Димитър Аврамов е абсолютен рекордьор по изиграни минути през този полусезон. Той е играл от първата до последната минута на всеки един мач на “Марица”, с изключение на един, в който е заменен и така записва рекордните 1780 изиграни минути от 1800 възможни. Втори по този показател е Веселин Марчев, който е изиграл 1646 минути. Трети са Атанас Ташолов и Соломон Джеймс с по 1566 минути. Стансилав Маламов има 1531.

Веселин Марчев и Стансилав Маламов имат по 6 отбелязани гола във Втора лига, като Марчев има и 3 попадения в турнира за Купата на България. Двамата са най-резултатните футболисти на “Марица” през полусезона. Капитанът Валери Домовчийски има 4 на сметката си.

Веселин Марчев има най-много асистенции за “жълто-сините” през футболната есен във Втора лига. Според официалната статистика той има 5 на своята сметка – само с една по-малко от лидера в тази класация в шампионата. Георги Трифонов има 3 асистенции и се нарежда втори в подреждането за голови пасове за маричани.

Петър Начев има 5 сухи мрежи през есента. Той е бил на вратата на “Марица” 1216 минути в общо 15 мача.

Трима футболисти са получвали червени картони през есента – Соломон Джеймс, Ифеани Дейвид (в един и същи мач) и Свилен Щерев. Всички те са за получени по два жълти.

Милен Танчев е влизал от резервната скамейка 13 пъти, 12 пъти като смяна е влизал Свилен Щерев, а по 10 – Христиан Димитров и Олджай Алиев. Това са хората, на които треньорският щаб е разчитал най-много да променят в положителна посока играта на тима.

Георги Трифонов и Стефан Попов са били заменяни по време на мачове по 15 пъти, Станислав Маламов – 13 пъти, а Мартин Газиев – 11. Атанас Ташолов и Петър Начев пък не са заменяни нито веднъж, когато са започвали като титуляри срещите си от първенството.

Георги Трифонов, Димитър Аврамов и Атанас Ташолов са тримата футболисти на “Марица”, които са били на линия за всеки мач на отбора през полусезона.