Третодивизионният Миньор Перник излезе с декларация срещу един от собствениците на Локомотив Пловдив – Адам Сотков, който доскоро имаше ръководна воля и на „Стадион на мира“.

Ето какво написаха чуковете:

До футболната общественост Декларация от ръководството на ФК Миньор Перник Приятели, В събота вечер името на нашия клуб бе замесено в изключително неприятен случай и Миньор Перник бе превърнат в страна в един конфликт, който е сериозен проблем за българския футбол. Ще си позволим да цитираме изпълнителния директор на ПФК Локомотив Пловдив Павел Колев, който след мача с Левски направи разкрития за финансовото състояние на клуба и заяви: “За съжаление често средствата, които Локомотив Пловдив успя да генерира, не влизаха в Локомотив Пловдив. Въпреки моите настоявания, да разбера къде отиват тези пари, не получих отговори. Единствено за част от сумите, които ми беше казано, че се дават на Миньор Перник на заем и щели да бъдат върнати. Тези средства в Локомотив Пловдив не съм ги видял”. Ние, от Миньор Перник искрено съжаляваме да чуем това и съчувстваме на феновете, футболистите, треньорите и служителите в Локомотив Пловдив, но категорично заявяваме, че Павел Колев е бил заблуден от своите началници и ФК Миньор Перник не дължи пари на клуба, ръководителите му и техните фирми. В тази връзка бихме искали да внесем яснота по казуса и да споделим малко фактология. Не е тайна, че допреди месец двата клуба бяха ръководени от една и съща бизнес структура. Когато през декември миналата година нейни представители поеха властта на “Стадиона на мира”, те влязоха в изряден от финансово естество клуб, който имаше нула лева задължения, а предстоеше в клубната каса да влязат три транша от трансфера на Емил Ценов във ФК ЦСКА 1948 София, които се равняваха на приблизително 80 хиляди лева. При тяхното управление, което продължи около 10 месеца отборът изпадна във В група, а преди месец, когато бе извършена смяна в Управителния съвет не бе направен финансов отчет. Оказа, че Миньор Перник дължи на служителите си, на отделни институции, фирми и контрагенти сумата от около 200 хиляди лева. Проверката показа, че освен неизплатени от месец юли насам хонорари и премии, предишното ръководство не бе изпълнило финансовите си ангажименти към НАП, полиция, медицински лица, хотели, Община Перник… По време на това управление бе сключен договор и с близка до тези бизнес кръгове фирма “Fuel Card”, като там също не бяха погасени никакви задължения и в момента те висят на клуба, а изчистването им остана в сферата на обещаното, но неизпълнено. Новото ръководство, заедно със спонсори, Общинската управа и всички, които обичат Миньор Перник се заеха с тежката задача да погасят тези задължения, като ще направим всичко по силите ни това да не окаже влияние на спортните цели поставени пред отбора, а именно завръщане в професионалния футбол. Единственото ни желание е името на клуба да не бива замесвано в подобни конфликти. С уважение Велизар Димитров Председател на УС на Миньор Перник

1 КОМЕНТАР

  1. ШАБАН УТ СТУЛЮПИНУУ С клоакомотиффф ф серсету!:)))

    ЯЗ ДУКОЛКУТУ ЗНАМ, КОНДОФРЕЙСКИЯ КАТУН НЕДОЛЮБВАЛ КРУШОНЕ, ШТОТ ПУДАРИЛ СИДАЛКИ НА КАТУНЯ Ф ЛОМ, А НЕ НА ТЯФ!?? ………ПЪК И ИСКАЛИ НОВИЯ ПАРОВОЗ ДА Е СЪСТАВЕН УТ МЕСНИ АПАПИ!:))))))))))))) ПУФ ПАФ:)))))))))

Коментарите са затворени