Спартак Пловдив привлече дефанзивния полузащитник Пламен Цончев. Той е роден на 30 януари 2003 г., играл е за Ботев U19, Ботев II и Черноморец. Има мачове за националния отбор на България U19.

Цончев е второ ново попълнение в тима от Кючук Париж. От клуба не съобщават кои ще са освободените играчи, които ще отстъпят местата си на новите състезатели.

Пламен Цончев е роден на 30 януари, 2003 г. в Сливен. Първите си стъпки във футбола прави на 9-годишна възраст в местния тим ОФК Сливен. На 14 г. преминава в друг отбор от града на стоте войводи – ФК Сините камъни. Привлечен е в Ботев през зимата на 2019 г. от селекционера в ДЮШ Трифон Пачев. Той подписва професионален договор с Ботев през ноември 2020 година.

Пламен Цончев играе в средата на терена, като силният му крак е десният. Халфът най-често се изявява като дефанзивен полузащитник.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    1

    Ще отстраните читави играчи доказали се и стикована игра за да дойдат нови недоказани и тепърва да се оглеждат .

  2. Това не е Спартак. Няма спартаклии нито в ръководството, нито в отбора, нито в дюш. Всички са наемници на хранилка. Не се дава шанс на наши юноши дори във В група, какво остава ако влезем във Втора. А влезем ли всички от този отбор си отиват. Със стадиона също нищо не става. Радваме се на едни фалшиви успехи, на един балон. Феновете също си траят за всичко

Коментарите са затворени