Първият опит за вписване на покана за провеждането на извънреден конгрес на Българския футболен съюз завърши с фалстарт. От Агенцията по вписванията не останаха удовлетворени от подадените от централата документи и издадоха указания за допускането на обявлението. Изпълнителният директор на централата Борислав Попов заяви, че днес по обяд указанията са били изпълнени.

“Получихме указанията на 5 януари. Срокът за представянето на новите документи е 10-и същия месец, но ние днес около обяд подадохме поисканите от Търговския регистър документи и очакваме неговото решение. Не е налице отказ, а просто стандартна процедура предвидена в Закона за представяне на допълнителни документи при необходимост”, заяви Попов пред БНТ.

“В момента нямаме притеснения за провеждането на Конгреса на 15 март. Подготвени са документите както за излъчването на делегати, така и за съответните други процедури. Очаква се заседание на Изпълнителния комитет на БФС, на което те да бъдат одобрени, а след това и разпространени по клубовете”, каза още изпълнителният директор на БФС.

Той заяви, че според Устава на БФС не се изисква вписването в Търговския регистър на обстоятелството, че Михаил Касабов е изпълняващ функциите президент на централата, след като Борислав Михайлов подаде оставка на 27 ноември.

“Уставът предвижда две хипотези за заместване на президента. Първата е в случаите, когато той отсъства по някоя законно установена причина – заболяване или дългосрочен отпуск. Тогава той сам определя кой да го замества. В другата хипотеза, когато той е подал оставка, това заместване се определя от Изпълнителния комитет. Но нито в единия случай, нито в другия се налага вписване на заместващия президента”, поясни Борислав Попов.