Президентътна Спартак излезе с изявление към феновете относно клуба и стадиона. Оказва се, че съоръжението ще бъде по-различно от първоначално обявеното. Ето цялото изявление без редакторска намеса:

Уважаеми привърженици на Спартак Пловдив,

Обръщам се към вас от мое име и от името на ръководството и спортно- техническия щаб, за да ви благодаря за подкрепата, която получаваме.

Имаше срещи, в които не бяхме на нужното ниво, но вие бяхте зад нас и ни подкрепяхте, независимо че не играем в нашия дом.

Във връзка с това искам да ви уверя, че аз и моят екип работим, за да може Спартак да се завърне на стадион “Тодор Диев”.

През последните месеци съвместно с Община Пловдив направихме сериозен анализ за това как трябва да изглежда нашият стадион. Вече сме готови с предложението към кмета на града г-н Костадин Димитров да вземем стадион “Тодор Диев” под наем за 30 години и още следващата година Спартак да се завърне и да домакинства в собствения си дом.

Амбициите ни бяха големи, но за съжаление кризата свързана с Covid-19 и последвалата финансова криза промениха нашите планове.

Стадионът ще бъде изграден с лично мои средства и затова към момента ще имам силите да го изградя така, че да отговаря на изискванията за efbet Лига.

Стадион “Тодор Диев” ще има две трибуни с 4000 седящи места, LED осветление, отговарящо за излъчване на футболните срещи, ново тревно покритие и паркинг за 200 коли.

Вече сме изградили голяма част от вътрешните помещения – съблекални, лекарски кабинети и зала за пресконференции.

Всички подробности ще за нашите намерения за стадион “Тодор Диев” ще бъдат официално обявени, когато запознаем и кмета Костадин Димитров. Смятаме, че той като спортен човек ще ни подкрепи така, че още през следващия сезон Спартак да се завърне в своя дом – стадион “Тодор Диев”.

Уважаеми привърженици на Спартак,

Категорично искам да заявя, че напълно подкрепям изпълнителния директор Денис Хасан и спортно- техническия щаб. Вярвам, че заедно ще направим така, че през 2024 г. Спартак ще се завърне в професионалния футбол.

Уверявам ви, че ще привлечем футболисти, с които да градим конкурентен отбор за Втора лига. Надявам се с вашата подкрепа 2024 г. да бъде белязана със завръщане в професионалния футбол и завръщане у дома.

Като президент на ПФК Спартак винаги съм бил коректен с всеки един служител и заставам зад всеки, който работи и дава всичко от себе си за развитието на нашия клуб. Никога не съм коментирал и няма да коментирам хора, които вече не са в клуба.

Уважаеми привърженици на Спартак,

Искам да пожелая на вас и вашите семейства светли празници и да ви уверя, че през 2024 г. Спартак ще бъде там, където винаги му е било мястото.

9 КОМЕНТАРИ

 1. дата то4на.месец то4ен.година най то4на 2222 г.

 2. Спартак е обречен с този собственик. Лъжец и глупак. Щом е взел тези интриганти пчелата и лимона да му дават акъл, смятай. А стадион няма да построи никога, защото няма файда. Само ще сложи седалки на съществуващата трибуна и ще го представи за супер инвестиция.

 3. 22
  8

  Няма ли да бъде прекрасно ако Спартак влезе в А група, а столипинци заминат за на майка си кюстендилската путка?

  • 7
   15

   Ей абориген цункай го на Кочо Гяуров и майката партия БКП за обединението с великия Спартак, дебил стрямски.

  • 9
   17

   Изроде,Челсито ви сроди с столипиновските цигани ,като основа Изгрев бойс Столипиново!Локомотив е основан от местни 100 %-и пловдивчани и никъде не е ходил ,за да се завръща!Вие жълтите олигофрени сте преселници в града ни от харманлийски села и го твърдите с гордост,че 12 годишен е основал клуба ви!Затова толкова години са минали но селяндурският ви манталитет не еволюира !

   • 3
    3

    Да бе,знаем вие сте чада на древните Беси,и отбора на малцинствата!!!

 4. 12
  1

  Много приказки и нищо казано. Пак ще се прави селекция с наемници, нищо че вече сме се парили. А стадионът няма да бъде това, което се показваше. Съмнявам се да се изпълни и това – все пак минаха над 5 години без да се пипне нищо. Само обещания и грешни стратегически решения. Но позициите на хранилката са пълни – някакъв нов фен клуб, Хасановци, Крумовци и кой ли не още са на сукалото… Ще има и още. А спартаклии къде са? Спартак на спартаклии, вън наемниците!

  • 4
   8

   Този анално податливия дето говори за на майку му половия орган и споменава Кюстендил що не се завре в майка му половия орган Ебати и сгантанта Сопотско Коматевска

Коментарите са затворени