Спортният директор на Спартак (Пловдив) Тодор Тимонов – Лимона обяви пред Football24.bg, че не е коректно Данаил Бачков да атакува ръководството за решението да бъде уволнен по-рано през кампанията.

Той взе отношение, след като специалистът, който в момента е начело на Родопа (Смолян), реши да атакува своите бивши работодатели за смяната му, която обаче се случи доста отдавна и бе нелогичен ход да търси конфликт точно в момента.

“Видях, че бившият треньор Данаил Бачков е критикувал ръководството за това, че беше сменен, и като част от този клуб искам да кажа, че за мен това е много неправилно, не е никак коректно да ни плюе така. Вече мина доста време, откакто той не е начело на клуба. Мисля, че ако трябваше да казва нещо, трябваше да го направи при смяната му. Вече е къно и е безсмислено да се поражда някакви напрежение. За нас той е затворена страница, никой от нашия отбор не е казал нито една лоша дума за него и мисля, че бяхме максимално коректни, когато се разделихме с него. Отборът си има ръководство, което е преценило, че неговата работа не ни удовлетворява напълно и когаго го има това нещо е напълно логично да стане смяна”, заяви той пред Football24.bg.

“Mного грозно и некоректно е да нападаш без причина. В крайна сметка има хора, които си дават парите за този отбор и те решават. Ще го посъветвам да си гледа работата в Родопа и да не се занимава с нас. Мисля, че отношенията ни с него са били максимално коректни. Да, смяната никога не е нещо, което може да зарадва един треньор, но това са неща от футбола”.

Тимонов е доволен от представянето на тима през първия полусезон, като отчита многото контузии и недобрата физическа подготовка като причини за спада по време на кампанията.

“След като Иван Кочев пое тима с него дойде и кондиционен специалист и при работата на футболистите с него стана ясно, че отборът не е добре подготвен физически. Имахме през полусезона и доста проблеми с контузени футболисти. Мисля, че тези факти със сигурност попречиха на резултатите ни. Имаше доста момчета, които не взеха участие в някои срещи. Да не забравяме, че все пак през лятото ние изградихме един почти съвсем нов отбор. Видях, че Недялко Москов е казал, че неговият отбор е най-добрият в Югоизточната Трета лига, но аз мисля, че нашият отбор е най-добрият млад отбор в тази група”.

“Даваме шанс на доста млади момчета и се стремим да ги развиваме. Оценявам представянето ни като много добро и мисля, че с няколко нови футболисти, с които да надградим, ще успеем да изпълним целта ни, която е ясна за всички – влизане във Втора лига”.

“Нашите ръководители са хора с много сериозни амбиции, ако нямаха такива нямаше да се захващат с нов стадион. Целта е не само да влезем във Втора лига, а и за начало да се утвърдим там. Но пътят е дълъг, имаме още един полусезон. Ще дадем всичко от себе си и вярвам, че ще успеем да я постигнем”.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    1

    Извинявай,ама аз не вярвам да направите стадион!

Коментарите са затворени