Миноритарният акционер във ПФК Ботев Пловдив, а именно Сдружение ПФК Ботев публикува интересен отчет пред широката общественост:

“Всяка година Коледните и Новогодишните празници са време за равносметка, пречистване и надежда за нови успехи.

Отминалата 2023 г. беше трудна, но резултатна. За съжаление отново станахме свидетели на омраза и откровени лъжи спрямо Сдружение ПФК Ботев, миноритарен собственик на ПФК Ботев АД. Уважаваме правото Ви на информираност и в дух на пълна прозрачност ще отговорим на основните от тях.”

99 КОМЕНТАРИ

  1. Собственикът на Велбъжд Георги Илиев закупува „Локомотив” (Пловдив). На 23 юли се провежда Общо събрание на акционерите на двете дружества, на което се взема решение за заличаване регистрацията на „Локомотив” и за преименуването на „Велбъжд” в „Локомотив 1936”. Кюстендилският отбор поема всички пасиви и активи на пловдивския, а клубът с новото регистрирано име заема мястото на „Велбъжд” в „А” РФГ. Седалището на клуба е преместено от Кюстендил в Пловдив. Президент на клуба е Георги Илиев, изпълнителен директор – Емил Наков, гръбнакът на отбора са футболисти, които играха на терените в Кюстендил

  2. 8
    2

    ЗАЩО НЕ СИ МАХАТЕ ЦИГАНСКОТО ИМЕ ЛОКУ И КОГА ЩЕ СЕ ПРЕКРЪСТИТЕ С ИМЕТО СПОРТКЛУБ?
    СПОРТКЛУБ – ЛОКУ резултат 13 на 2.
    КАК ЦИГАНИТЕ СА БИЛИ РАСИСТИ ИЛИ МАЙ БЕШЕ ОБРАТНОТО?
    КАКТО КАЗВА ЗУМЕТО:
    – ДЕЙБА ВАШАТА МАМА ЦИГАНСКА, ДЕЙБА!

    • 2
      6

      И кога спортклуб са играли срещу Локо бе тъп папагал хахахахах

      • Кюрде,13:2 за СпортклубЪ хахахахаха ми има история прочетия…опа той манго ни читье той лайна сирье

      • Последно, през 1939 година се е играл мача „Спортклуб“ срещу „ЖСК“/от 1945 година „Локомотив“/завършил 11-2 за „Спортклуб“. Тоест,това е безпрецедентен случай в Българския футбол когато отбор е играл сам срещу себе си. Накратко-трагикомедия. Приятна вечер!

        • 1
          4

          Селянино,преди да се обидените с Спартак колко мача сте изиграли един срещу друг,а ахмак-помак?Издиша жълтия балон. Айде бий една ножка и бегай у лево!

          • Ботев си е Ботев, а Спартак си е Спартак. Претенции към историята няма.
            Когато баща ти беше майка, кой е бащата и кой майка, Спортклуб Пловдив или Локу Пловдив?
            Кога ще си върнете “Оригиналното” име Спортклуб Пловдив и тогава вече няма да сте цигани, а расисти с цигански манталитет?

      • През 1949 година в ДСО“Енергия“ преименувано малко по-късно на ДСО“Торпедо“ са обединени отборите на „Славия“Пловдив и“Локомотив“Пловдив“. Първите влизат с повече играчи, а „Локомотив“Пловдив с името си ,стадиона си и ведомството „БДЖ, което издържа отбора. След две години „Локомотив“Пловдив напуска това ДСО и продължава, като самостоятелно дружество отново с името си ,стадиона си и ведомството си-тоест отново представител на „БДЖ“. Другият отбор „Торпедо“ е пратен в трета дивизия. Естествено е,че повечето играчи предпочитат да останат в отбора от първа дивизия отколкото да играят в „Торпедо“ в долните групи…Това дава основание на писателите-фантасти Ангел Ангелов, Владимир Владимиров“, Христо Панджаров-Невестулката и сие ,след около 60 години да съчинят митът за „Спортклуб“ как уж бил…“Локомотив“!!! Явно разчитайки, че една лъжа повторена стотици пъти може да стане истина.

        • Тъп кънар, ако не беше книгата на Ангел и Владо,ти и олиго-приятелите ти никога нямаше да сте чули думата колеж,преди да я откраднете и присвоите! Жалки жълти отрепки с циганско -крадливи маниери!!!!

  3. 2
    3

    Home Ботев Пд
    Ботев Пд
    Сдружение ПФК Ботев: Пийте вода от извора и нека провокаторите замълчат
    11.01.2024788 86
    Миноритарният акционер във ПФК Ботев Пловдив, а именно Сдружение ПФК Ботев публикува интересен отчет пред широката общественост:

    “Всяка година Коледните и Новогодишните празници са време за равносметка, пречистване и надежда за нови успехи.

    Отминалата 2023 г. беше трудна, но резултатна. За съжаление отново станахме свидетели на омраза и откровени лъжи спрямо Сдружение ПФК Ботев, миноритарен собственик на ПФК Ботев АД. Уважаваме правото Ви на информираност и в дух на пълна прозрачност ще отговорим на основните от тях.”

    86 КОМЕНТАРИ
    Гатю
    11.01.2024 At 15:18
    1
    Да ми идети уя. Вода жа пийми. А кифтета кой жа дава?

    Reply
    Анонимен
    11.01.2024 At 14:03
    1
    Агенцията по вписванията не лъже като папагалите

    ЕИК/ПИК: 201468114
    Наименование: ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ БОТЕВ
    Изписване на чужд език: Professional Football Club Botev AD
    Правна форма: Акционерно дружество
    Регистрация: 02.03.2011
    Регистрация по ДДС: Да
    Капитал: 16000000 лв
    Участва в 1 организация
    Седалище: обл. Пловдив, общ. Пловдив, гр. Пловдив, ПК 4017, район Източен, „Източен, Стадион „Христо Ботев № 10
    Седалище на 1 организация
    Показване на картата
    Информация от Агенция по вписванията
    Още организации в гр. Пловдив, район Източен

    Reply
    Анонимен
    11.01.2024 At 14:04
    2
    Последно 1912 или 2011???

    Reply
    Анонимен
    11.01.2024 At 14:24
    1
    Какво се опитваш да докажеш? Я виж сега по-долу

    ЕИК/ПИК 109080575
    Дата на регистрация 2001 година
    Наименование ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ – ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ – 1926

    Reply
    Анонимен
    11.01.2024 At 14:25
    1
    Последно 1936, 1926, 1919 или 2001?

    Reply
    Анонимен
    11.01.2024 At 14:28
    1
    Опитвам се да кажа, че точно вие сте последните хора , които може да ни държите сметка за година и кой отбор кога е закрит и тем пособни, защото вие не сте по различни от нас

    Анонимен
    11.01.2024 At 14:32
    1
    Така ли? Не сме по-различни? Вие не сте се класирали за А група въобще :))) Забавен си! Има два клуба в ППЛ, които не са се класирали и играят по нечестен начин в нея – ЦСКА- и Локото.

    Ние започнахме от аматьорите! Схвана ли разликата?

    Анонимен
    11.01.2024 At 14:33
    И по тази логика сме по-стар клуб от вас 🙂 айде бягай на село папагал тъп

    Анонимен
    11.01.2024 At 14:34
    Кво значение има от къде сте почнали бе тъпак , ако имаше отбор от който да вземете лиценз за А група щяхте , но само Металик ви откликна на моленето !!!

    Малоумни сте тук до луната!!! Даже отбора ви не е на 100 години глупаци хахах

    Анонимен
    11.01.2024 At 14:36
    При теб логика няма! Има само цигански номера. Сега им викат опорки. Благодаря за съвета, къде да бягам, но за съжаление аз нямам село, защото родът ми е от Пловдив.

    Анонимен
    11.01.2024 At 14:37
    Има голямо значение от къде започваш. Едното е честно, другото е измама. Ако ти си горд с измамата ви, то няма какво да кажа. Жив и здрав!

    Анонимен
    11.01.2024 At 14:38
    Когато не ти отърва да кажеш истината казваш цигански номера хаха впрочем правилно , точно това правите ВИЕ ! Цигански номера и лъжи !!! Смятяй колко сте тъпи всички, че си вярвате на глипостите и повтаряте само едно и също

    Анонимен
    11.01.2024 At 14:40
    Ако вашето беше честно започване трябваше са започнете от окръжните групи ! Хахаха честни били с лиценза на Металик !!!
    Ето една статия за честните

    Един от най-големите отбори в България, Ботев (Пд), се уреди с лиценз за “В” група. Новият тим на Пловдив беше заплашен да почне от селските дивизии, но в последния момент успя да вземе лиценза на Металик (Сопот) за трета лига. Така поне се избегна още един сезон изгнание и мачове с Цалапица и гара Бяга. Това стана факт вчера, след като в Сопот решиха на общо събрание клубът им да се слее с Ботев. Голям жест, никога няма да го забравим, коментираха феновете край Бирената фабрика. Сопот пак ще има свой отбор, но в четвърта дивизия. “Металик за съжаление ще играе в “А” областна група, но смятам, че бързо ще се върнат в трета дивизия”, заяви Марин Бакалов, който е едновремено председател и старши треньор на Ботев. Той каза още, че със сопотския клуб е подписан договор за сътрудничество. Пловдивчани ще осигурят на първо време екипи за цялата детско-юношеска школа на партньорите от Сопот. Планувани са съвместни лагери на представителните тимове, както и приятелски мачове между ветераните на двата клуба.Ботев продължава с лагера си във Велинград, след което се прибира в Пловдив и до началото на първенството ще се подготвя на стадион “Христо Ботев”.

    Вмирисан циганино
    11.01.2024 At 16:00
    Абе глупак!АД-то на Васил Нинов се вписва като управляващ ПФКБП,а христоловото е заличено.

    Reply
    Анонимен
    11.01.2024 At 16:04
    Ами именно бе тъпак , ново АД = нов отбор, а стария фалирал и закрит хахах тъп , тъп и по-тъп папагал

    Reply
    Когато баща ни беше майка!?!
    11.01.2024 At 13:50
    1 1
    ЗАЩО НЕ СИ МАХАТЕ ЦИГАНСКОТО ИМЕ ЛОКУ И КОГА ЩЕ СЕ ПРЕКРЪСТИТЕ С ИМЕТО СПОРТКЛУБ?
    СПОРТКЛУБ – ЛОКУ резултат 13 на 2.
    КАК ЦИГАНИТЕ СА БИЛИ РАСИСТИ ИЛИ МАЙ БЕШЕ ОБРАТНОТО?
    КАКТО КАЗВА ЗУМЕТО:
    – ДЕЙБА ВАШАТА МАМА ЦИГАНСКА, ДЕЙБА!

    Reply
    Генчо Юрдеков-Канара
    11.01.2024 At 13:46
    1
    НИЙ ИСТЕМСКИТИ КЪНАРЙЕ ПИЙМ САМО ОТ ЧУЧУРЪТ НА НАШЯ РУСКИ БАТЮШКА АЙЙЙ КЪНАРЙЕ АФРИКАНЦЕЕЕЕЙ

    Reply
    И ПАК !! ЗА ТЕБЕ АНОНИМНО НИЩОЖЕСТВО
    11.01.2024 At 13:35
    Собственикът на Велбъжд Георги Илиев закупува „Локомотив” (Пловдив). На 23 юли се провежда Общо събрание на акционерите на двете дружества, на което се взема решение за заличаване регистрацията на „Локомотив” и за преименуването на „Велбъжд” в „Локомотив 1936”. Кюстендилският отбор поема всички пасиви и активи на пловдивския, а клубът с новото регистрирано име заема мястото на „Велбъжд” в „А” РФГ. Седалището на клуба е преместено от Кюстендил в Пловдив. Президент на клуба е Георги Илиев, изпълнителен директор – Емил Наков, гръбнакът на отбора са футболисти, които играха на терените в Кюстендил.
    ЗАБРАВИ ДА ДОБАВИШ ЧЕ ПРЕДИ НАРКОТО ДА ГИ ВЗЕМЕ ЗА 20000 ЛЕВА И КОНЦЕСИЯ НА ПОДЛЕЗА НА ЦЕНТРАЛНА ГАРА ( ПАК ПОДАРЪК ОТ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ) ВЕЧЕ СЕ БЯХА РАЗПАДНАЛИ ВЪВ Б ГРУПА . ДОРИ ПОЧЕТНИЯ КОМПЛЕКСАР Боньо ЗНАЕШЕ ЧЕ НЯМА ДА ПОЧНАТ СЕЗОНА .

  4. 2
    3

    Да ми идети уя. Вода жа пийми. А кифтета кой жа дава?

  5. 1
    1

    Агенцията по вписванията не лъже като папагалите

    ЕИК/ПИК: 201468114
    Наименование: ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ БОТЕВ
    Изписване на чужд език: Professional Football Club Botev AD
    Правна форма: Акционерно дружество
    Регистрация: 02.03.2011
    Регистрация по ДДС: Да
    Капитал: 16000000 лв
    Участва в 1 организация
    Седалище: обл. Пловдив, общ. Пловдив, гр. Пловдив, ПК 4017, район Източен, „Източен, Стадион „Христо Ботев № 10
    Седалище на 1 организация
    Показване на картата
    Информация от Агенция по вписванията
    Още организации в гр. Пловдив, район Източен

      • Какво се опитваш да докажеш? Я виж сега по-долу

        ЕИК/ПИК 109080575
        Дата на регистрация 2001 година
        Наименование ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ – ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ – 1926

          • Опитвам се да кажа, че точно вие сте последните хора , които може да ни държите сметка за година и кой отбор кога е закрит и тем пособни, защото вие не сте по различни от нас

          • 3
            1

            Така ли? Не сме по-различни? Вие не сте се класирали за А група въобще :))) Забавен си! Има два клуба в ППЛ, които не са се класирали и играят по нечестен начин в нея – ЦСКА- и Локото.

            Ние започнахме от аматьорите! Схвана ли разликата?

          • 1
            2

            И по тази логика сме по-стар клуб от вас 🙂 айде бягай на село папагал тъп

          • 1
            2

            Кво значение има от къде сте почнали бе тъпак , ако имаше отбор от който да вземете лиценз за А група щяхте , но само Металик ви откликна на моленето !!!

            Малоумни сте тук до луната!!! Даже отбора ви не е на 100 години глупаци хахах

          • 1
            1

            При теб логика няма! Има само цигански номера. Сега им викат опорки. Благодаря за съвета, къде да бягам, но за съжаление аз нямам село, защото родът ми е от Пловдив.

          • Има голямо значение от къде започваш. Едното е честно, другото е измама. Ако ти си горд с измамата ви, то няма какво да кажа. Жив и здрав!

          • 2
            1

            Когато не ти отърва да кажеш истината казваш цигански номера хаха впрочем правилно , точно това правите ВИЕ ! Цигански номера и лъжи !!! Смятяй колко сте тъпи всички, че си вярвате на глипостите и повтаряте само едно и също

          • 1
            3

            Ако вашето беше честно започване трябваше са започнете от окръжните групи ! Хахаха честни били с лиценза на Металик !!!
            Ето една статия за честните

            Един от най-големите отбори в България, Ботев (Пд), се уреди с лиценз за “В” група. Новият тим на Пловдив беше заплашен да почне от селските дивизии, но в последния момент успя да вземе лиценза на Металик (Сопот) за трета лига. Така поне се избегна още един сезон изгнание и мачове с Цалапица и гара Бяга. Това стана факт вчера, след като в Сопот решиха на общо събрание клубът им да се слее с Ботев. Голям жест, никога няма да го забравим, коментираха феновете край Бирената фабрика. Сопот пак ще има свой отбор, но в четвърта дивизия. “Металик за съжаление ще играе в “А” областна група, но смятам, че бързо ще се върнат в трета дивизия”, заяви Марин Бакалов, който е едновремено председател и старши треньор на Ботев. Той каза още, че със сопотския клуб е подписан договор за сътрудничество. Пловдивчани ще осигурят на първо време екипи за цялата детско-юношеска школа на партньорите от Сопот. Планувани са съвместни лагери на представителните тимове, както и приятелски мачове между ветераните на двата клуба.Ботев продължава с лагера си във Велинград, след което се прибира в Пловдив и до началото на първенството ще се подготвя на стадион “Христо Ботев”.

    • Абе глупак!АД-то на Васил Нинов се вписва като управляващ ПФКБП,а христоловото е заличено.

      • 1
        3

        Ами именно бе тъпак , ново АД = нов отбор, а стария фалирал и закрит хахах тъп , тъп и по-тъп папагал

        • Хаахаха тъп мангааааааал! Васил Нинов управлява преди мангала христолов,но след това не заличава ад-то и се води в управлението заедно с това на селския.След като ад-то на селския фалира Марин Бакалов откупува това на Нинов и имено това ад се вписва като собственик! Ясно ли ти е бе мършо !!!! Твоите мантри си ги забий в на майка ти дивака и почвай да ядеш лайна.Ти си роден роб,плебей,клошар и номад !

  6. 4
    2

    ЗАЩО НЕ СИ МАХАТЕ ЦИГАНСКОТО ИМЕ ЛОКУ И КОГА ЩЕ СЕ ПРЕКРЪСТИТЕ С ИМЕТО СПОРТКЛУБ?
    СПОРТКЛУБ – ЛОКУ резултат 13 на 2.
    КАК ЦИГАНИТЕ СА БИЛИ РАСИСТИ ИЛИ МАЙ БЕШЕ ОБРАТНОТО?
    КАКТО КАЗВА ЗУМЕТО:
    – ДЕЙБА ВАШАТА МАМА ЦИГАНСКА, ДЕЙБА!

  7. НИЙ ИСТЕМСКИТИ КЪНАРЙЕ ПИЙМ САМО ОТ ЧУЧУРЪТ НА НАШЯ РУСКИ БАТЮШКА АЙЙЙ КЪНАРЙЕ АФРИКАНЦЕЕЕЕЙ

  8. 2
    1

    Собственикът на Велбъжд Георги Илиев закупува „Локомотив” (Пловдив). На 23 юли се провежда Общо събрание на акционерите на двете дружества, на което се взема решение за заличаване регистрацията на „Локомотив” и за преименуването на „Велбъжд” в „Локомотив 1936”. Кюстендилският отбор поема всички пасиви и активи на пловдивския, а клубът с новото регистрирано име заема мястото на „Велбъжд” в „А” РФГ. Седалището на клуба е преместено от Кюстендил в Пловдив. Президент на клуба е Георги Илиев, изпълнителен директор – Емил Наков, гръбнакът на отбора са футболисти, които играха на терените в Кюстендил.

    • Остави, остави. Те имат амнезия за това. По-възрастните помним, как докараха целия отбор на Велбъжд и ги преоблякоха.

      • 1
        2

        Тихо, че вас Христолов ви закри и ви създадоха отново през 2011 ! Агенцията по вписванията не лъже като вас

        ЕИК/ПИК: 201468114
        Наименование: ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ БОТЕВ
        Изписване на чужд език: Professional Football Club Botev AD
        Правна форма: Акционерно дружество
        Регистрация: 02.03.2011
        Регистрация по ДДС: Да
        Капитал: 16000000 лв
        Участва в 1 организация
        Седалище: обл. Пловдив, общ. Пловдив, гр. Пловдив, ПК 4017, район Източен, „Източен, Стадион „Христо Ботев № 10
        Седалище на 1 организация
        Показване на картата
        Информация от Агенция по вписванията
        Още организации в гр. Пловдив, район Източен

        • Наистина си много просссссссссссссс

          Виж сега, какво пише за Локомотив в агенцията по вписванията. Пише, че АД-то е създадено 2001 година.

          Лъже ли агенцията последно или не лъже?

          • Ами не лъже с 10 години сме по-стари от вас

  9. 1
    4

    И пак ! Задавам елементарен въпрос на тъпите папагали! Защо БотевЪ купи лиценза на Сопот ? Защо отборът трябваше да си смени името и да започни от окръжните групи и за да не започне от там купи лиценза на Сопот? Кои отбори започват от окръжните групи? Айде тъпи папагали след като сте толкова умни отговорете на това

    • Отговорих ти. Сега намали малко енергийните напитки, за да не си толкова одървен.

      След 20 дни като не ви дадат лиценз, ще сте по пътя на отбора на Ботев.

      • 2
        1

        Нищо не си отговорил! Защо се налага това ? Кои отбори започват от аматьорите? Защо сменихте името?

        • 2
          1

          Защото юридическото лице е друго и то няма права да играе в А група и трябва да започне отначало. Отборът не е нов. Просто е.

    • Тъп мангал! Няма купуване на лиценз,а право на участие!Няма смяна на името!Почнахме от В гр.
      Разбра ли го гнусен,гурлив,сополив циганино!!!

      • Обединение има глупако ! И защо от Ботев се кръстихте на БотевЪ и сменихте емблемата?

        • 1
          ЕИК/ПИК: 201468114
          Наименование: ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ БОТЕВ
          Изписване на чужд език: Professional Football Club Botev AD
          Правна форма: Акционерно дружество
          Регистрация: 02.03.2011
          Регистрация по ДДС: Да
          Капитал: 16000000 лв
          Участва в 1 организация
          Седалище: обл. Пловдив, общ. Пловдив, гр. Пловдив, ПК 4017, район Източен, „Източен, Стадион „Христо Ботев № 10
          Седалище на 1 организация
          Показване на картата
          Информация от Агенция по вписванията
          Още организации в гр. Пловдив, район Източен

        • Обединение няма. Има вливане.

          Юридическото лице зад клуба е Професионален футболен клуб Ботев” АД.

          Клубът си е сменял емблемата 7-8 пъти. Вие защо си сменихте емблемата с Л?

          Ботевъ е препратка към миналото на отбора. Написано е нарочно със стария правопис, но “ъ” не се чете. Ама от къде да го знае това някой като теб, който не обича да чете книжки?

  10. 2
    4

    Общо известен факт е , че пернатите нямат мозък,но поне имат инстинкти за разлика от жълтокожите олигофрени! Най-учения от вас да обясни как в едно АД минонитарния собственик може да блокира решение на мажоритарния такъв! Така че, целувайте каквото ви подадат за да няма ново Ъ .

    • Може, ако така е разписано в устава на дружеството.

      Хайде, хвани се занимавай с нещо, от което наистина разбираш.

  11. ЗАЩО НЕ СИ МАХАТЕ ЦИГАНСКОТО ИМЕ ЛОКУ И КОГА ЩЕ СЕ ПРЕКРЪСТИТЕ С ИМЕТО СПОРТКЛУБ?
    СПОРТКЛУБ – ЛОКУ резултат 13 на 2.
    КАК ЦИГАНИТЕ СА БИЛИ РАСИСТИ ИЛИ МАЙ БЕШЕ ОБРАТНОТО?
    КАКТО КАЗВА ЗУМЕТО:
    – ДЕЙБА ВАШАТА МАМА ЦИГАНСКА, ДЕЙБА!

  12. Мърков -Майсила и пак при темите за Ботев! Нещастно педалче …Как ще живее бе Ботев???А беше обещал неща за крана! Циганска му работа. Лъже като дърт лайнутаджия

  13. Задавам ти елементарен въпрос на тъпите папагали! Защо БотевЪ купи лиценза на Сопот ? Защо отборът трябваше да си смени името и да започни от окръжните групи и за да не започне от там купи лиценза на Сопот? Кои отбори започват от окръжните групи? Айде тъпи папагали след като сте толкова умени отговорете на това

    • Ние ако сме тъпи, то за теб няма дума в българския език да се опише колко си кух.

      Ботев не е купил никакъв лиценз, защото при аматьорите няма лицензи. Лицензи има само с професионалните лиги. Металик отстъпи мястото си във В група срещу пари. Това е. Прости изречения пиша, надявам се да успееш да схванеш.

      Не разбирам, как не те е срам да пишеш подобни неща за отбора на Ботев? Амнезия ли имаш, какво се случи с Локомотив? Докараха всички играчи на Велбъжд в Пловдив, преоблякоха ги и хоп Локото се появи в А група. Играете с юридическото лице на Велбъжд със сменено име… е това сега Локомотив ли е, Велбъжд ли е, или нещо трето? На всичкото отгоре си сменихте името на АД-то от Локомотив 1936 на Локомотив 1926..

      Започвам да имам усещането, че не си съвременник на тези събития, ами си някое пишлеменце прекалило с енергийните напитки.

      • ъзроденият Ботев (Пловдив) със сигурност ще продължи участието си в българския футбол от “В” група. Това стана ясно преди малко, след като управителният съвет на Металик (Сопот) прие клубът да се обедини с Ботев и по този начин “канарчетата” получиха правото да започнат от “В” група през сезон 2010/2011. Заседанието започна в 18:30 часа и продължи около 20 минути. Точката за вливането на Металик в Ботев бе приета с пълно мнозинство – 16 човека гласуваха “За”, а нито един “въздържал се” или “против”. Така остава единствено на 25 юли (неделя) на събрание на членовете на Сдружението Ботев Пловдив да бъде прието Металик да се влее в пловдивския клуб, което вече е само формална стъпка.

        Преди днешното заседание имаше съмнения от фенове, че от страничен натиск, ръководството на Металик няма да приеме вливането в Ботев.

        В следващите пет години Ботев и Металик ще си сътрудничат финансово, с екипировка, мачове и други. В следващия сезон най-вероятно две от домакинските срещи на Ботев ще бъдат в Сопот, като по всяка вероятност един от тези мачове ще е срещу Левски (Карлово).

        След приемането на решението председателят на УС на Ботев Марин Бакалов благодари на председателят на УС на Металик Румен Рачев, че е спазил думата си, както и на останалите членове на сопотското сдружение. Бакалов изнесе кратка реч, която бе посрещната с ръкопляскания от феновете на “канарчетата”, които бяха пристигнали в Сопот./БЛИЦ

        • Последно кога сте създадени и вие Металик ли сте ? Защо се налага да почвате от окръжните групи и се разменяте с Металик? Можеш ли да отговориш тъпако?

          • Създадени сме 1912 година.
            Не сме Металик.
            Нямаме по това време лиценз за А група и затова започваме от аматьорите.
            Тъпак е човекът, койте те гледа от огледалото.

  14. Кой държи правата на шестте бахура???

    Не може да се седне на маса с мезета(бахури, луканки, салами, кЮфтета) без да се пита гениалният Радо Кошински, сложил на масата 6:0

    • Не можем да отнемаме на хората мезетата. Просто преди да започнете да се храните благодарете на Радо, че пое Ботевъ и ни дари с вечни шест бахура.

      Задължени сме на Радо за обилното мезе, благодарете му задължително!

  15. ЦИГАНИ,МРЕТЕ В ЗЛОБА И НИЩЕТА

  16. 10

    БотевЪ 2011 Сопот ми е интерес и след като Зингаревич ги фалира как ще се прекръстят 😂😂😂

      • Точно вие създадените през 2011 с лиценза на Металик да говорите за Велбъжд в меко казано смешно 😂😂😂

        • Пълни глупости. Металик и до днес си го има, няма как да сме му взели лиценза. Просто се разменихме с Металик – ние започнахме от В група, а те отидоха в зоните, за което им беше платено.

          • Хахахха ми то и Велбъжд до днвс то има глупак

          • Само че сега е ОФК Велбъжд, което е съвсем различно от ПФК Велбъжд. Все едно да твърдиш, че ЦСКА- и ЦСКА 1948 са еднакви.

        • Хайде сега като много начетена циганка покажи протокол от 2011 г и дали е взет лиценз или е купено право на участие!
          ПП Държавен вестник закри тумор кюнец.Чергари кюстендилски преселини на лаут фес джамия 😁😁😁😁

          • 1
            6

            Задавам ти елементарен въпрос! Защо БотевЪ купи лиценза на Сопот ? Защо отборът трябваше да си смени името и да започни от окръжните групи и за да не започне от там купи лиценза на Сопот? Кои отбори започват от окръжните групи? Айде тъп папагал след като си толкова умен отговори на това

          • Тъпия папагал не може да ми отговори на въпроса 😂😂😂😂

          • Човека да не виси като теб по цял ден да омирисва! Затова пък ще ти отговоря аз… всъщност не, няма да ти отговоря, защото си плешив комплексар, заради който не си струва да си търкам бутоните на клавиатурата!

          • Хахахахха всъщност нямаш отговор и трябва да кажеш, че сте нов отбор хаха за това няма да отговориш тъп папагал

          • Виж по-горе ма циганке.Няма лиценз купен,не сме почнали от окръжните ма ферхумде.Вдигни тъшаците на турския фес за да видиш,че света не се върти около теб ма! Ся ако не ми отговориш до 1 минута значи няма с кво да ми опонораш нали?!? Аааа извини ме ако не отговориш значи извършваш полезна за обществото дейност като бръмчиш от казан на казан да се нахраниш 😁😁😁😁

    • 12

      Ще се прекръстим на Спорткуб Пловдив и ще се гордеем, че сме били Локото с 13:2

      • АБИ, НИЙ НИ МОЖИМ ДА СЪ ПРИКРЪСВАМИ!!! НИЙ СТУЛЮПИНЦИ МОИМ ДА СЪ ПРИИМИНУВЪМИ!!!!….МОАМИДАНИТИ НИ МОАТ ДА СЪ ПРИКРЪСВЪТ!!!

  17. Home Локомотив Пд
    Локомотив Пд
    От BgDerby: Солидна оферта от Кипър клати стола на Томаш в Локо (Пд)?!
    13.12.2023834 76
    След класиката на “смърфовете” над Пирин Благоевград треньорът на “черно-белите” намекна за раздяла с клуба. Сашо Томаш направи много за тима от парк “Лаута”, но явно не беше отценен. Специалистът има много сериозна оферта от гранд в първенството на Кипър и е пред раздяла с Локо.

    Цялата новина прочетете ТУК>>>

    76 КОМЕНТАРИ
    МАНЛИХЕР КАРАБИН АДЖАСАНСКИ…….С КЛОАКОМУТИФ Ф СЕРСЕТУ:))) 15.12.2023 At 2:03
    1 2
    ДУБРЕ ДЕ, ТОЛКУВА ЛИ НЯМА МАНГИ ЗА ВАЗИЛИН, ЧИ НАШТИ АПАПИ ДЕТ ГИ КЛАТИФА НА СУХУ, ВЪФ ВРАЦА ТЪРПЯХА С БАХУРИТИ В ДИВИЯ СЯЛУТУ ПЪТ 500 КМ?!!!………АМИ ТАЗИ НОШ??? ОШТИ 500 КМ С 4 БАХУРА Ф ДИВИЯ??? ТУВА ВЕЧИ Е МАЗУХИЗЪМ! НИ ГУ РЪЗБИРЪМ!!!!……….ДА ИДВЪТ ЛИВЕНТ АГА И ЗЕКИ БЕЙ И ДА КУПУВЪТ ВАЗИЛИН, ИЛИ ПУНЕ ИДИН СЪНДЪК ГРЕСЧИЦЪ, ЧИ НИ СЪ ТРАЙ! ПУФ ПАФ!:))))))))))))))))))))))))))))))

    ШАБАНА, АПАПА ОТ АДЖАСАНА😃😃😂 17.12.2023 At 18:58
    1
    НЯМА, ТИ КВО СИ МИСЛИШ??? СЛЕД СЕКИ МАЧ ПУ ДВА САНДЪКА ГРЕС……. КРЮШО ДА НИ Е РОКФЕЛЕР???..

    МАЖИ ТАМ СЪС СВИНСКА МАС И СТИСКЪЙ ЗЪБИ!???….СКОРУ МЪКИТИ ША ПРИКЛЮЧЪТ!! ПУФ, ПАФ!:))))/))))))))

    Анонимен 15.12.2023 At 0:25
    2 1
    Стоян канара каза, може през 1912г. нашия сайбия да е бил на 11г. но е започнал да лъска бастунчето още от 6 годишен ва да гоейба.

    4erno beli SPERMOQDI 14.12.2023 At 20:17
    1 1
    тая гей банда си я слагам на кура,боли ме фара!!!

    Шанко стрелочника😂 14.12.2023 At 11:56
    3 2
    Пичове,Томаш даде всичко най-добро от себе си за успехите на Локо. През целия си престой той бе отдаден изцяло на каузата “Локомотив” Не допусна отбора да си понижи формата и в някаква степен успя да го надгради. Дълго време отборът беше начело на класирането и то в условията жестока конкуренция. Работите обаче тръгнаха зле след проблеми в клуба дошли от най-високо място. Т.е. потвърди се старата максима,че ” рибата се вмирисва първо откъм главата” Само,че както винаги става започват да я чистят най-напред откъм опашката?! Според мен не трябва да се плюе по Томаш.
    …………МОНОЛОГ……………
    Крушарски на себе си:
    ……………………………..
    Много скучно време,
    дявол да го вземе!
    Види се, и тоз сезон
    ще ни връчат биберон.
    а би трябвало полусезона
    да изпратиме на трона
    Но анадолската ни драма
    стана тъй безинтересна
    Не е честно!
    Нека БФС-то се поздърпат малко —
    после работата лесна:
    бързо аз ще ги спася
    след като ги … оглавя!

    ЕВН ПЛОВДИВ 14.12.2023 At 1:52
    7 1
    Вижда ме,че доста са се разсписали фенове на Локомотив !
    Така като сте почнали да отговорите само – Тока кога ще си платите ? 4 мил. към Нап ,кога ще платите ? Ами забавените с повече от 3 месеца заплати , кога ще платите ?
    И не на последно място, Павката Колев последно ще напуска или няма да напуска ?

    Анонимен 14.12.2023 At 8:27
    2 7
    А на майка ти кога ще платят,че много дашна била

    Петкова 14.12.2023 At 8:54
    2 4
    8 милиона са руско мекере

    Проект Пеевски 14.12.2023 At 15:52
    1 1
    50 млн завъртяхме държава за да съществувате душички бедни ! Господ не забравя … а хубавите неща стават бавно …

    КАРАБИН РЕЗАКОФ КЛОАКОМОТИФОФ УТ АРДИНУ😃😂😂😃😂😞 14.12.2023 At 0:20
    5 3
    ТЕМНИ ОБЛАЦИ СА НАДВИСНЪЛИ НАД НАШИА ЛУБИМ СТУЛЮПИНСКИ КЛОАКОМОТИФФ!! ПУФ ПАФ!!!

    НАЙ-УБИЧАНИЯ УТБОР ОТ РОМИТЕ В БЪЛГАРИЯ- КЛОАКОМОТИФФ😉😃😂😂😂 14.12.2023 At 0:10
    4 3
    ПОСЛИ ШТО НЯМЪЛУ БАКЪР??? СЯЛУТУ СТУЛЮПИНУУ ТУКАНКАНА И ФМЕСТУ ЗА ТРИНОРА ГУВОРИМ ЗА КОЛОСЪТ НА ПЛОВДИВ, БОТЕВ!!! СТРАМ НЯМЪТИ БЕ АРТЪКПЪРТЪЦИ, БИГОМ ПУ КАЗАНИТИ!!! ПУФ, ПАФ:)))))))

    Курчагин 14.12.2023 At 8:58
    3 5
    Със стадион и с пари сте същите руско помашки измекяри

    ст ,,Христо Ботев ” кв Каменица 1 ,,ШИРОК ЦЪНТЪР” локомотивски МЪРШИ 13.12.2023 At 23:47
    5 3
    Никога няма да се интегрирате СТУДЕНО ОПУШЕНИ МИСИРИ

    Анонимен 14.12.2023 At 0:27
    2 5
    Утре идват парите за стадион Локомотив- 42 милиона. Вече не се чува от бултрас как нашият стадион няма да стане. Трудно ще го преживеете, но сме ви закалили добре с Петата и бахурите. Сега просто ще ви натикаме в седалището и стадион Локомотив…

    Рачо 14.12.2023 At 4:13
    4 2
    Утре по кое време ще дойдат че да дойдем да чакаме?

    Истината 13.12.2023 At 22:51
    5 7
    Аз пък имам само един въпрос към Андрей Спасов (Фекала) и неговия любовник Любомир Минчев (Бонка от ПД24) които висят все в тоя КЕНЕФ:

    Какво е станало през 1912 освен че основателя на БотяфЪ6 е навършил … 11 ГОДИНИ … и е потънал Титаник?

    Благодаря предварително, момчета (или каквито там се определяте)….

    Тъп буфере! 13.12.2023 At 23:39
    7 2
    ЗАЩО НЕ СИ МАХАТЕ ЦИГАНСКОТО ИМЕ ЛОКУ И КОГА ЩЕ СЕ ПРЕКРЪСТИТЕ С ИМЕТО СПОРТКЛУБ?
    СПОРТКЛУБ – ЛОКУ резултат 13 на 2.
    КАК ЦИГАНИТЕ СА БИЛИ РАСИСТИ ИЛИ МАЙ БЕШЕ ОБРАТНОТО?
    КАКТО КАЗВА ЗУМЕТО:
    – ДЕЙБА ВАШАТА МАМА ЦИГАНСКА, ДЕЙБА!

  18. ОТ УИКИПЕДИЯ:

    „ФК`13“ („Футбол Клуб 13“) е софийско футболно сдружение, съществувало самостоятелно в периода 1909 – 1944 година.

    Двукратен носител на Националната купа (Царската купа) – 1938 и 1940 г.

    Началото на ФК-13 е положено през пролетта на 1909 г. Български ученици, учещи в Галатасарайския лицей в Цариград, сформират футболен отбор. Наименуват го „Савата“ в чест на Сава Киров – един от пионерите на спорта в София, а също така и основател на клуба. След края на учебната година учениците се завръщат в София.

    Клубът е основан официално през месец октомври 1913 г. Погрешно се смята, че цифрата 13 е заради годината на официалното основаване на клуба. Тази цифра е заради 13-те ученика, основали тима през 1909 г.

    ФК-13 заедно със „Спортист“ от Варна са основоположниците на клубния футбол в България. Наричани са „ветераните“.

    • И къде точно се състезава този футболен клуб? Не го виждам в нито едно първенство от ППЛ до зоните…

    • ЗАЩО НЕ СИ МАХАТЕ ЦИГАНСКОТО ИМЕ ЛОКУ И КОГА ЩЕ СЕ ПРЕКРЪСТИТЕ С ИМЕТО СПОРТКЛУБ?
      СПОРТКЛУБ – ЛОКУ резултат 13 на 2.
      КАК ЦИГАНИТЕ СА БИЛИ РАСИСТИ ИЛИ МАЙ БЕШЕ ОБРАТНОТО?
      КАКТО КАЗВА ЗУМЕТО:
      – ДЕЙБА ВАШАТА МАМА ЦИГАНСКА, ДЕЙБА!

  19. Лъжа – 1
    рашо не е навредил по никакъв начин на школата.
    Истината – навредил е и то много, заради това , че в школата бяха решили , че синът му не става за вратар
    Лъжа – 2
    рашо с действията си не е прогонил нито един треньор от школата заради сина си
    Истината – прогони и треньори и футболисти със любезното съдействие и на други “големи Ботевисти ” и школата зацикли след неговите действия
    Лъжа – 3
    рашо е голям Ботевист, защото големите Ботевисти не вредят на любимия си клуб за сметка на лични интереси
    Истината – … тя е ясна …

  20. Факт №1 – Дори в силно консервативна страна като Англия, някои футболни клубове от елита стилизираха емблемите си, за да са в крак с времето. На прима виста се сещам за Арсенал и Кристъл Палъс. Английската федерация също стилизира емблемата си.

    Факт№2 – Сегашната емблема на Ботев е много, много грозна. По всички правила на дизайна, е тотален олд скул. Ботевист съм, не мога да си кривя душата.

    И един Подвърпос към Истина№1 се налага от самосебе си някак. За какъв период е предоставилно Сдружението марката /емблемата/ на клуба и безвъзмездно ли е направено това ? А, те станаха два въпроса.Но да спрем дотук.

    Честно казано, не зная какво спира Клуба да направи конкурс за нова марка/емблема/ и да си развива спокойно търговската дейност.А не да чака от Сдружението да им предоставя нещо и да извива ръце/евентуално/ ?! Аз лично съм За нова емблема. Тази “мишена” не ми харесва, а и не само на мен, като коментираме въпроса с приятели и нормални “несдружени” фенове.

    Поздрави и САМО БОТЕВ !

    • Подкрепям. И мен тая емблема не ме кефи ич. Отдалеч мяза на емблемата на лондонското метро.

      • Пичове, нека това да е най-сериозният проблем за клуба!

        • Да, хубаво е това да ни е единствения проблем.

  21. Бахахаха, радост за окото е плешивия хомлес как се е възпалил рано отзарана все едно са му казали че лилавата му баба Гюлфие от Кюстендил е умрела и му е оставила в наследство само 40 сантиметровия си пластмасов кур, майка ти дейба плешива удушена.

  22. Питай каква е вашата емблема,сравни я със немски отбор.И се разберете,кой ви е бащата,майката,давиебамайката майката,локоциганска.

  23. За отрицателно време няколко коментара от Станислав Мърков,мрънкаща.Ти си срам за всеки различен от теб,психясал мизерник.

  24. Аз не знам кво толкова ми се джигерите с тая марка (емблема), след като това е най-грозното творение, измисляно някога от пернато нечифтокопитно! Това е нещо средно между пътен знак и етикет на сливова (от славното комунистическо време), а защриховката в жълто и черно е ебати недомислието: никак не се връзва нито стилистично, нито символично и естетично с червения геврек… Да не говорим, че тия от Рапид Виена винаги могат да ви осъдят за плагиатство! Хубава или лоша, емблемата, която остана у Христолов си е МАРКАТА на оня Ботев (АФД Тракия), който светът познава от 1917 г. Тоя 6:0тяфъ е от 2010, при това с най-грозната емблема, създавана на открадната от работодателя незаконна петминутка от рогошките алкохолици и левочевските пътни работници по на три ракии…

    • Хубава или грозна, поне имаме някаква емблема. А вие имате просто едно Л – колко да е трудно да измислиш Л? Да не би пийняците да са го предложили?

      Хайде сега ми обясни, защо на екипите на шампионския отбор на Локо пише 1936? Това друг отбор ли е или е същия като сегашното Локо 1926?

      • Ми то дали Локото е от 1926 или 1936 г. няма кой знае какво значение- важното е СЪДЪТ да те признае. А вие с тая измислена 1912 г- кажи ми, кой съд в СВЕТА ще признае нещо надраскано на лист хартия от 10-12-годишни пишлигари, КОЙ??? Хеле пък, онова аутистче на 10 години и 3 месеца дето станало играч, па и домакин, па и носач на парцалената топка… хахах… Неслучайно наскоро журналстът Георги Банов каза по телевизията, че ФИФА признава за най-стар български клуб С ИЗРЯДНИ ДОКУМЕНТИ АС1913. Това е. Останалото е разтягане на локуми по селски вечеринки. Ма то на тея локуми освен пернати безмозъчни друг никой не се връзва…

        • Дали са ни изрядни документите или не, това не може някой форумец или някой си пристрастен журналист да го каже. Важното е, че винаги е било 1912! Винаги! Винаги! И има множество доказателства, не само учредителният протокол. Има запазени статии от пресата от 1937 година, когато клубът е празнувал 25 години и т.н. и т.н. Не е като в един друг клуб – 1936, 1926.. спокойно може да си сложите 1919, заради Велбъжд.

          А това са ФИФА.. поредната малоумна измислица! Ботев Пловдив е най-старият функциониращ клуб в България, което е признато от голямото мнозинство. Това, че на теб, на Венци Дебелия или на Георги Банов, не ви харесва, си е ваш проблем.

          За едно нещо обаче съм съгласен. Разтягаш яко лукуми… ако са опорки е едно, ако обаче наистина вярваш, значи в главата ти няма много съдържание.

  25. Чакай ся тази марка не е ли създаденя 2010та или 11та ? Съответно и клуба, защото стария фалира и емблемата е в ръцете на Христолов !

    • Страшно си забавен Къциии… знаеш ли колко различни емблеми са имали и Ботев, и Локомотив, че и всички останали отбори? В ръцете на Христолов няма абсолютно нищо. Старата емблема беше в НАП, а след това беше изкупена обратно от клуба.

      • Кажи , защо сте с ново дружество и име тогава ? Кажете истината глупаци! Този отбор е създаден 2011та година и за това сте с ново име накрая с Ъ

        • Господин юрист, имаш ли идея колко пъти футболните клубове в България са преформатирани? През комунизма се е случило няколко пъти. След това в началото на демокрацията бяха юридически лица с нестопанска цел. След това законът наложи да станат АД-та.

          Да, АД-то на Христолов фалира. Клубът използва вече съществуваща регистрация, за да започне начисто. И за да е честно, клубът започна от В група и се изкачи по спортен път до първа лига.

          За разлика от един друг клуб, на който си фен и който никога не се е класирал от Б в А група. Или бъркам?

        • Нещо друго, което е добре да знаеш. През комунизма Ботев на два пъти е ваден от първа лига, където се е класирал по спортен път, за да може на негово място да играе ЦСКА, защото армейците не са успели да се класират. След това Ботев си тръгва от долните дивизии, за да се изкачи до първата лига. Супер нали? А някои хора тук ни обявяват за любимци на партията.

          Също така партията обединява двата силни пловдивски отбова в един през 1967 година, когато Ботев става шампион, тъй като те започват твърде често да печелят трофеи и пречат на столичните. Обединението между Спартак и Ботев не е било по желание на хората в двата клуба, нека да е ясно! Нали се сещаш, че в един отбор могат да играят само 11 футболисти, което значи че останалите 11 горят! Та така…

    • Малките букви в началото на думите, показва невероятния ви комплекс от: 1. Великия Ботев – поета революционер Христо Ботев; 2. Големия “Ботев” – футболен отбор от град Пловдив и 3. Русия – Освободителката на България!!! Освободителка от поробителя Османска Турция, ваш изконен приятел и благодетел, г-да мангали! Освободителка от кафявата чума, която копирате, но не с кафяви ризи, а с черни потници! Освободителка от човешкия боклук на днешния ден, пред който се прекланяте! А, че сте от “маалата” това е ясно на всички!

  26. 1
    2

    Миноритарен собственик!😂😂😂😂Рашо Стафунски и Гиздака напълно изкукуригаха 😂Какво ни го набиват това какъв собственик са те на кое…Колко пари дават, колко събраха за дълга ?
    Най големите виновници за най срамната загуба след смешните футболисти имат очи да говорят
    Те били извора ,нещастници с болни амбиции, закривай

    • Какви Стафунски и Гиздаков те гонят? Собственик е сдружението. Днес те го представляват, утре може да се сменят и други хора да поемат това задължение.

      Няма нужда да си показваш нивото в коментарите, ако то не е особено високо. Гледай си там Локото да не го закрие бай Крушарски, че сте на ръба и в момента се спасявате само с китайските пари за сега… и ще видим до кога.

  27. 1
    3

    1912 или 1917.
    Ботев.
    Тракия.
    Ботев.
    Ботевъ 2011.Сопот.

Коментарите са затворени