Треньорът на Левски Николай Костов е изправен пред Рубикон. Двубоят с Локомотив Пловдив е ключов за него, твърди “Мач Телеграф”.

Както е известно, “сините” се намират в серия от пет мача без победа в efbet Лига. Това постави участието им в Топ 6 под въпрос. При нов провал днес тимът ще бъде и сериозно разклатен преди битката с Хебър за Купата на България. Мач, който може да приключи рано-рано сезона за “сините”.

При провал в Пазарджик те ще играят почти само за здраве до края на сезона. Единствената им цел ще бъде да хванат квота за Европа. А това най-вероятно ще стане през бараж. Ясно е, че едва ли ще бъдат първи, нито път втори. Затова на “Герена” не могат да си позволят кризата да се задълбочи преди пътуването до Пазарджик. А и тимът ще бъде разкъсан от критики в следващите дни. Те неминуемо ще се случат дори и при реми срещу “черно-белите”.

Очаква се също така да има и сериозна реакция от трибуните при негативен резултат. Със сигурност виковете: “Оставка!” ще кънтят след мача. И това няма да бъде само по адрес на Наско Сираков.

На “Герена” са наясно със ситуацията и затова Костов беше приканен да затегне редиците. Явно добрината му не може да бъде оценена от част от играчите. Светъл лъч за него е завръщането в игра на изпитаните бойци Уелтън и Цунами, които могат да поведат останалите към победата.

Освен това на “сините” не им се иска да се разделят по никое време с Костов. Едната причина е, че нямат и готов вариант за негов заместник, ако не се брои Елин Топузаков, който ще се превърне в нов Георги Тодоров, ако за пореден път се наеме да вади кестените от огъня.

Не е ясно обаче дали това ще даде резултат. Една част от феновете също не искат да бъде извършена смяна, но искат да се види и съживяване от страна на играчите.

2 КОМЕНТАРИ

    • Таман пристигаме ф Пудуене и ги почвами….. кючеците.

Коментарите са затворени