Престрелката между Спартак (Пловдив) и бившия треньор на “гладиаторите” Данаил Бачков продължава.

След като вчера Бачков реши да отговори на спартаклии от клуба не останаха безмълвни и тъй като името му бе засегнато лично спортният директор на Спартак Тодор Тимонов реши също да си каже мнението.

“Ако кажа, че е под нивото ми и под достойнството ми да отговоря на г-н Бачков ще бъде обидно и за това съм длъжен да го направя. След като имаш над 50% контузени футболисти през сезона, това означава, че не ти е бил подготвен добре отбора във физически аспект. Или неправилно направена предсезонна подготовка. Цялото спортно-техническо ръководство сме обединени около това мнение, че отборът не е добре подготвен. Тук няма място за обиди г-н Бачков!”, заяви Тимонов.

“Другото което искам да кажа е, че не ме е взел Данаил Бачков в Спартак, а ме е взел Денис Хасан. С него съм преговарял, с него съм се договарял. Още тогава имах ангажимент и с друг отбор. Знаете, че това не е тайна. С Марица Пловдив. И до последно бях пред дилема. И да кажа нещо друго с освобождаването на г-н Бачков, който като треньор е перфектен и страхотен, който е дал шанс на млади футболисти и едва ли не ги е открил. Идеята тук е не да даваш шанс на младите футболисти, а да ги научиш и да ги изградиш, защото ние гоним ниво Втора лига и професионален футбол”.

“Надявам се както е работил при нас по този добър и страхотен начин да го прави по същия начин в Родопа Смолян, защото ако го прави този отбор ще има стил и облик и след една година техният тим ще бъде готов за професионалния футбол и ще бъде научен за футбол. Мога да му пожелая само успех и честно да ви кажа не искам да се занимавам с г-н Бачков, но след като той го прави по доста груб и арогантен начин съм длъжен да отговоря по някакъв начин”.

“При цялото ми уважение към г-н Бачков за деветте победи под негово ръководство, искам само да кажа, че те бяха срещу отбори много под нивото на Спартак, да не ги изброявам!”.

“Интригите ги създава именно Бачков. Ако търси някаква слава и известност това не е начинът!”.

Football24.bg.

4 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    1

    Бившият ни треньор защо никъде не споменава ,че всеки момент щеше да напусне отбора . Много е удобно да се правиш на жертвено агне

  2. 1
    1

    Евала Лимонче, няма да му мълчиш на този !
    Кво е направил ,че реве, пое отбора от А областна и влезнахте в Трета Лига ! Голяма работа……
    Който и да беше треньор влизахте…. къв треньор е ? Кво иска ? Бедна Душа е явно .

Коментарите са затворени