Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов алармира, че от Централата водят действия, с които да оставят на поста подалия оставка шеф Борислав Михайлов.

„Какво трябва да се случи? В момента аз призовавам Търговският регистър да изиска Михаил Касабов да бъде вписан като изпълняващ длъжността на президент на Българския футболен съюз до провеждането на Конгреса, защото това не се случва, а оставката е подадена от Борислав Михайлов, гласувана е от Изпълкома, избран е Михаил Касабов като временно изпълняващ длъжността „президент“ и той трябва да бъде вписан задължително. Призовавам още един път Търговският регистър и Михаил Касабов да отидат и да се вписва, както беше предният път, на предната оставка, когато той беше вписан. Идентична ситуация, а сега защо не се случва? Това са въпроси, които трябва да се зададат към ръководителите, но всички знаем защо не се случва. Защото искат да си останат, да държат нещата и да не ги пускат или на Конгрес да обжалват и това означава, че Борислав Михайлов си остава на поста, защото обжалват и така се забатачват още повече нещата, но едно е важно, че ние нямаме отказване, но Михаил Касабов трябва да бъде вписан и да отиде да се впише.

Просто тези хора, които управляват, виждат, че властта и свободата не искат да я пускат и да я дават. Това е единствената причина, плюс факта, че не искат да признават какво ниво стигна българският футбол и след толкова години на автокрация и един човек да управлява и да нарежда всичко, стигнахме до това дередже. Сега, когато се дава правилният пример и покрай събитията, които се случиха миналата година, се вижда за какви хора става въпрос. Аз и моят екип се опитваме да кажем и да покажем сега в тази ситуация какво трябва да се случи, а то е Михаил Касабов да бъде вписан. Той сам може да отиде да го направи и след като Касабов се впише, става следното – той свиква Изпълком, правилният Изпълком, легитимен Изпълком, правят дневен ред на Конгреса и той да се проведе на 15-и март. Има време това да се случи и той да се проведе по правилния начин“.

Лошото в ситуацията е, че заради редица ходове, маневри, тарикатлъци, схемаджийство, затова сега сме стигнали в тази ситуация, когато всички искат правда и нещата да се случват по правилния начин, човек виждайки, че тези хора не реагират на добрите думи и това, което обществеността ги кара да направят, ти си принуден, който и да е, дали Георги Градев, дали аз, дали някой друг, да призовава Прокуратура и съдилища да се намесват. Хора, добрите думи нищо не правят в момента. Трябват действия и оттам идват тези реакции и призиви за намеса на Прокуратура, Съд, Търговски регистър, за да може един път завинаги да се приключи това и да започне да се гради“, заяви Димитър Бербатов в Благоевград по време на откриване на спортна зала в родното му училище, кръстена на негово име.