Организираните привърженици на ПФК „Ботев“ Пловдив са поискали официална среща с кмета на Община Пловдив Костадин Димитров по повод на медийни публикации за поисканите от общината около 75 млн. лева за финансиране на спортната инфраструктура в града. Повод за исканата среща е и публично обявеното намерение на кмета за довършване на стадион „Христо Ботев“.

Писмото с искането за срещата е подписано от председателите на Сдружение „ПФК Ботев“ (миноритарен акционер в клуба), Сдружение „Клуб на привържениците на Ботев Пловдив“, БУЛТРАС и Фондация „Жълто и черно“.

48 КОМЕНТАРИ

  1. Аз не мога да разбера следното. Локото постоянно пискаха, че трябвало да се направи големия градски стадион Пловдив, а не на Ботев. Архитект маринов казва, че с 50 мил.може да се завърши изцяло стадион Пловдив. Мисля че сега е моментът локомотивците да докажат, че са истинските майни , като се откажат от 42-та мил.лв.за централната трибуна и парите се пренасочат за довършването на стадион Пловдив. Те в момента нямат нужда от повече трибуни, защото и тези в момента са им много и не могат да ги напълнят. Така ще покажат, че не говорят само празни приказки, а и също така ще докажат че желанието им да се довърши стадион Пловдив не е било, само за да се предотврати строителството на Колежа. Ние от наша страна също ще се откажем от 10 мил.лв. за да се довърши стадион Пловдив. Това ще е най-доброто решение за Пловдив. Вие сте на ход.

  2. 3
    4

    ДОЙДЕ ВРЕМЕТО НА ЗИНГАРЕВИЧ! ДА СЕ ГОТВЯТ НОВИТЕ СОБСТВЕНИЦИ!

  3. По равно братя неаполитани ..по равно страховити хулигани…
    Все още никой от вас не ми е отговорил на въпросите а те са само три(за сега😂):
    1.Станало ли е нещо през 1926?
    2.Какво за бога значи Ювентина(подозирам че е нещо на цигански)
    3.Как са се придвижили 40000 души(ужасни хулигани)до Ихтиман през 1983???Какво са яли там къде са пикали и каквито други подробности са ви известни моля да ги споделите би било любопитно😂

  4. 2
    6

    Защо плешивия Андрей крие това:

    ФИФА разследвала Ботев (Пд) заради Зингаревич

    ФИФА е разследвала трансфери на играчи от пловдивския Ботев в руски клуб, става ясно от публикация в телеграм-канал, свързан с футболния съюз на Русия. Засега няма официална информация за действията на световната футболна централа, както и за евентуални санкции. Дори и да се стигне до такива, те най-вероятно ще са само глоби.
    Интересът на чиновниците от Цюрих е насочен към руския аматьорски клуб Виста от град Геленджик и българския Ботев Пд, чийто собственик е Антон Зингаревич, се твърди в поста. Виста е аматьорски клуб, който описва себе си като „уникален проект, насочен към подкрепа и развитие на спортния потенциал на студенти от различни страни”. Зад това високопарно изречение, всъщност, се крие най-обикновена търговия с футболисти – фактически Виста привлича играчи от Африка на по 16-17 години, след което им търси купувачи. В това няма нищо незаконно, но има един нюанс – в наредбите на ФИФА е забранено масово привличане на млади футболисти в един клуб.
    ТОП Бонуси За Месеца

    Понеже Виста е любителски клуб и не участва в първенствата на Русия, интересът на ФИФА е насочен към Ботев Пд. Антон Зингаревич е свързан с Виста, преди да поеме Ботев. Смята се, че той е бил собственик и основен инвеститор в този клуб. Президентът на Виста Тигран Мкртчян отрича да има пряка връзка със Зингаревич.
    “Тези публикации са глупави, вероятно идват от хора, които не харесват Зингаревич. 90% от нещата са пълен абсурд. Антон е просто мой близък, но той няма нищо общо с Виста. Да, когато при нас се появи интересен футболист, той го купува”, заяви арменският бизнесмен пред руски медии.
    За кои трансфери става дума? През миналото лято елитният Краснодар купи от Ботев Пд наведнъж трима футболисти – нигерийците Олакунле Олусегун, Джонатан Окоронкво и Ифеани Ндука. Преди това те също играеха в Краснодар, но под наем. Подозрителното за ФИФА е, че и тримата, преди да дойдат в България, са играли за Виста. И в никакъв случай не са могли да бъдат студенти, защото не са навършили необходимата за университета възраст. По това време те са били на по 16 години. На въпрос към Окоронкво от журналист от сайта sports.ru наистина ли е учил нещо в Геленджик, футболистът отговаря по следния начин: „Може да се каже, че съм бил на училище. Аз играех за отбора на Кубанския държавен университет. В последния сезон вкарах 18 гола в 14 мача и станах голмайстор на студентската лига. След това подписах договор с българския Ботев”.
    Още по-подозрителен е трансферът на Олусегун. Той дойде в Ботев от датския „Фремад”, който също е принадлежал на Зингаревич. Той го продаде през 2021 година.
    Договорите на нигерийците с Краснодар са до лятото на 2026 година. По данни на Transfermarkt, за Олусегун са платени 1,2 милиона евро, а за Окоронкво и Ндука доста по-малко пари, съответно 400 и 200 хиляди евро. В момента първият продължава да играе за тима на Краснодар, докато другите двама футболисти са дадени под наем на Арсенал Тула във Втора дивизия.
    За това, че бившият клуб на Зингаревич – Виста, има проблем с ФИФА говори много ясно фактът, че тимът играе без африканските си попълнения в първенството на Краснодарска област – нещо като нашите областни групи. Там имат право да играят аматьорски отбори. Африканците обаче не взимат участие в мачовете от тази надпревара, но се включват само в приятелските срещи. Миналия септември от Виста официално обявиха, че “заради новите изисквания на ФИФА, нашите млади чуждестранни футболисти, не могат да играят в първенството”.
    “Мач Телеграф”

    • Отече на майка ти путката хаха тъпак прост, за такива дреболии на Зингаревич може само да му пръднат на уя…

      • 2
        5

        Гледам си будна още обаче. Не те лови съм, а?
        Валидолче?

      • 2
        4

        Че кой е Цингареви, бе клепар?! Един амбулантен търговец на африканци..
        А, и АЛКОХОЛИК..

    • Георги Илиев ще остане в историята, като първият българин в света, който влиза в подземна Азиатска нелегална букмейкърска къща в средата на 2003г. и залага 1 000 000 Щатски долара на коефициент 300 към 1.Залогът е, че отбора му Локомотив Пловдив ще стане шампион на България през сезон 2003-2004г. Азиатците правят собствено разследване, което установява, че Локомотив Пловдив, никога не е ставал шампион на България и приемат залога му от 1 000 000 $ и дават високият коефициент – 300 към 1.

      В края на сезона те са опровергани.

      Локомотив Пловдив става шампион на България за първи път в историята си, а азиатците са принудени да изплатят 301 000 000 $ на Георги Илиев.“ ТАКА ДЕ НАЛИ БЛЕНУВАТЕ ЗА ИСТИНАТА. ДА ВИДИТЕ КАК СТЕ СПЕЧЕЛИЛИ СМЕШНАТА ШАМПИОНСКА ТИТЛА

  5. 2
    9

    Опаааа.. жълтите пуми да не злорадстват много за ситуяцията в Локомотив защото:

    ФИФА разследвала Ботев (Пд) заради Зингаревич

    • Злобна, неграмотна брантио, освен заглавието, да беше прочел и съдържанието, а?

  6. НАЙ-УБИЧАНИЯ УТБОР ОТ РОМИТЕ В БЪЛГАРИЯ- КЛОАКОМОТИФФ😉😃😂😂😂
    2
    1

    СИЧКИ АПАПИ, УБИЧЪШТИ КЛОАКУМУТИФ СЪС СЕРСЕТУ, ТРЕБЕ ДА СЪ УБИДИНИМ НА КУНГРЕСА НА ВАСИЛЮФ ДЕН ИЛИ НА РАМАЗАН БАЙРАМ И ДА ПУЛОЖИМ НОВУ НАЧАЛУ НА НАШИА СТУЛЮПИНСКИ УТБОР УБИЧЪН УТ СИЧКУТУ РОМ ПУ СВИТА!!! ШУШЛЯКА, ПУМАКЪ, ШУНДИСЛАФ, АДВУКАТЧИТУ, ЗУЛУМА, ГОЧУ, СЪНДЪКА, ОДЖАТА, ДЕПИСЕТУ И ОШТИ ПЛИЯДА АВЕРИ, ТРЕБЕ ДА СНЕ КЪТ УМРУК!! СИЧКУТУ АПАП, ЗАЙДНУ!!! ДА СМИНИМ ИМИТУ НА ПАРОВОЗ И ДА ПУТЕГЛИМ С ПЪЛНА ПАРА КЪМ КОНДОФРЕЙ!!! НАПРЕШ МОЙ ПАРОВОЗ!:)))) ПУФ, ПАФ:)))))

  7. 2
    6

    През есента на 1993 с нескопосан опит да използва уж големите си познанства в Италия, Христолов донася едногодишна забрана за Ботев Пловдив да участва в евротурнирите. Наказанието е заради опит да се повлияе на решението на италианския дежурен делегат на мача-реванш за Купата на УЕФА Олимпиакос – Ботев (5:2)

  8. 20

    Циганите искат равнопоставеност.На каква база Успехи,популярност,прозрачност.Оплачете се в Хага.Дори сега стадиона ви е голям.Дори на дербита.Стига лъжи и измислици.Жалки същества.Холокост за вас,гейбанда.

    • 2
      5

      Истина е, че на нас не ни трябва голям стадион, по до да бяха довършили стадион Пловдив

  9. 3
    14

    АЗ НЕ РАЗБИРАМ ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ,ЧЕ ГРАБЕЖА Е ГОТОВ ЗАЩО ЩЕ СЕ ОТПУСКАТ ОЩЕ ПАРИ В ТАЗИ БЕЗДЪННА ЯМА?!

    • 17

      Ще си построим ракетна площадка на паркинга. Не ни мисли!

      • Атомна бомба и утре никой няма да ви помни.За чист Пловдив Без боклуци и малцинства.

  10. 1
    19

    Па-па-папагали в палатка, ми то не може само вие да цокате от сукалото.
    Вашето си го взехте вече

    • 11
      3

      Георги Илиев ще остане в историята, като първият българин в света, който влиза в подземна Азиатска нелегална букмейкърска къща в средата на 2003г. и залага 1 000 000 Щатски долара на коефициент 300 към 1.Залогът е, че отбора му Локомотив Пловдив ще стане шампион на България през сезон 2003-2004г. Азиатците правят собствено разследване, което установява, че Локомотив Пловдив, никога не е ставал шампион на България и приемат залога му от 1 000 000 $ и дават високият коефициент – 300 към 1.

      В края на сезона те са опровергани.

      Локомотив Пловдив става шампион на България за първи път в историята си, а азиатците са принудени да изплатят 301 000 000 $ на Георги Илиев.“

      • 2
        9

        Станахме ли шампиони шматко-СТАНАХМЕ!!!
        Вие изпаднахте ли същия сезон шматко-ИЗПАДНАХТЕ!!! Яж ми хуя комплексиран жълТУРЧИН , който никога не е виждал отбора си шампион и няма да го види!!!

  11. 2
    21

    Папагалите май осетиха дебелия

  12. 10

    Някой спомня ли си в какво бяха локомотивци когато искаха срещи със Зико лъжливия?

  13. 2
    14

    кЪнаРиьЕ пак ще ни шибът без вазелин буфирити ,колкото и да не ни се иска, съдбата ни е да ни еб*т и да бягъми

    • 18
      1

      Равнопоставеност…. Равнопоставеност… Нали така циганино прост… Няма да се плашиш на вас стадион с 4 трибуни няма кой да ви построй… Мангал тъп…

      • 1
        14

        точно за да има равнопоставеност, папагале

  14. 16
    1

    Нулева толерантност към просещите цигани.Интеграция след кастрация

  15. 18
    1

    Никакви пари на тези цигани . Всички помним какви мизеррии правиха само и само да не стане стадиона на Ботев Пловдив . Сега ще им се върне тъпкано .

    • 3
      14

      хаха. голям кеф е да гледаш как жълтите дънни риби завиждаш и се тръшкат от злоба

      • 11

        Голям кеф са злобата и комплексарщината на стила и ерол

      • 11
        1

        Лайньо истината боли нали,мангал кюстендилски

  16. Христо Янев след загубата от пловдивските им адаши: "Ако някои неща продължават така, си тръгвам?"
    3
    5

    Да го духате – вашето си го взехте.

  17. 10

    Истината над всичко,така казва един лайномет наричащ се стикс

  18. Георги Илиев ще остане в историята, като първият българин в света, който влиза в подземна Азиатска нелегална букмейкърска къща в средата на 2003г. и залага 1 000 000 Щатски долара на коефициент 300 към 1.Залогът е, че отбора му Локомотив Пловдив ще стане шампион на България през сезон 2003-2004г. Азиатците правят собствено разследване, което установява, че Локомотив Пловдив, никога не е ставал шампион на България и приемат залога му от 1 000 000 $ и дават високият коефициент – 300 към 1.

    В края на сезона те са опровергани.

    Локомотив Пловдив става шампион на България за първи път в историята си, а азиатците са принудени да изплатят 301 000 000 $ на Георги Илиев.“

    • 2
      7

      Бако Нако, козата стой неиздоена, а ти съчиняваш литература…

      • 12
        1

        Шибай буфера в гъза.Мангали прости, навсякъде сте нежелани гости.Цигани недоклатени.

    • 9
      1

      И затова двамата братя хранят червеите.

      • 1
        6

        а ти няма ли някой ден да нахраниш червейте?! Да не си извънземен, Бонке?

        Само дето двамата братя ги знае шял свят, а теб цялото село

      • 2
        4

        Аз пък си спомням какъв вой беше когато някой говореше за смърта на Тоско…

  19. 17

    Реално погледнато, предвид на факта че Табора пътува към небето, на несретниците от задния двор на Селското училище не им трябва стадион, ше ритат в Маноле покрай Марица ебал съм ги.

    • ВЪФ МАНОЛИ НИВГА НЯМА ДА ГИ ПУСНЕМ УА ЛЕШПЕР АЙЙЙЙ КЪНАРЙЕЙЙЙ

  20. 3
    10

    СИЧКАТА ПАРА ДА Я САМУ ЗА НАЗИ АЙЙЙЙ КЪНАРЙЕЙЙЙ

Коментарите са затворени