистрация по ДДС: Да
      Капитал: 16000000 лв
      Участва в 1 организация
      Седалище: обл. Пловдив, общ. Пловдив, гр. Пловдив, ПК 4017, район Източен, „Източен, Стадион „Христо Ботев № 10
      Седалище на 1 организация
      Показване на картата
      Информация от Агенция по вписванията
      Още организации в гр. Пловдив, район Източен

    • 1
      1

      Междудругото в голя ма грешка си. Сдружението е пряк юридически правоприемник на създадения през 1912 г. клуб и това може да се провери в архивите. През 2010 г. просто бе проведено събрание на което бе осъвременен устава му и бе избран нов УС. Сагата с лиценза на Металик е по вина на БФС, което отказа да върне лиценза на сдружението, предоставен от самото сдружение през 1999 г. на Христоловото АД предвид влизането в сила на тогавашния Закон за спорта.

  3. 5
    1

    Стоян канара с прискърбие продума,че му е писнало да го причакват и да го бият пред смесения магазин в Стряма ва да гоейба.

  4. 5
    3

    Гиздака излезна от мишата си дупка,в която се криеше 9 месеца.
    Гиздак,пусни и една декларацийка колко парички взема от Стефан Августинов(собственника на фирмата,която спечели доставка и монтаж на седалките зо Колежа)
    Сега видя нови парички и искаш през Гражданския съвет да определяш фирмите за да ти връщат пак ресто!
    Айде ходи си пак в дупката,защото там ти е мястото!

  5. 9
    4

    Оставам с впечатлението, че тези от Сдружението са някакви пълни шматки. Хем боли, хем сърби. Нищо не става ясно от този текст. Кой за какво и как се бори.
    А не знам колко развинтено въображение трябва да имам, за да си представя как от Сдружението осигурявали финансирането за стадиона.
    И какво значи “корпоративно вкарване”. В правото такъв термин няма.
    Във всяко едно сдружение може да членува всеки, който си плати членския внос , не ли ?
    Ясно е, че всички се борите за пари и влияние, но…..всяка жаба да си знае гьола.
    Някой няма ли да напише имена ? Кои са тези , които управляват сдружението и кой иска да им го вземе. Дайте факти, ние неутралните ще решим сами.

  6. 4
    2

    АМЕБАТА СТИКСЧО И ИСТОРИК СТАНА?!?!?!!?!
    🤣😂😂😂😂😂😂🤦🤦🤦🤦
    НЯМА ДЪНО

    • 2
      4

      Aко ботевист напише, че като не искаш освобождението от Русия, трябва да идеш в Турция да живееш, ще го поздравя!

      Знам че не съм ви любимец, но нека бъдем с ОСВОБОДИТЕЛИТЕ СИ, А НЕ С ПОРОБИТЕЛИТЕ!!!

      п.с. и пиши правилно Стикс, че в пловдив24 има един жълт стиксчо…

  7. 12
    4

    Запомнете едно този който ви пише декларации е този който изгони бандата балтанов и феро и е този заради който загубихте дерби мач със 6:0
    Това е същия този който иска да управлява да зависи от него да го дават по телевизията и не на последно място да печели пари
    Този-Гиздаков не е сам там е и Стафунски (от стара Загора )и други разни знайни и не знайни леваци с амбиции да са важни членове на т.нар.миноритарен собственик😂😂😂😂

  8. 4
    10

    Причакванията за Сдружението са родом от тоско бозаджийски, любимецът на Солун. Бог да дава здраве на тези ,които причакаха него. Този индивид научи бултрас на засади с метални тръби и ще си плащат още дълго греховете жълтите.

    Сега реве и Сдружението, Гиздака и Радо,известен повече като Господин Прашчо 6:0

    • 3
      8

      Русия е освободила България! Запомни го, без Русия нямаше да има България! Навсякъде си против Русия, а това е БЕЗБОЖИЕ!!! Това че Русия поробва част от Украйна, не изключва, че е дарила СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ!!!

      Вземи се образовай, научи история и тогава пак пиши за Русоя!!! Който е против Русия е против свободата на България!!!

      Кажи в кой клас си, поне да ти дам насоки за развитие, че си безобразен. Но щом си от Локото, има надежда за развитие!!!

      • 9
        2

        Глупак за история недей да говориш.Русия ни е освободила,друг път.Русия си гледа имперските интереси.Ако не беше съединението и успешната българо сръбска война,нямаше да има България,глупако.Русия е била против съединението и насъсква Сърбия да ни нападне,заедно и със съгласието на Австро Унгария.Ти не си учил историята,тъп буфер

        • 1
          7

          A не, както ако България не беше спечели българско- сръбската война, нямаше да има Съединение, така ЖЪЛТУРЧИН , нямаше да има България ако Русия не беше победила 1878 срещу турците!!!

          СМЪРТ ЗА ВСЕКИ, КОЙТО НЕ ОБИЧА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ!!!Отивай в Солун, там най- добре знаят какво да правят с теб…

          • 4
            1

            Малоумник,края на руско турската война не води донСан Стефано,а до Берлинския конгрес,който разпокъсва България,идиот буферски.Ако не беше съединението,Пловдив щеше да е още под турско,в Източна Румелия,васална на Турция.

        • 3
          5

          СМЪРТ ЗА ВСЕКИ, КОЙТО Е ПРОТИВ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ!!!

          • 5
            3

            Истинското освобождение е съединението на Княжество България и Източна Румелия.Васил Левски, Христо Ботев,всички са били против Русия да ни помага.Левски казва че този който ни освободи той и ще ни пороби.Чети история,дебил.

        • 3
          4

          СМЪРТ ЗА ВСЕКИ, КОЙТО Е ПРОТИВ ОСВАБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ!!!

        • 3
          3

          Мухъл,сръбско-българската война бе възможна,защото нямаше турска армия в България ,благодарение на ,,имперските амбиции” на Русия!

          • Да идиот само че Русия не ни освобождават,защото ако ни бяха “освободители”нямаше да се съгласят за Берлинският конгрес.Нвмаше да са против съединението и да си изтеглят,генералите.Щяха да съдействат между Сърбия и България да няма конфликт.Това не го направиха.Това е доказателство че Русия гледа само своите си интереси.Това е псевдо освобождение Тъп русофоб.

    • 4
      8

      ПУСКАМ ГО И ВТОРИ ПЪТ ДА СЕ ЗНАЕ, ЧЕ СТИКС ГО Е ПИСАЛ И ЕДВА СЕ СДЪРЖАМ ДА ОТПРАВЯ СЪВСЕМ ДРУГИ ДУМИ КЪМ рософоба…

      Русия е освободила България! Запомни го, без Русия нямаше да има България! Навсякъде си против Русия, а това е БЕЗБОЖИЕ!!! Това че Русия поробва част от Украйна, не изключва, че е дарила СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ!!!

      Вземи се образовай, научи история и тогава пак пиши за Русоя!!! Който е против Русия е против свободата на България!!!

      Кажи в кой клас си, поне да ти дам насоки за развитие, че си безобразен. Но щом си от Локото, има надежда за развитие!!!

      • 2
        3

        Русия не поробва Украйна,а след референдум в Луганск и Донецк за присъединяване към Русия ,поради клането на фашистите над руснаците в тези две републики,Русия влезе в защита на своите хора !

        • Малоумник,какъв референдум може да има като повечето население там е прогонено и на тяхно място са се заселили от Русия.Имам позната беженка от Луганск.От кога референдум се прави по време на война.Не е честно,защото бежанците от там никой не ги е питал.Украинците са водили военни действия в Донбас,заради руските сепаратисти,подкрепени от Москва Какъв дебил си просто не е истина

  9. 3
    3

    Държите здраво КОКАЛА! Искате да сте вечни! Трябва да сте по убедителни в доводите си и да печелите съмишленици! Друг път няма. Иначе ще ви превземат!

  10. 10
    2

    Когато правиш обръщение към обществеността трябва да си по-конкретен. В момента го чета това и нямам абсолютно никаква идея какво е искал да каже автора.
    Кои са добрите, кои са лошите, какво трябва да се направи-абсолютно нищо не е ясно.

    Тея от Сдружението да земат да си дадат почивка от писането на декларации, почва да става леко досадно.

  11. 4
    5

    МИТКО КОМАНДОСА Е ВИНОВЕН НО НИЩО СВИКНАЛИ СМЕ СЕГА Е ВРЕМЕ ЗА КАКА РАДКА ЖЪЛТАТА ПИРАТКА И…. ОП СА… ОП СА

    • 5
      2

      Стиксчо, като си харесваш Митко, ходи му духай даром….

      • 5
        1

        ТЕ ЕДНИ ДРУГИ СЪС ЖЪЛТИ ФЛАНЕЛИ ГО ПРАВЕХА 10 ГОДИНИ ТОВА УПРАЖНЕНИЕ ДОКАТО СЪЗДАДЕНИЯТ ОТ НЕГО КЛУБ 500 ПРИБИРАШЕ КЕША И ИМ ГЛЕДАШЕ СЕИРА ОТ ТОГАВА ДО СЕГА НИЩО НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛО САМО ДЕТО ВЛЕЗНАХА БЕЛИТЕ ЯКИЧКИ ХОРАТА СЪС КОСТЮМИТЕ И БИТКОЙНИТЕ КЛУБ 500 МИНА ВЪВ МИМАНСА НО И ТАМ ПОЛУЧАВАТ ДОСТАТЪЧНО ПЪЛНА ИДИЛИЯ ОТ ВРЕМЕ ХРИСТОЛОВО ТА ДО ДЕН ДНЕШЕН КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА

  12. 5
    5

    КОЙ ДАВА ПОВИЧИ КИФТЕТА ЖЪ СЪМ С НЕГУ АЙЙЙ КЪНАРЕЙЙЙЙ

  13. 11
    11

    Тия от ПИМК не се наядоха . По всякакъв начин искат да превземат клуба.

  14. 15
    4

    Стига с тези недомлъвки…кажете им имената на тези? Ние ,които не членуваме в сдружения и хОлегЪнски фракции не сме наясно какво делите? Кой кого заплашва ,кога и къде? Страхувате ли се ? Някакви статии пускаха,че някакви тартори ги били на стадиона,сега пък тези били сплашвани… Дайте имена и да ги прогоним от стадиона! Те дори фенове на Локото знаят повече неща от нас, какво става между вас….Жалка картинка…

Коментарите са затворени