Капитанът на Локомотив (Пловдив) – Димитър Илиев – сподели мнението си за представянето на “смърфовете” през 2023 година и очакванията си за 2024 година. Ето какво каза той в интервю за „Мач Телеграф”.

Каква ви е оценката за представянето на отбора?
– С оглед на класирането и актива от точки мисля, че можем да бъдем доволни. Поставихме рекорд! Да, последните резултати са незадоволителни, но това го има във всеки отбор. Има обективни и субективни фактори, които повлияха и доведоха до спада в играта на отбора. Като цяло мисля, че от класирането и точките, които събрахме, можем да бъдем доволни.

Кое е събитието на годината?
– Най-ярко в съзнанието ми от тази година се запечатаха протестите срещу БФС и това безумие, което се случи в София в средата на ноември. Да се надяваме, че това ще повлияе по някакъв начин и ще отлепим от дъното. Най-вече като резултати и представяне на националния отбор. Иначе ще помня и рекорда, който постигнахме с Локо Пд. Историческо постижение, което много големи генерации и отбори не са успели да го постигнат. Но сам по себе си той няма да има такава тежест, ако не сме постигнали целите си. А именно класиране в Европа. Имаме потенциал това да го постигнем.

Коя е личността на годината?
– Трудно може да се определи личност на годината във футбола. Може би това трябва да бъде Илиан Илиев, защото отборът му е на първо място в класирането. Имайки предвид, че те не са с огромен бюджет, постигнаха добри резултати под негово ръководство и Черно море е първи. Може би наистина е един от фаворитите. Освен това той пое националите и може да кажем, че се откроява.

Какво очаквате от 2024 година?
– 3а 2024-та очаквам Локо Пд да се стабилизира най-вече управленчески. Виждаме, че почти няма момент, в който да е спокойно и да няма трудности и проблеми. Надявам се това да се подобри през идната година. Дано нещата да се нормализират и отборът да продължи развитието си. Трудно ще се задържат най-добрите футболисти, но това го има навсякъде по света. Няма как да се сърдим, ако някой предпочете да си тръгне и да търси по-добро развитие. През последните 5-6 години Локо Пд показа, че може да се справя и да преодолява трудностите. Говорим за отбор с история и може би най-вярната публика. Аз съм спокоен, че Локомотив ще продължи да се развива и да бъде фактор в първенството.

9 КОМЕНТАРИ

  1. Митко Дуспата!Някой помни ли къде,колко години и колко мача изигра този некадърник?Срам.Освен във Велбъжд, другаде не може да вирее.

  2. 5
    1

    АЛо Една гейбанда няма да ми дава наклон на оная работа

  3. 1
    1

    ТОС НУГУ НЪ Е ЕВАЛ САНО КАТ ГУ ВИДЯ СА НАСИРВАМ ВЪФ ГАЩИТИ

  4. 5
    1

    Четете между редовете

    Локо Пд да се стабилизира най-вече управленчески

    Виждаме, че почти няма момент, в който да е спокойно и да няма трудности и проблеми.

    Трудно ще се задържат най-добрите футболисти

    Няма как да се сърдим, ако някой предпочете да си тръгне и да търси по-добро развитие.

  5. Да се стабилизира управленчески? Психологически кога?

  6. 9
    1

    Депресията е състояние, което се характеризира с ниско настроение и нежелание за активност, имащи негативен ефект върху мислите, поведението, чувствата, светогледа и физическото благосъстояние на даден индивид. Депресираните хора могат да изпитват тъга, тревожност, празнота, безнадеждност, безпомощност, вина, безполезност, раздразнителност, безпокойство и други.

    • 2
      8

      И 6 парцала влизат бързо…, баси…, ами ако не бе в депресия…?

      • Това ли можа да запомни с пилешкият си мозък?Ми стига ти!

Коментарите са затворени