Президентът на Гигант (Съединение) Добри Козарев сподели пред трибуната на Football24.bg, че е доволен от представянето на отбора през първия полусезон.

Неговият тим финишира годината 4-и в класирането, но е само на 4 точки от лидера Несебър.

“Доволни сме от представянето на отбора. Сред челните тимове сме в класирането, което беше и нашата цел. За момента нямаме цел да влезем в професионалния футбол, но всичко може да се промени в движение, разбира се. Имаме нов кмет в лицето на Георги Руменов – човек, който е доста ангажиран към футбола и го обича, така че с течение на времето доста неща могат да се променят”, обяви Козарев пред Football24.bg.

“Знаете, че имамe и нов треньор в лицето на Манол Георгиев, който е добре познато име в тази група и познава добре както цялата Югоизточна Трета лига, така и доста футболисти. Имаше много кандидатури за нашия треньорски пост, но се спряхме на него, защото според нас е най-подходящ”.

“Доволни сме от работата на предишния треньор, но той сам реши да си тръгне. Нямаше какво да направим. Момчето свърши добра работа при нас. Може би отношенията между него и футболистите не бяха точно такива, каквито трябваше да бъдат. Преди това той бе работил само с юноши. Но все пак показа качества и сме доволни от свършеното, от него”.

“Мисля, че нивото на футбола в тези трети лиги зависи от финансите. Когато има финанси, тогава нивото е по-високо, но когато няма, тогава разбираемо е по-ниско”.

“Не мисля, че е толкова виновно БФС и Боби Михайлов за ниското ниво на тези групи, колкото държавата. Мисля, че държавата трябва да обърне по-сериозно внимание на аматьорския футбол. Тогава може да покажем много по-добър продукт, защото аматьорският футбол е доста добро място за млади футболисти, които могат да направят първите стъпки в мъжкия футбол”.

“В съседна Сърбия, която не е държава от Европейския съюз, видях с очите си младите играчи на какви терени тренират и се готвят, това трябва да се направи и при нас. Мисля, че е напълно възможно държавата да помогне да се развие футбола по третите лиги, каквато е нашата”.

6 КОМЕНТАРИ

  1. Зависта е лош пророк! Всеки завижда на първите отбори,но те са заслужили да са там! В тези отбори се работи сериозно! А стар и нов кмет няма,кмета е само един,или работи,или не! И Недялко Москов и Добри Козарев са добри хора, отдадени на отборите си, познавам ги лично, отборите им винаги ще са водещи, колкото и да не се иска на някои!

  2. Добри ти не беше ли за стария кмет сега защо се извъртя.

  3. Че той и Москов от Несебър няма пари чака от община Несебър точат пари.Дано на тоя му секнат крадливото кранче.Козата и тя точи от общината за Гиганта.Спартак Пловдив президента им пере мръсни пари чрез ФК Спартак.Миризливия турчин!!!

  4. 3
    1

    Общинските клубове нямат право изобщо да мрънкат. Вече десетилетия точат обществен ресурс за да живуркат и всякакви знайни и незнайни спортни хора и футболисти да взимат заплатки без да са развили нищо и без да са създали дори и един футболист. В последните 2-3 години много от селките отбори си направиха школи, като това е още една схема за пари, както от общината, така и от таксите. И пак няма да създадат и да развият нищо – гарантирам. Също с общински пари се плащат банкети и “хонорари” на съдии и т.н, докато същата тази община няма средства за старци, бездомни, деца в неравностойно положение и тн. Така че хора като Козарев и подобните му да мълчат и изобщо да не се обаждат. Когато издържат клуб без общински субсидии и г развият, тогава ще имат право да говорят. Не може да смучеш от общината и да ревеш срещу нея (общината е държавна инстистуция)

Коментарите са затворени