ПФК Ботев Пловдив публикува видео изявление на Борис Гиздаков – председател на Сдружение ПФК Ботев.

То е свързано с публикация на “канарчетата” в социалните мрежи, с която осъждат агресията, насилието и вандализма.

Ето какво заявява Борис Гиздаков в посланието:

Какво е любовта? Това е един букет от чувства и сигурно още много други неща. Но любовта навсякъде е една и съща.

А нашата любов към ФК Ботев е една непрестанна емоция, в която има и радост и тъга, и усмивки и сълзи, и щастие и мъка.

Благодаря за дадената възможност да споделя някои мисли, които са формирани в нашето сдружение и които смятам, че би било добре да изговорим пред вас.

Тази година – 2023, наистина беше много особена и много интересна и много важна за нашия любим клуб. След дълго чакане имахме щастието и късмета да се върнем в нашия дом.

Бих искал да кажа няколко неща, които са свързани с “кухнята”. Тъй като нашият клуб има много специфично устройство и в него сдружението е миноритарен собственик.

И в тази връзка смятам, че е необходимо да отбележим това, което се случи през тази година. Смятам, че приключи адаптацията на мажоритарния собственик г-н Зингаревич и неговия екип към българската действителност, към българския футбол, към ботевитската общност.

В резултат на това, категорично мога да заявя, че повече от половин година ние работим в перфектно разбирателство с господин Зингаревич, с Борда на Директорите, с административното ръководство и смятам, че това е най-правилният подход и път.

Това не ни ограничава, когато имаме някакво мнение и становище различно от случващото се да го споделяме. Защото когато всички мислят еднакво – обикновено никой не мисли.

Затова нашата роля е в някаква степен да бъдем коректив, да бъдем партньори. Ние изминахме един труден път през тези три години, но в крайна сметка всичко си отиде на мястото.

Във връзка с основния проблем, който вълнува феновете – финансирането на клуба. Този проблем е окончателно решен.

Дори получихме един сериозен жест от господин Зингаревич, който направи едно дарение от близо 100 000 лева на Сдружението, за да може то да запази процента си в капитала на клуба.

Разбира се, тези пари бяха апортирани обратно в клуба. Ние предоставихме марката и емблемата, с изключителни права, на акционерното дружество, за да може то да оперира с нея.

Същевременно сме подготвили няколко договора, които предстои да бъдат подписани. С което се гарантира финансовото здраве на Ботев.

Освен това се осигуряват всички условия, за да се изпълняват изискванията на финансовия феърплей на БФС и УЕФА. Благодарение на г-н Зингаревич и неговия екип успяхме да изчистим въпроси, които в една съществена степен засягаха и сдружението.

Всички тези събития, както и прогресивния ход на футболния отбор, ни дават достатъчно основание с удовлетворение да приключим тази година и с надежда и оптимизъм да преминем в следващата.

Защото ако ние създадем едни спокойни условия за работа в клуба – хора, които работят в него, ще си изпълнят по най-добрия начин ангажиментите. Ние ще имаме все повече и повече основания, идвайки на този стадион, да изпитваме все по-голяма радост, щастие и сила и по този начин нашето ботевистко семейство да се множи и развива.

С това, което видях в подробната презентация, имат прекрасни идеи. Убеден съм, че те стъпка по стъпка ще бъдат изпълнени. Необходимо е само едно – да има търпение, толерантност и уважение и следващата година нещата ще бъдат още по-добри от тази.

Искам да благодаря на мажоритарния собственик, защото вече се случва това, което винаги сме желали – да бъдем партньори. Той с неговите огромни възможности, ние с нашите специфични възможности. Които в един момент са необходими и са важни.

38 КОМЕНТАРИ

  1. 1
    3

    ФИФА може много сурово да накаже собственика на Ботев Пловдив Антон Зингаревич заради неправомерни трансфери с непълнолетни африкански футболисти.

    ФИФА разследва трансферите на млади нигерийци в Краснодар – Окоронкво, Ндуко и Олусегун.

    Трансферът на Олусегун в Краснодар е донесъл на бизнесмена 1.2 милиона евро, според сайта Transfermarkt, а 600 хиляди евро са от сделките на Окоронкво и Ндука. Нигерийците от Русия отидоха в Дания, след това в България, а от там в Краснодар – първо под наем, а след това и с постоянни договори.

    Разследването на ФИФА относно Зингаревич и неговите трансфери с непълнолетни африкански футболисти продължи известно време, но вече има резултат и се очаква да има много сериозни последствия за собственика на Ботев, а и самите “канарчета” могат да бъдат наказани.

    Според информациите в руските медии, Зингаревич може да бъде суспендиран да се занимава с футбол в продължение на 15 години.

    Освен това той ще бъде финансово санкциониран.

    Ботев (Пловдив) може да получи забрана да осъществява трансфери в рамките на два или три прозореца.

    Още по-тежкият вариант за Ботев (Пловдив) е отнемане на точки от актива, но на този етап това изглежда малко вероятно.

  2. 2
    4

    Андрейчо защо няма статия за фифа 😂😂😂

  3. 4
    3

    Селяните пак вдигнали краката.

    Нормално за тях

  4. 6
    2

    Плюенето,измислиците,самонаричания ,кражби и лъжи са специалитет на локоциганите

  5. 4
    5

    МНОГО ПАТЕТИЧНО СЛОВО ЗА ЕДНО ПРЕДАТЕЛСТВО!

  6. 5
    5

    Интересни сега ФИФА като накаже Зингаревич и Ботев кви правим тогава ?

    • 1
      1

      Ами слагам ти фунията във гърлото и ти акам във стомаха мангале.

  7. 4
    2

    МИТКО КОМАНДОСА Е ВИНОВЕН НО НИЩО СВИКНАЛИ СМЕ СЕГА Е ВРЕМЕ ЗА КАКА РАДКА ЖЪЛТАТА ПИРАТКА И.. ОП СА… ОП СА… ОТ НЕГО ЗАПОЧНА ВСИЧКО ПАРИ ПОД МАСАТА КЛУБ 500 И ТАКА ДО ДЕН ДНЕШЕН САМО ДЕТО СЕ ПОЯВИХА БЕЛИТЕ ЯКИЧКИ ХОРАТА СЪС КОСТЮМИТЕ И КЛУБ 500 ОТИДЕ ВЪВ МИМАНСА АМА ТЕ ХОРАТА СА ГО КАЗАЛИ ВЪЛКА КОЖАТА СИ МЕНИ АМА НРАВА НЕ

  8. 2
    4

    Моралните победители … помните ли кои са ?

  9. 8
    5

    Гиздаков…
    Много като тебе вече плакаха…
    Голяма работа свършихте сдружението пак станахме за смях на всички

  10. 6
    7

    Най-големия цирк сега е, че ако фалират пак ще сменят име и емблема 😂😂😂

  11. 14
    7

    Гидака,продаде емблемата и марката Ботев Пд.
    Това е най-голямото престъпление в историята на сдружението.Същото беше обявено лично от него,като пазител на лиценз,емблема и марка.Сега остана само голия задник на Борис Гиздаков.
    Предател и руски мазник,ще те линчуваме!
    Изчезни и никога не се появявай на стадиона!
    Боклук!Предател!Каквато и обида да чуеш ти е малко!

    • 4
      4

      Подлогите ма ачу сълзата и пимка от клиб 500 вият на умряло и пръскат лъжи на ляво и дясно, но краят ви се вижда вече.

  12. 4
    5

    Десподов пак вкара за черно-белите от ПАОК.

    • 1
      5

      десподов се пише с малка буква, предателите са по- лоши и от враговете!!! Веднъж предател(макар за цска), предател завинаги…

  13. 10
    9

    Аууу платените курви на пимка, са се разписали и тук…. Много страх ги тресе , но простите селяци се интересуват само от стотинките подхвърляни от големия ботевист , лъжливото овчарче, слугата на дпс. Житните бегачи от клуб 500 ,вечните пиявици . КУР за вас мама ви да еба гнусна, да мрете в лайна.

    • 6
      7

      Платена курва е майка ти,мухльоооо!
      Иди и му направи едно сюнетче на Гиздаков!
      Може и ти да намажеш нещо!

      • 8
        7

        Курвата си ти нереализирано кикбоксьорче , на тати изсраното лайно. Любимеца на лаута си ти житен бегач,недорасъл! Мрете в лайна мама ви да еба мръсна. От сутрин до вечер го лапате на лъжливото овчарче и после ви сере в устите, но вие сте продажни копелета цял живот. Курви на христола,пальо червената буза и пимко дпс слугата.

        • 3
          6

          Забрави да добавиш началника ти,Гиздаков!
          А в лайната си ще умреш ти,но гледай да не с лапнал нещо.Кофти е да пукнеш от яд с кур в устата!

          • 4
            2

            Кура на плейна е във вашите продажни усти, долни курви и майките си ще продадете за жълти стотинки. По-зле сте и от вмирисаните от задния двор на ВСИ. Не съществува по-продажна измет от вашата клика.

  14. 13
    4

    В началото идеята на сдружението и неговото съществуване беше много добра и свърши отлична работа.
    Сега сдружението се е превърнало в тумор!!!! И в средство за удовлетворение на личните амбиции на няколко нещастника и великия манипулатор Гиздаков
    Изведнъж много взеха да харесват руснака -всички знаем защо…
    Постоянно слушаме как без сдружението не може как забраняват как разрешават…Какви сте вие бе?!?!????!!!?!?!?
    Ще напомня на всички които са забравили или не знаят най голямата загуба в дербито с Локомотив я дължим както на футболистите играли в този мач така и на сдружението и влизащия в съблекални Гиздаков!
    Ние няма да го забравим това нещастнико и рано или късно ще си получиш заслуженото!
    Ботев може и без вас!

    • 6
      6

      А не, не, начело беше Радо Кошински, големият ботевист. Та точно тази свиня загуби с ШЕСТ БАХУРА от Пловдивския любимец!

      Долу ръцете от Гиздаков, дясната ръка на Радо Кошински!!!

  15. МЮМЮН РЕЗАКУФ УТ СТУЛЮПИНУУ, .....с клоакумутиф ф серсету:))
    5
    2

    КО ПРАЙТЕ ТУКАНКАНА БА МЪРЗИЛИВИ ХА М САЛАЦИ? БИГОМ ПУ КАЗАНИТИ ЗА БАКЪР И ДЖУЛЯЗУ!! ПУФ, ПАФ:)))))))))))

  16. 5
    5

    Днес има новина за 75 милиона за стадионите в Пловдив, идваща директно от източника на финансирането. Но андрей ни занимава с дребни пари и кокошкарски изпълнения от клуб 500 и клуб 100 000…

    • 10
      3

      От въпросните стадиони само единия оправдава вложените средства.Той събра 19 000 фенове.Другият досега 4000,в бъдеще максимум 6000.

      • 4
        3

        Стадионът се е пълнил и ще се пълни!

        В Коматево имаше по 20 индивида в клетката на агитката. Ако бяха я гледали в държавата, трябваше да играете без публика всеки мач, да не говорим за стадион.

        • 8
          5

          Шефкет, даже на базата като играехме, пак имахме повече публика от вас, миризлива лилава гнидо.

      • 2
        4

        Глупак един път сте си напълниши стадиона и се изкарахте най-великите !! Шматки недоносени дори на дербито ви беше празен единия сектор и ъглите !!! Яжте лайна и завиждайте

  17. 5
    9

    Гиздак,евтин си! Затва ти нашариха кафенето! Продажна гнида!

  18. 9
    1

    ЧЕТЕШ ЛИ ??? ЧЕТЕШ ЛИ ВСИЧКО ЗА ОТБОРА НА ПЛОВДИВ ?
    ЩЕ ЧЕТЕШ МАМА ТИ ДЕЙБА ЦИГАНСКА 🤣😂😂🤣😂😂😂😂😂😂🤣😂😂😂🤣😂
    ТАКА ЩЕ Е ПРЕЗ ЦЯЛОТО ТИ ЖАЛКО СЪЩЕСТВУВАНЕ

    • 1
      3

      ФИФА може много сурово да накаже собственика на Ботев Пловдив Антон Зингаревич заради неправомерни трансфери с непълнолетни африкански футболисти.

      ФИФА разследва трансферите на млади нигерийци в Краснодар – Окоронкво, Ндуко и Олусегун.

      Трансферът на Олусегун в Краснодар е донесъл на бизнесмена 1.2 милиона евро, според сайта Transfermarkt, а 600 хиляди евро са от сделките на Окоронкво и Ндука. Нигерийците от Русия отидоха в Дания, след това в България, а от там в Краснодар – първо под наем, а след това и с постоянни договори.

      Разследването на ФИФА относно Зингаревич и неговите трансфери с непълнолетни африкански футболисти продължи известно време, но вече има резултат и се очаква да има много сериозни последствия за собственика на Ботев, а и самите “канарчета” могат да бъдат наказани.

      Според информациите в руските медии, Зингаревич може да бъде суспендиран да се занимава с футбол в продължение на 15 години.

      Освен това той ще бъде финансово санкциониран.

      Ботев (Пловдив) може да получи забрана да осъществява трансфери в рамките на два или три прозореца.

      Още по-тежкият вариант за Ботев (Пловдив) е отнемане на точки от актива, но на този етап това изглежда малко вероятно.

  19. 11

    Хаха. Продафиха се … за пореден път

      • Аз ли съм малоумен? Та аз съм охранител висша класа и макар плешив съм и красив с акнето
        От стоене имам хемороиди и затова кървя,а не че ме лашкат нощно време за коричка хляб и половин цигара!

Коментарите са затворени