Безпрецедентните почти 100 милиона лева за проекти на Община Пловдив гласува Народното събрание в републиканския бюджет. Те са предназначени целево за довършването на стадионите „Христо Ботев” и „Локомотив”, за възстановяването на кино „Космос”, благоустрояване и консервация на Античен форум на Филипопол-Изток и Юг, за реставрация на къща „Ламартин” в Стария град, за реконструкция на улици в районите „Източен”, „Западен”, „Тракия” и „Северен”.

„За първи път се отпускат средства в такъв размер от републиканския бюджет за общински проекти в Пловдив. Благодаря за личния ангажимент на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който е и народен представител от Пловдив, на Десислава Трифонова и Радомир Чолаков, както и на всички депутати, които гласуваха средствата”, заяви кметът на Пловдив Костадин Димитров. Той допълни, че това ще даде възможност в града да се реализират важни инфраструктурни обекти.

„На фона на тревожното финансово състояние, в което заварихме Община Пловдив, тези средства ще позволят да реализираме обекти, които имат пряко отношение върху живота на пловдивчани, върху развитието на туризма и спорта в града, за съхраняване и експониране на богатото ни културно-историческо наследство. Това са проекти, които бяха заложени и в предизборната ни програма”, каза още кметът Костадин Димитров.

Ето и пълния списък на проектите на Пловдив, залегнали в републиканския бюджет:

„Проектиране и изпълнение на строителство, част от общинската спортна инфраструктура-стадион „Локомотив”, Етап 1: „Благоустрояване и инфраструктура”, Етап 5: „Централна трибуна” 41 000 000 лв „Изпълнение на строеж, част от общинска спортна инфраструктура – стадион „Христо Ботев” 33 584 400 лв Реконструкция и разширение на Голямоконарско шосе 9 000 000 лв Изграждане на нова улична мрежа със свързваща инфраструктура на територията на район „Тракия” 5 172 000 лв Основен ремонт и благоустрояване на обществено пространство– Кино от кв.296 по плана на Централна градска част 4 000 000 лв Реконструкция на улица „Славянска” в участъка от бул. „Източен” до ул. „Лев Толстой” 3 601 100 лв Реконструкция на ул. „Генерал Колев” в район „Западен” в обхвата от км+0,00 до км 0+480 1 500 000 лв Античен форум на Филипопол – Изток и Юг: Благоустрояване, реставрация, социализация, археология и др.дейности 1 200 000 лв Основен ремонт, консервация, реставрация и адаптация на къщата на Г.Мавриди /къща Ламартин/, ул. „Княз Церетелев” 19 828 000 лв.

31 КОМЕНТАРИ

  1. 5
    1

    Омерзен съм от всички коментари!Аз съм ботевист,но ходя на мачовете на Локо и се радвам на победите им, викам за тях! Ще имаме два прекрасни стадиона и вместо радост,бълва се простотия и жлъч, сякаш сме от различни градове! Момчета така не се посреща новата година…

    • Ай Наздраве!
      Аз винаги съм го казвал и пак го казвам , само Наздраве! Пълни чаши ,и всички в нашия бар на Железничара в кв.Столипиново! Сега вдигам пълна чаша и ви казвам Наздраве от бара ! Айде Локу ,моее Локуу ти си мояя гряххх

  2. 5
    1

    И аз с огромно съжаление ще кажа ,че наистина ,за тази сган ли се дават тези пари. Срам за Локомотив ,срам за Пловдив,падението е голямо. Не може в чужбина един стадион да струва 60млн.лв тук с 57млн.лв да се прави една трибуна .Срам,Срам и падение .

  3. Като чета коментарите и настръхвам. В интерес на тази просташки маса ли се изсипват толкова много пари. Та те не знаят елементарен български език. То и Борисов не е много начетен. Срам за най-стария град на Европа.

    • ТИ ПА ЩОТ СИ НОГУ УМНА АЙЙЙЙ КЪНАРЙЕЙЙЙЙ ДАВАЙ ПАРЪТА НА СТАДЙОНА

  4. 8
    2

    КЪДЕ СТЕ ЧЕСТНИ МАНГАЛИ ?? КЪДЕ СТЕ СЪВЕСТНИ ЗАГРИЖЕНИ КАТУНАРИ ???
    КАК ТАКА ТОЛКОВА ПАРИ ЩЕ ПОГЪЛНЕ ТАЗИ ДЖАМИЯ ?? СЛАГАЙТЕ КАРУЦИТЕ ПО КРЪСТОВИЩАТА.
    ГНУСНА ДОЛНА ИЗМЕТ
    ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕТЕ ЖАЛКИ АНОНИМНИЦИ!
    НА НИКОМУ НУЖНО ТОТО ИЗМИКЯРИ

    • 2
      6

      Кажи ти за вашите допълнителни 33 милиона при завършен стадион къде ще отидат бе жълтур прост! Само ние сме ви в устите, защо ли? Защото ви боли ! Защо не питаш за вашите пари за какво са глупак

      • 7
        1

        Анонимен кърлеж,вашите собственици и клуба като цяло не са вложили и стотинка в строежа на стадион “Локомотив”!!!Всичко е на аванта.Аванта която получихте покрай довършването на стадион “Христо Ботев”.Стадион в който са вложени около 10 милиона от клуба и база направена за около 7 милиона пак от клуба!17 милиона не общински или държавни пари !!!При вас всичко е на просия и аванта.

        • 2
          5

          Хахаха кви пари бе глупак? Онези откраднатите от КТБ ли ? Вложени едни пари от там и искам да сметнеш още колко от държавата взехте и колко ви излиза жалкия стадион, който дори няма да има инфраструктора и най-обикновенни паркинги и не се знае дали ще получите категория , защото нямате нищо освен един жалък стадион заобиколен от булевард и улици

          • 5
            1

            Анонимен кърлеж,колко футболни собственици и големи бизнесмени вложиха”крадените си парите спортни съоръжения???Мангал прост!

          • Ти кои си бе малоумник жълТУРСКИ отново анонимен ! Кръв серете да ви еба майката, че ще имаме стадион даже с инфраструктура , която нямате! Кво беше за вас финала за нас стадион , а то стана ебате кура за вас! Стадион за сума ти милиони , който дори и категория не може да вземе , защото няма инфраструктора и най-обикновенни паркинги! Тръгнал тука селянина от Сопот да ми говори за Василев и крадените милиони , съшия този Василев, който като си дойде ще влезне в затвора! Като говориш за него кажи как ви купи лиценз за да съществувате глупак сопотски ! Яжте 6те бахура завиждайте, че ще имаме нещо повече от вас и си ебете майка тъпа жълТУРСКА , а и си трайте за да не ви шамароса Зингаревич президента мечта !!!

  5. И нашия стадион става добре но е леко грозноват и не чак толкова модерен като на Ботев , е поне ще е нов ,дано ходят пане 2 3 хиляди ,че нашата публика е 5 хиляди и за какво ни е толко голям стадион 10хиляди

    • Абе гледаме на Източен колко ходят ;). А дербито не го напълниха дори хаха

    • Сега ще ти отговоря… освен да се съберете няколко хиляди жълти маймуни друго нищо не можете … туристите от Кипър ви го показаха ! Ако ти е любопитно защо на нас ни строят стадион ти сам знаеш отговора… през 21ви век Локомотив донесе слава на Пловдив … шампионски титли супер купи и сребърни медали … на жълтите абдали им мятат шепа трохи че да не вземат да умрат от злоба .. Весел баннго Васил ти желая на цялата изгревбойска миризлива кочина по-гнусни сте и от домузените чернилки !

      • Абе вие луди ли сте.Какви са тия милиони нали клубовете са частни.Всичко г. И л..на а вие искате стадиони та да се събират феновити поркани друсани.А собствениците ще си гледат кефа по островите а вие си трошете колите по скапаните пътища изобщо голяма радост .

      • Благодарим на Дон Крушо ,че успя да уреди мачовете както бат Жоро да вземем купи и медали ,че иначе особенно преди 2 -3 години бяхме.много ,слаби ,сега като е уредено ,по леко се играе

      • Не забравяй ,че и Ботев взеха скоро купа и суперкупа ,бронзови медали!
        Ако не ни бяха дали финала ,а бяха доста по силни и аз не бях кихнал някой лев насам ,натам нямаше сега да говорите така и щяхте да сте по сдухани от всякога. Така ви благодаря за това ,че винаги ме споменавате с добро и ми благодарите!

  6. 11
    2

    МЪРШИ трябва да целувате ЖЪЛТИЯ кур и най вече на Цветан Василев кадето почна нашия стадион ,зящото без нас нямаше да имате и пейки ,както сте нямали цял живот ,ВИНАГИ СЛЕД НАС ,БОТЕВ пд ,,ст Христо Ботев ,,кв ,,КАМЕНИЦА ” ШИРОК ЦЕНТАР

    • 2
      1

      Ай Наздраве!
      Аз винаги съм го казвал и пак го казвам , само Наздраве! Пълни чаши ,и всички в нашия бар на Железничара в кв.Столипинова ! Сега вдигам пълна чаша и ви казвам Наздраве от бара ! Айде Локу ,моее Локуу ти си мояя гряххх

      • 2
        5

        Абе след купите , 6:0 и не знам си още кво май черно белия ти е в гъза глупако

      • 1
        1

        Елате да се снимаме на стадиона амебо… ще донесем и купите и плакетите за 6:0 … после ще ви избием развалените зъби

  7. 9
    1

    КЪДЕ СТЕ ЧЕСТНИ МАНГАЛИ ?? КЪДЕ СТЕ СЪВЕСТНИ ЗАГРИЖЕНИ КАТУНАРИ ???
    КАК ТАКА ТОЛКОВА ПАРИ ЩЕ ПОГЪЛНЕ ТАЗИ ДЖАМИЯ ?? СЛАГАЙТЕ КАРУЦИТЕ ПО КРЪСТОВИЩАТА.
    ГНУСНА ДОЛНА ИЗМЕТ
    ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕТЕ ЖАЛКИ АНОНИМНИЦИ!
    НА НИКОМУ НУЖНО ТОТО ИЗМИКЯРИ

    • 2
      8

      Огледай тялото си да не си спукал някоя вена!!! БОЛИ , А???

  8. 6
    11

    Нашите ботевисти са сключили страхотна сделка. Продадоха финала с петата за стадион, но се оказа, че купата за буферите върви освен с пета и с други придобивки. Още две купи, два пъти футболист номер едно, нов стадион, заедно с цялостен спортен комплекс, шест бахура(6-0) Тотнъм, Страсбург, Копенхаген, предателството на Неделев(Лудогорец си е Лудогорец)

    само Ботев

  9. 2
    1

    ПАРИТЕ СА ЯСНИ, КАКВО СТАВА С ТРАНСФЕРИТЕ? МАЙ САМО ДОБРИ НАМЕРЕНИЯ!

  10. 11
    2

    Ако не бяха протестите на феновете на Ботев, Локомотив Пловдив нямаше да има нов стадион. Благодарете ни буфери!

      • НАЙ-УБИЧАНИЯ УТБОР ОТ РОМИТЕ В БЪЛГАРИЯ- КЛОАКОМОТИФФ😉😃😂😂😂
        3
        2

        ТИ ПУЛУЧИ ЛИ ГРЕС УТ РЪКУВОДСТВУТУ???… ИЛИ ОШТИ Я КАРЪШ НА СВИНСКЪ МАЗ КЪТ МЕНЯ?:))))) КРУШЪТА Е ПИНТИА И НИШТУ НИ ДАВА!! ША НЪ МЕСТИ Ф КОНДОФРЕЙ, ЗАТВА МЪЛЧИ ПРЕД ЖУРНАЛЯТА!!! ПУФ, ПАФ:))))

Коментарите са затворени