Бившият национал на България Страхил Попов е отказал да премине в Ботев (Пловдив), съобщи “Мач Телеграф”.

Защитникът, който в момента играе за турския Юмраниеспор, е бил предложен на треньора на пловдивчани Душан Керкез.

Босненецът веднага е харесал изявите на Попов и е поискал да го доведе на стадион “Христо Ботев”. Попов обаче е отказал с мотива, че иска да завърши договора си с турския клуб и ще се бори за нов контракт. 33-годишният шампион и носител на Sesame Купа на България с Литекс дори има планове за бъдещето си, след приключване на кариерата си. Той смята да стане мениджър и да работи с български и турски клубове.

Попов играе в Турция вече седем години и има много добри позиции и познанства в местния футбол. Той започна кариерата си там през 2016 година, когато бе продаден от Литекс на Касъмпаша за 1,5 милиона евро. За три години с екипа на този отбор той изигра 125 мача и отбеляза 1 гол. През 2020 година премина в Хатайспор, а след още две години на Еюпспор. През есента на същата година премина в Юмраниеспор със свободен трансфер.

През ноември той влезе в идеалния отбор на Втора турска лига, като бе избран за най-добрия десен защитник от всичките 18 отбора.

3 КОМЕНТАРИ

  1. Негово право е да откаже предложението, но да “отреже” може само пискюла феса си, който отдавна е сложил!

  2. 1
    1

    От този футболер със затихващи функции никой не се интересува и той се опитва да си вдига рейтинга на гърба на Ботев Пловдив!

Коментарите са затворени