Шахматиската Виктория Радева е спортист на Пловдив за 2023-та година. Вики беше наградена на церемония в Галерия “2019”.

Наградите за призьорите за поредна година бяха осигурени от Рефан България.

През годината тя стана европейска отборна шампионка за жени по шах.

На второто място завърши европейският шампион и вицесветовен шампион по карате – Валери Димитров, който за 22-ри път стана европейски шампион по карате.

На трето място завърши стрелецът Кирил Киров, който днес беше обявен и за стрелец номер 1 на България за 2023-та година. Той стана първият пловдивски спортист с квота за Олимпиадата и спечели бронз от Световното първенство по стрелба.

На церемонията присъстваха кметът на Пловдив Костадин Димитров, областният управител Илия Зюмбилев, председателя на Общинския съвет Атанас Узунов, зам.-кмета по спорта Николай Бухалов, директор дирекция “Спорт и младежки дейности” Петър Зехтински, председателят на комисия по “Младежки дейности и спорт” Ерол Садъков, генерал Явор Матеев, спортисти, треньори и ръководители.

През миналата година отличието спечели шангистът Дейвид Фишеров, който обаче се контузи тежко през тази година и не участва в състезания.

Тази година нямаше класация за най-добър спортен талант, а най-добрите получиха стипендии и награди. Наградени бяха лекоатлетката Радина Величкова от СКЛА “Ботев”, гимнастичката Ванеса Емилова от клуб “Тракия” и състезателят по аеробика Александър Мишинков от клуб “Аеробика АМД”.

Специален плакет получи Организационният комитет на Световното първенство по гребане в лицето на неговият председател Иван Попов.

Бяха наградени и най-добрите спортисти на армията за България – пловдивчаните младши сержант Ваня Гатева и младши сержант Неделчо Василев.

За доброто настроение на гостите се погрижиха музикалните таланти от ЦПЛР – Общински детски комплекс – Пловдив и от Арт Войс Център, с музикален педагог Руми Иванова.

Ето и призовата десетка:

1. Виктория Радева – Шах – СКШ “Марица” – треньор

2. Валери Димитров – Карате шинкиокушин – АСКК “Тракия” – треньор Димитър Трампов

3. Кирил Киров – Спортна стрелба – АСК “Тракия” – треньор Диана Богданова

4. Диана Петкова – Плуване – ПК “Спринт” – треньор Ботко Трендафилов

5. Пламена Миткова – Лека атлетика – СКЛА “Локомотив” – треньор Ивайло Русинов

6. Борислава Иванова – Аеробика – СК “Аеробика АМД” – треньор Димитрина Къндева

7. Иванка Попова – Карате шинкиокушин – АСКК “Тракия” – треньор Димитър Трампов

8. Илиян Радулов – Тенис – ТК “Тракия” – треньор Христо Боянов

9. Лилия Митрева – Таекуондо до ИТФ – АСТК “Тракия” – треньор Георги Петров

10. Александра Начева – Лека атлетика – СКЛА “Ботев” – треньор Стойко Цонов

3 КОМЕНТАРИ

  1. Локоциганите с един представител

  2. Според мен-заслужено! Шахът е игра за умни хора…. Останалите са фенове на Локомотив Пловдив

Коментарите са затворени