ФИФА може много сурово да накаже собственика на Ботев Пловдив Антон Зингаревич заради неправомерни трансфери с непълнолетни африкански футболисти.

ФИФА разследва трансферите на млади нигерийци в Краснодар – Окоронкво, Ндуко и Олусегун.

Трансферът на Олусегун в Краснодар е донесъл на бизнесмена 1.2 милиона евро, според сайта Transfermarkt, а 600 хиляди евро са от сделките на Окоронкво и Ндука. Нигерийците от Русия отидоха в Дания, след това в България, а от там в Краснодар – първо под наем, а след това и с постоянни договори.

Разследването на ФИФА относно Зингаревич и неговите трансфери с непълнолетни африкански футболисти продължи известно време, но вече има резултат и се очаква да има много сериозни последствия за собственика на Ботев, а и самите “канарчета” могат да бъдат наказани.

Според информациите в руските медии, Зингаревич може да бъде суспендиран да се занимава с футбол в продължение на 15 години.

Освен това той ще бъде финансово санкциониран.

Ботев (Пловдив) може да получи забрана да осъществява трансфери в рамките на два или три прозореца.

Още по-тежкият вариант за Ботев (Пловдив) е отнемане на точки от актива, но на този етап това изглежда малко вероятно.

Topsport.bg

40 КОМЕНТАРИ

  1. ШАБАН УТ СТУЛЮПИНУУ С клоакомотиффф ф серсету!:)))

    КАЗАНИТИ ПРАШТЯТ УТ ДУБРО, ПРИПЪЛНИНИ СА, А ВИЙ ТУК В ТЕМИТИ НА ВЕЛИКИЯ БОТЕВ???? МАСКАРИ, БИГОМ ЗА БАКЪР И АЛЮМИН!!!!! НИ ВДЯВЪТИ ЛИ, ЧИ ГО ВНО ВОЗА Е ЗАТЪНЪЛ ДУ КУМИНЯ Ф КИНЕФА?!!! НЕМА ГО ВЕЧИ НАШИА СТУЛЮПИНСКИ ПАРОВОЗ!!! ПУФ, ПАФ, ТУ ТУУУУ, ЗАМИНАВА ЗА КОНДОФРЕЙ!! АКУ ИСКЪТИ ГРЕС ДА СМАЖИТИ ГЬОТУВИТИ, БИГОМ ЗА СУРУВИНИ!!!! АПАПИТИ НЯМАТ ЗА БОБИЦ И ЛЕШТА!!3 ЗАПЛАТИ СА МИНУС!!!КОЛОАКОМОТИФ ПЪТУВА КЪМ НЕБИТИЕТУ!!!! ХАИРСЪЗИ С ХАЙРСЪЗИ! ПУФ, ПАФ:))))))))))

  2. 4
    6

    Опааа…
    Ба тоя свят всичко се връща, селяни нектпани!

  3. 4
    3

    Статията е за мангалският цигански БОТЕВ. Защо мляскаш ЛАЙНАТА, на Буферите.

  4. 8
    1

    Манговците се радват на някакви статии, излязли преди има- няма година и два месеца! Също, като чавета на стара манджа!

  5. 8
    3

    Мечтата на бъдещите обитатели на “Кашона” – шедьовъра на съвременната архитектура.

  6. 6
    9

    Ресторант.
    Чинии с кюфтета.
    Чаши с пепси и ракия.
    Момичета по гащи танцуват.

    -Божо!!!Донеси знамето!!!Донеси водката!!!

    Божидар донася руското знаме и го постила на масата на Зингата и бодигардовете му, налива му водка, носи богато мезе. Започва да попива трапезата с поглед, примлясква жадно.

    -Ъъъ, г-н Зинга, може ли и за мен питие и кюфте?- Зингата скача и посочва Божо с пръст на бодигардовете.- Тоя ли ще ме рекетира, бе!!!

    Божо е бит с шамари и ритници.Зингата сяда доволен.

    -Божо, искаш ли нещо???!!!
    -Не, не, господине, прав сте, всяко псе трябва да си знае мястото.

    Божо се свива на кълбо до краката на Зингата…

    • 10
      2

      И като се събуди установи, че без да искаш си налапал на баща си патлака!

  7. 8
    2

    Такива статии са излезли между 6 и 7.10. 2022г. Всяка година ли едно и също?

    • 5
      1

      Именно. Тая ФИФА сиебаломайката колко бавно пипа.
      Догодина по тва време ше четем как заключенията са почти окончателни и всеки момент се очаква наказание, а циганчетата тук ше се радват, хвърлят гюбеци и празнуват все едно е втори Банго Васил и са им дали още една филия циганска баница по случая.

  8. 3
    6

    Молете се, фенове на Ботев, да не ми вземат правата за футбол. Без мен на два бели коня се завръща Радо Кошински(180 кила)и ви чакат нови шест бахура(6-0) от Локомотив Пловдив!!!

    Това е управлението на феновете на Ботев, много по- срамно от времето на Димитър Христолов. Молете се…

  9. 3
    8

    Преди има-няма 13 години един друг ги закри барабар с емблемата. Сега и Цингата ще си замине за Сибир с рапидвиенската емблема и ко стаа? Бе пак ли жъ съ напъъме да рисуваме емблеми… Аман… анаааа…

    • 9
      3

      Единственото закриване на пловдивски отбор е документирано в Държавен вестник.

      • 5
        6

        Да другите фалираха 🙂 и създадоха нов отбор през 2010 с ново и еме и емблема и взеха лиценза на Металик Сопот 🙂 лошо е когато говориш за другите , а не гледаш себе си 🙂

        • 8
          3

          В Държавен вестник не пише нищо за Ботев Пд обаче.Там са публикувани само материали за Локомотив Пд-закрит и Велбъжд Кюстендил-преименувн.

          А сега си еби путката майна лилава и ходи души пръдните на Крушарски.

          • 3
            9

            А сега да ти еба путката майна селка жълТУРСКА кажи защо сте с нова емблема , име и взехте лиценза на Сопот? Хаха тъп тъп ама ти си най-тъпия жълТУРЧИН

          • 3
            6

            Същия този Крушарски с който Локомотив ви би 6:0 и ги еба на финала

          • 4
            6

            Държавен вестник пише блядовите вън от България

          • 1
            3

            Изгрев бойски изрод,защо само вие жълтите изроди имате в центъра на комплекс Изгрев(по-точно квартал Столипиново) фен клуб ,а!?Явно преселниците от харманлийските села са с цигански корени и това ви сдружава с мангалите от Столипиново! Педльо,както и да въртите ебаните си засници ,не можете да изложбите нормалните хора,че не тече във вените ви циганска кръв!

          • Това е защото обичаме да го поемате от центъра, Манго!
            Марш в кофите!

        • Вие мангалите, само можете да берете /вземате/ без пари каквото и да е!Ботев КУПИ лиценза на Металик Сопот. Не докараха отбора барабар с шефовете и чистачките, да им нахлузят фанелите и да кажат, “Това е Ботев, не Металик”, както направихте вие с Велбъжд!

          • 1
            3

            Кажи малко така ли било 😂😂😂 я прочети статии от тогава да видиш , че Ботев се обединява с Металик !!! Глупак дори историята не си знаеш! Кажи малко защо се пишете 1912 след като сте зъдаде и 2010та ?

          • Ицо ли си Мицо ли си 😂😂😂 колко ти жалък живота щом един гол от центъра е единственото нещо на което се радваш и си мислиш, че може да ни засегнеш 😂😂😂 ако ще и 20 гола от центъра да вкарате петата и 6 кура от гъза няма да можете да си изкарате 😂😂😂 глупак хахахаха

  10. 3
    7

    Еееее, пак ли жа одим по паланки, пак ли жа ядем във кенефа гофната.
    Цингата жа ни шиба яко.

    • 3
      5

      Не бери грижа за гордоста на Селата, ние сме свикнали.

  11. 5
    6

    – Божо защо плачеш?
    -Велизаре как защо!? Зингата го наказват и ще остави Ботев!
    -А, ама оти тва да е хубаво, бре Божо?!
    -Няма да ни бие повече, не помниш ли колко ритника ядох заради проклетия руснак!!!???
    -А, ти и тогава плака и сега плачеш, много ни малтретираше вярно Зингата.
    -И пълно мълчание, Велизаре , да не излезе някъде че ревем кат жени. Малко ни е, че все бягаме от боя, та сега и това…

    • 7
      1

      Станиславе, Къци пасти да яде пред тебе, гений плешив.

  12. 15
    3

    Едни търгуват с 500 кила кокаин, но медиите мълчат като женски полови органи, въпреки, че Европа гърми, други намерили руски източници да ни занимават с трима непълнолетни. Защо не ни запознаете какво пише в руските медии за войната в Украйна или за онази четиричасова среща на Путин с медиите? Курви недоклатени, това сте българските медии.

  13. 6
    14

    Емблемата и марката , и отборът ботевЪ са на Зингата, това е бащиния. Така че ако го накажат 15 години без футбол Зингата, в превод това означава 15 години и без ботевЪ. А след 15 години почват от А окръжна и лека по- лека се изкачват нагоре, до новото закриване или наказание на Зингата.

    Прекрасните новини за Пловдив нямат край!

    • 12
      1

      Малоумен лилав шебек, намери ги тея руски медии дето пишат по темата, след тва си разпечатай бълвочите на Топспирт, навий си ги на фуния и си ги забий в лилавия гъз.

    • Нашата чест се нарича вярност.С Ботев завинаги.
      8
      4

      Ботев е символ на Пловдив.Най популярният клуб под тепетата.Радоста и гордостта на пловдивчани.Притегателна сила за всеки бизнесмен.Нека циганите отново да гледат на боб.

  14. 4
    4

    ЦИНГА НЕ СИ УТИВАЙ УА КОЙ ЖЪ НЪ РАНИ СИГА И КОЙ ЖНЪ БИЙ

  15. 5
    4

    Няма страшно Гиздака ще поеме нещата ще дават под наем два магазина на стадиона и едно кафене и от билети и ще ни издържат …ще играят с юноши ще си върнем Митко Тонев и Василев от Янтра и само с ботевисти ще вървим напред😂
    Най важно е сдружението по важно е дори от Ботев …най важно е Гиздака и Рашо да управляват ако може да вземат и Велизар…

  16. 12
    1

    Виждам в няколко БГ сайта тази информация, но никъде не се посочва кои са точно тези “руски медии”.
    Търсих в нета и единственото което виждам е следното:

    “ Сообщения о том, что ФИФА начала расследование в отношении российского бизнесмена Антона Зингаревича, недостоверны. Об этом РБК заявил Тигран Мкртчян, президент российского любительского футбольного клуба «Виста», который упоминался в публикации.

    «ФИФА никакого расследования не начинала. Публикация глупого человека, которому, наверное, не очень нравится Антон Зингаревич. Там 90% того, что написано, — абсурд», — сказал Мкртчян.

    Он добавил, что Зингаревич и клуб из Геленджика друг с другом никак не связаны. «Хозяином, основателем и президентом «Висты» являюсь я. Антон — это просто мой близкий человек, с которым мы общаемся хорошо, разделяем развитие футболистов. И иногда, если есть хорошие футболисты, понимаю, что могут играть на профессиональном уровне, он доверяет мне и забирает», — добавил Мкртчян.”

    За хората говорещи/ четящи руски тва обяснява нещата.

    За нискокултурните обитатели на кварталите със засилено ромско присъствие превеждам накратко: КУР за вас лилави мизерници!

  17. 4
    9

    ГИЗДАКОВ КАКВО ЩЕ КАЖЕШ ПО ВЪПРОСА ТОВА ЛЕ Е ЗАСЛУЖИЛ БОТЕВ ПЛОВДИВ ИЛИ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАШ ДА ЦОЦАШ ДОКАТО МОЖЕШ ПРАВ СИ СЕГА ТИ СЕ Е ПАДНАЛО ОТБОРА КУЧЕТА ГО ЯЛИ

  18. 3
    15

    Да ги закриват направо, на никой няма да липсват,може би само на роднините от Якоруда,Мадан,Рудозем и Златоград

    • 11
      1

      Циганите,турците,помаците,арменците са фенове на циганският отбор.

Коментарите са затворени