Асеновец се раздели с досегашния си треньор Веселин Филипов. Ръководството изказва благодарности на Веско Филипов, под чието ръководство отбора се утвърди във “В” група, след завръщането си от “селските” групи.
Под негово ръководство, асеновградския тим игра два и половина сезона, завършвайки веднъж на пето и два пъти на осмо място в Югоизточна Трета лига.
„Приключих отношенията си с Асеновец. Анализирах задълбочено плюсовете, минусите и достигнах до окончателно решение. Не виждам възможности, чрез които да допринеса за развитието и надграждането на отбора. В следващите месеци до лятото ще се отдам на почивка и ще си направя равносметка на изминалите два и половина сезона. След това ще видим накъде ще продължа. Пожелавам на Асеновец и новия му треньор успехи и здраве на футболистите“.
Бившият треньор на Асеновец Веселин Филипов
Начело на тима застава доскорошният футболист в клуба Йордан Ковачев. Новият старши треньор е уредил вече 4 контролни срещи с отборите на Атлетик Куклен, Свиленград, Секирово и Оборище Панагюрище, като се търси съперник за още една контрола до началото на сезона. Заедно с играещият треньор Веселин Филипов, отборът напускат и Пламен Коларов, Мирослав Кайряков, Мутлу Алиев, Никола Праматаров, Реджеб Халил и Димитър Законов, който премина в Дунав Русе. През лятото асеновградския тим се раздели с други трима важни играчи – Васил Гуджев, Александър Христев и голмайстора Тодор Тодоров. В момента се работи по селекцията, като се водят преговори с футболисти със солиден опит в професионалния и аматьорски футбол.